Azure Maliyet Yönetimi ve Azure Seri Konsol Güncellemeleri
0

Özellikle hafta sonları benim için teknolojik gelişmeleri takip ettiğim birçok farklı platformdan makale ve haberleri okuma fırsatı yarattığım zamanlar olduğu için en sevdiğim günler oluyor. Bu zamanların büyük bir bölümünü uzmanı olduğum Azure ayırmaya çalışıyorum, yeni gelişmeleri, güncellemeleri ve diğer teknik detayları okuyup uyguluyorum. Bugün de sizlere daha önce mshowto’da ve kendi blogumda yazmış olduğum Azure Maliyet Yönetimi ve Azure Seri Konsol güncellemeleri hakkında bilgiler vereceğim.

Bunlarda ilki Azure Cost Management tarafında olan bir güncelleme, bu güncellemeye geçmeden önce ilk defa duyanlar için Azure Cost Management (Azure Maliyet Yönetimi) Microsoft’un Cloudyn’den aldığı ve geliştirdiği kullanımı ve anlaşılması kolay panolar sayesinde harcadığınız her şeyi izlemenize, bütçeler oluşturmanıza ve bulut harcamanızı optimize etmenize olanak sağlayan bir araç. Cloudyn ve Azure Cost Management hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz mshowto’da yer alan bu yazımı okuyabilirsiniz. Güncelleme ise bu yararlı hizmetin yani Azure Cost Management’ın artık tüm EA müşterileri için doğrudan Azure Portal’da mevcut olarak sunuluyor olmasıydı.

Resim-1

Bir diğer güncellemede Azure Serial Console’da (Azure Seri Konsol). İsterseniz bu sefer öncelikle bu güncelleştirmeyi anlatayım sonrasında yine hiç duymayanlar için Azure Seri Konsol hakkında kısa bir bilgi vermek istiyorum. Azure VM’ler için seri konsolu artık VM’nizi konsol deneyiminden yeniden başlatmanıza olanak veriyor. Bu yetenek, sorun yaşanmış bir VM’yi yeniden başlatmak veya VM’nizin önyükleme menüsüne girmek istiyorsanız size yardımcı olacaktır. Ek olarak, seçebilecek iki yeni font’un eklendiği bilgisi de geliyor bunlar Inconsolata ve PT Mono. Şimdi Azure Serial Console gelelim Azure VM üzerinde çalışan Windows veya Linux sunucularımız açılış sırasında hata ile karşılaştı ve direk bir erişim yapmamız gerekiyor. İşte bu tarz sorunları gidermek için, doğrudan seri tabanlı erişimle hata ayıklayabilir ve bu sorunları en küçük çabalarla düzeltebiliriz. Sanki Azure veri merkezindeki sunucumuza takılı bir klavye ile evimizin rahatlığındaymışız gibi bağlanmanın keyfini çıkarmaya başlayabiliriz. Bu konu hakkında daha fazla detay ve bilgi için önceki aylarda yazmış olduğum makaleme bu linkten erişebilirsiniz.

Resim-2

Bu iki özellik hakkında duyurulan güncellemeler kısaca bunlar, günümüzde artık ne kadar güncelseniz o kadar güçlü ve bilgili oluyorsunuz, işte bende bu yüzden bu tarz yazılara önem veriyor hem blogum hem de mshowto’da yayınlamaya çalışıyorum.

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

TAGs: azure serial console, azure seri konsol, azure serial console nedir, azure seri konsol nedir, cloudyn, cloudyn nedir,azure cost management,azure maliyet yönetimi,azure cost management nedir,azure maliyet yönetimi nedir

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

Mustafa Kara, 1981 yılında Adana'da doğdu. Üniversite öncesi tüm öğrenimini Mersin'de tamamladı. Anadolu Üniversitesi mezunudur. İşletme Yüksek Lisansını (MBA) , Maltepe Üniversitesinde ve Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisansını da Okan Üniversitesinde gerçekleştirmiştir. Eskişehir'de okuduğu yıllarda Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Araştırma Uygulama Merkezi Bilgi işlem departmanında çalışma hayatına başladı. Üniversite sonrası İstanbul'da kendi iş dallarının öncü firmalarında görev aldı. Uzun yıllar boyunca BilgeAdam BTA ve Kurumsal‘da Sistem ve Network Eğitmeni, Kıdemli Danışman ve Birim Müdürü görevlerinde bulundu. Sonrasında COMPAREX Türkiye'de Teknik Müdür olarak çalışmıştır. Şu anda SimpliX Teknoloji Hizmetlerinde Bulut ve Güvenlik Çözümleri Direktörü olarak çalışmaktadır. Uzmanlık alanı olan Microsoft altyapı, yönetim ve iletişim ürünleri, Azure, M365 ve AWS bulut teknolojileri Veeam gibi yedekleme çözümleri ile sanallaştırma teknolojilerinde mimari düzeyde bilgi ve deneyime sahiptir. Ayrıca yeni nesil güvenlik çözümleri üzerine eğitim ve danışmanlık vermekte olup 20 yıldan daha fazla süredir birçok kişi ve firmaya binlerce saat teknik eğitim vermiştir. Kamu ve özel sektördeki kuruluşlara projeler gerçekleştirmiş ve bu projelerin bazıları Microsoft tarafında Case Study olarak duyurulmuştur. Türkiye'nin en büyük bilişim portallarında yazıları yayınlanmakta olup MSHOWTO Topluluk Lideri görevini üstlenmektedir. Üniversitelerde seminerler vermekte olup birçok teknoloji üreticisinin lansmanında uzman konuşmacı olarak yer almıştır. 2010 yılında çeşitli topluluklarda yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Microsoft tarafından MVP ünvanına layık görülmüş olup günümüzde de bu ünvanı koruma başarısını göstermektedir. Sahip olduğu sertifikalar: MVP, MCT, AWS SA, Azure Administrator, Azure Security Engineer, Azure Solution Architect, MCITP, MCTS, MCDBA, MCSE+S+M, MCSA+S+M, MCDST, MCP, CCDA, CCNA, HP AIS, HP APS ve CompTIA A+'dır.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir