1. Anasayfa
  2. Configuration Manager (SCCM)

İpucu – SCCM 2012 ile Java Versiyon Envanteri Nasıl Alınır?


0

Organizasyon içerisinde farklı java sürümleri kullanılıyor olabilir. Bu durum, bir Configuration Baseline oluşturmak için pek uygun bir durum değildir. Olası değişikliklerin organizasyon içerisindeki etkilerini görebilmek için bir yazılım standardı oluşturmak gerekir. Bu standardın olmazsa olmaz ürünlerinden biri java versiyonlarının sürüm bilgisidir. İçeride geliştirilen yazılımlar ve uygulamalar farklı jre versiyonlarını destekliyor olabilir. Bu gibi sorunların önüne geçmek ve envanterimizi güçlendirmek adına bu makalede Java versiyon bilgilerinin SCCM 2012 ile raporlanmasından bahsedilecektir.

Aşağıdaki görüntü günün sonunda alabileceğiniz rapor çıktısını ihtiva eder.


Resim-1

Yukarıdaki rapor, ilgili collection üzerinde bulunan bilgisayarların üzerinde bulunan java versyionlarının türünü ve miktarını gösterir.


Resim-2

Rapor hazırlanırken SQL Reporting Services içerisinde kullanılan Report Builder kullanılmıştır.


Resim-3

Sorguda kırmızı ile belirtilen yerler collection seçmek için gerekli olan komutları içerir. Bu satırlarla beraber @collectionID parametresi otomatik olarak oluşmuş olacaktır. Daha sonra collections seçebilmek için bir dataset daha oluşturup sadece collections çekebilen bir sorgu bu parametreye bağlanabilir. Bu sayede collection listesi çekilebilir olacaktır.

Mavi ile belirtilen kısım ise envanterini almak istediğimiz yazılımın ismini içerir. Benim için önemli içerisinde Java kelimesi geçen ama Updater, FX, Development, Visual Studio kelimesi geçmeyen yazılımları listelemesidir. Bunu da yukarıdaki gibi sağlayabiliriz.


Resim-4

Yukarıdaki sorguyu çalıştırdıktan sonra tanımlanan CollectionID parametresini ilk olarak kullanıcıdan talep edecektir. Raporunda Collection kullanmak istemeyen sistem yöneticilerinin karşısına bu ekran çıkmayacaktır.


Resim-5

Sorgu sonucu geldi Bundan sonra yapılabilecekler tamamen hayal gücü :-)

İstenilirse Top 10 listesi yapılıp en çok kullanılan java sürümleri grafik halinde oluşturulabilir. İstenilirse Table Wizard kullanılarak ilgili kolonları eşleştirip rapor olarak çıktısı alınabilir.


Resim-6

Basit bir uygulama :-)

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

Okan Eke, profesyonel olarak Microsoft Sistem ve Altyapı projelerinin uygulanmasında ve Microsoft teknolojilerinin eğitimlerinde aktif olarak görev almaktadır. Bu süre içinde Sistem ve Veri Merkezi yöneticisi, Eğitmen, Danışman olarak görev yapmış ve kurumsal şirketlerde çeşitli projeler geliştirmiş, eğitimler vermiştir.Okan Eke çalışmalarını son dönemde System Center ailesi ve veri merkezi yönetimi üzerine yoğunlaştırmıştır ve System Center ürünleri ile Türkiye’de çeşitli projeler gerçekleştirmiştir.Okan Eke, çeşitli sistem uzmanlığı sertifikalarının yanı sıra MCT (Microsoft Certified Trainer) ve MVP (Microsoft Most Valuable Professional) ünvanlarına sahiptir. Akademik eğitimini Kimya ve Bilgisayar Mühendisliği alanlarında ayrı ayrı tamamlamıştır.Yazar Türkçe kaynak geliştiren çeşitli platformlarda editör ve konuşmacı olarak rol almaktadır. Birçok blog sayfasında makaleler paylaşmış ve web seminerleri vermiştir. Okan Eke, Aktif Bank bünyesinde Sistem Yönetimi ve Operasyon departmanında Yönetici olarak meslek hayatına devam etmektedir.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir