VMware Workstation 16 ile Windows Server 2022 Kurulumu
0

Microsoft, Windows Server ailesine yenilik katmaya devam ediyor. Bu makalemde sizlere VMware sanal makine üzerinde Windows Server 2022 kurulumu aşamalarını anlatacağım. Microsoft sitesinden sahip olduğum ISO dosyasını VM üzerinde ekleyerek, kurulum hazırlığını tamamlamış oluyorum. ISO dosyası yüklendikten sonra karşımıza kurulum ekranı çıkıyor. Bu ekranda işletim sisteminde dil ayarlarını seçeceğiz. Klavye haricinde diğer dil ayarlarını English olarak seçiyorum ve Next ile devam ediyorum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Resim-1

Sonraki ekranda Install now butonuna basıyoruz.

Resim-2

Bu ekranda Setup is starting alanını görüyoruz.

Resim-3

Activate Windows ekranında Windows ürün anahtarına sahip iseniz, bu ekranda girebilirsiniz. Ürün anahtarı olmadan devam etmek için I don’t have product key seçeneği ile devam edebilirsiniz.

Resim-4

Windows Server 2022 Standart: Windows Server Core olarak kurulum yapmak için bu seçenek seçilebilir. Fakat bu seçenek Server Manager, GUI vs. gibi rolleri getirmemektedir.

Windows Server 2022 Standart (Desktop Experience): Bu seçenek ile tüm Management alanları (Server Manager, GUI, Desktop vs.) varsayılanda gelmektedir.

Windows Server 2022 Datacenter: Bu seçenek, Windows Server 2022 Standart ile neredeyse aynı özelliklere sahip olup, GUI, Server Manager, Desktop vs. gibi özelliklere sahip değildir.

Windows Server 2022 Datacenter
(Desktop Experience): Bu kurulum ile Windows Server 2022 Standart (Desktop Experience) neredeyse aynı özelliklere sahip olup, Server Manager, GUI, Desktop vs. özellikler varsayılanda gelir. Diğer seçeneklerde ise, Powershell ile sonrada kurulum yapılması durumunda kalınır.

Windows Server 2022 Datacenter
(Desktop Experience) Seçeneğini seçip Next ile devam ediyorum.

Resim-5

Bu ekranda lisans sözleşmesini kabul edip, Next ile devam ediyoruz.

Resim-6

Bu ekranda 2 seçenek bulunmaktadır.

Upgrade: Install Windows and keep files, settings and applications: Bu seçenek ile mevcutta bulunan bir işletim sistemini Windows Server 2022 sürümüne yükseltebilirsiniz. (Örnek : Windows Server 2019 – Windows Server 2022)

Custom: Install Windows only (Advanced): Bu seçenek ile sıfırdan kurulum yapacak iseniz, bu seçeneği seçmeniz gerekmektedir.

Resim-7

Custom seçeneği ile kuruluma devam ediyoruz.

Resim-8

Bu ekranda işletim sisteminin kurulacağı disk alanını seçiyoruz. Tercihe bağlı New seçeneği ile mevcutta bulunan disk alanını bölümlendirebilirsiniz. Next ile devam ediyoruz.

Resim-9

Kurulum başlamış bulunmaktadır…

Resim-10

Customize Settings ekranında Administrator (Yönetici) hesabı Password belirlediğimiz ekrandır. Password belirleyip Finish butonuna basıyoruz ve kurulum işlemini tamamlıyoruz.

Resim-11

Kurulum işlemi tamamlandıktan sonra belirlediğimiz Password ile Login oluyoruz.

Resim-12

Windows Server 2022 Desktop ekranı açılmış bulunmaktadır.

Resim-13

Server Manager ekranı otomatik olarak karşımıza çıkacaktır.

Resim-14

Bu konuyla ilgili sorularınızı  linkini kullanarak ulaşacağınız forum sayfamızda sorabilirsiniz.

Referanslar
www.mshowto.org

TAGs: Windows Server, Microsoft, Windows Server 2022, Windows Server Insider, Windows Server 2022 Kurulum,Windows Server 2022 Installation, Windows Server 2022 kurulumu nasıl yapılır, Virtulization, Sanallaştırma

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 6
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 2
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 1
    k_zd_m_
    Kızdım!

Sistem destek elemanı olarak farklı firmalarda görevler aldım. Uzmanlık alanlarım Active Directory, IIS, Virtulization, RDS ve Firewall ön plana çıkmaktadır. Şuan da Simplix Teknoloji Hizmetleri şirketinde Bulut ve Güvenlik Uzmanı olarak görev almaktayım. Kendimi bulut çözümleri, güvenlik sistemleri ve yedekleme sistemleri üzerine geliştirmekteyim.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir