1. Anasayfa
  2. Microsoft Azure

Microsoft Azure Migration Accelerator Nedir? Ne İşe Yarar?


0

Microsoft, on-premise ve Cloud yapıları için iş sürekliliği ve Disaster Recovery as a Service (DRaaS) çözümleri üreten Inmage’I satın aldıktan sonra Azure platform için Migration Accelerator’ı preview olarak yayınladı. Bunun ne kadar önemli ve heyecan yaratan bir gelişme olduğunu görmek için Migration Accelerator ürününü kısaca incelemek yeterli.

Migration Accelerator ile Vmware, Hyper-V, Amazon Web Services(AWS) ve fiziksel platformda çalışan iş yüklerini Azure’a taşımak mümkün. Migration Accelerator, ortamda bulunan iş yüklerine(VM gibi) uzaktan agent kurarak hangi platformda çalıştıklarını otomatik olarak tespit eder, geçiş için gerekli network adaptasyonunu planlar, Endpoint yapılandırmasını inceler ve taşınmaya hazır hale getirir. Özet olarak Azure Migration Accelerator Azure Cloud platformuna geçiş projelerinde maliyet ve riskleri mimimuma indirir.

Migration Accelerator’ın özelliklerini kısaca belirtmek gerekirse;

Heterojen ortam desteği: MA ile Vmware, Microsoft Hyper-V, Amazon Web Services(AWS) gibi geniş bir platform yelpazesinde çalışan iş yüklerinin yanısıra fiziksel ortamlarda bulunan iş yüklerini de Azure taşımak mümkündür. MA şuan için Windows Server 2008 R2 SP1, Windows Server 2012 ve Windows Server 2012 R2 işletim sistemleri üzerinde çalışan iş yüklerini desteklemektedir.

Basit ve Otomatik Geçiş: MA portalı, Cloud ortamı üzerinden işletmenin sahip olduğu iş yüklerini tespit eder, birkaç tık ile noktadan-noktaya taşıma senaryolarını oluşturmanızı sağlar. Ma ile iş yükleri Cloud ortamında gerçek ortamı etkilemeksizin test edilebilir ve geçiş yapmadan önce mümkün olan tüm testleri uygulama imkanı sağlar.

Çok Katmanlı Uygulamaları Taşıma Yeteneği: MA, çok katmanlı uygulamaları da tespit ederek (Örneğin, uygulamanın kullandığı 1 DB + 2 Front End Sunucu) taşıma işleminden sonra uygulamanın kaynaktaki haliyle birebir aynı ve tutarlı çalışabilmesini sağlar. Aynı zamanda uygulamanın çalışması için Cloud ortamında kaynakların başlama sırasını da oluşturabilir (Örnek: Önce DB sunucusu başladıktan sonra Front-End sunucularının başlatılması).

Kesintisiz Replikasyon, Minimum Kesinti Süresi: Ma, işletim sistemleri ve uygulama verileri dahil tüm system replikasyonunu gerçekleştirir. Kesintisiz replikasyon ve bellekteki değişiklikleri takip etme (memory change tracking) özelliği ile kayıp ve kesinti zamanını en aza indirir.

Özet olarak, bir işletme, AWS, Vmware, Microsoft Hyper-V gibi platformlarda çalışan ve/veya fiziksel ortamını neredeyse sıfır kesinti ile ek ücret ödemeden Azure platformuna taşıyabilir. Bu da Azure platformu için heyecan verici ve Azure platformunu bir adım daha öne geçiren bir gelişme olarak görülebilir.

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

Oğuzhan Erken, 1988 İstanbul dogumludur, halen Anadolu universitesi AÖF Calisma Ekonomisi bölümünü okumaktadır, bilişim sektöründe yaklaşık 5 yıldır farklı rollerde bulunmuş olup, şuanda Bilge Adam Bilişim Teknolojileri Akademisi'nde danışman olarak görev yapmaktadır, sanallaştırma ve MS System Center ürünleri ile ilgilenmektedir.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir