1. Anasayfa
  2. Üretici Teknolojileri

Cyberoam NG Future Ready – CR 25ing-6P Ürün İncelemesi – Ürün Kayıt Etme – Bölüm 1


0

Cyberoam güvenlik duvarı incelememizin bu bölümünde ürünümüzü nasıl kayıt ettireceğimizi ve lisanslayacağımızı göreceğiz. Aynı zamanda aldığınız desteklerin ne anlama geldiğinden bahsedeceğiz.


Resim-1

Cihazımıza https://172.16.16.16 ile bağlanıyoruz. Kullanıcı adı ve parolası varsayılan olarak admin dir.

Bu konunun diğer yazılarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Cyberoam NG Future Ready CR 25ing-6P Ürün İncelemesi – Application Filter & QOS Ayarları – Bölüm 5

Cyberoam NG Future Ready – CR 25ing-6P Ürün İncelemesi – Web Filter – Bölüm 4

Cyberoam NG Future Ready – CR 25ing-6P Ürün İncelemesi – Firewall Rule & Virtual Host – Bölüm 3

Cyberoam NG Future Ready – CR 25ing-6P Ürün İncelemesi – Bridge Mode – Bölüm 2

Cyberoam NG Future Ready – CR 25ing-6P Ürün İncelemesi – Ürün Kayıt Etme – Bölüm 1


Resim-2

Oturum açtıktan sonra System > Maintenance > Licensing tabına geliyoruz. Module Subscription Details kısmına geldiğimizde modüllerimizin unsubscribed olduğunu görebiliyoruz.


Resim-3

Ürünü satın aldığınızda bazen ürün lisanstan önce gelebiliyor. Bu durumda demo sürümünü kullanabilirsiniz. Tüm yazım boyunca trial lisans ile devam edeceğim! İlk olarak ürünümüzü kayıt ettirmemiz gerekiyor. http://customer.cyberoam.com sitesinden ürünümüzü kayıt edeceğiz. Eğer daha önce hesabınız yok ise Register your Appliance ile hesap oluşturuyoruz. Daha önce hesabım olduğu için ben ilgili kullanıcımla oturum açıyorum.


Resim-4

Daha önce sisteme kayıtlı cihazınız var ise burada görebilirsiniz. Register Appliance ile ürünümün kayıt işlemine başlıyorum.


Resim-5

Aşağıdaki adımda önemli olan bölüm Appliancekey. Bunu Cyberoam cihazımının System > Maintenance > Licensing > Appliance Registration Details kısmında Model Tabı karşısından bulabilirsiniz. İstenilen bilgileri doldurduktan sonra Register ile cihazımızı kayıt ediyoruz


Resim-6

Başarı ile kaydımızı tamamladık. Subscribe ı tıklıyoruz.


Resim-7

Daha sonra deneme sürümlerini aktif ediyoruz.


Resim-8

Cyberoam cihazımıza döndüğümüzde Synchronize ile değişikliği algılamasını sağlıyoruz ve deneme sürümümüzü aktif olduğunu görüyoruz.


Resim-9

Cyberoam lisanslama mantığından kısaca bahsedecek olursak. Cihazı satın aldığınızda, bu cihaz tamamen size ait oluyor, fakat firma sizin için sürekli web and Application Filter, IPS, Anti Virus, Anti Spam için güncelleme yollar. Cyberoam da güncellenen modüller için lisans parası ödüyorsunuz.

Güncelleme gerektirmeyen diğer modülleri ise her zaman kullanabilirsiniz. Firewall kuralları, Nat, Pat, VPN, Load Balance, Qos kurallarınız her zaman çalışır. Lisans bittiğinde ne olur diye soracak olursanız örneğin, Twitter yasaklamıştınız, lisans bitimi ile açılır, yani yasaklama kuralı var ise çalışmaz. Eğer kuralı kendiniz yazdıysanız bu kural çalışmaya devam eder!

Cyberoam’ da support içinde lisans ücreti ödüyoruz. İki çeşit destek alabiliyoruz, 8×5 veya 7×24. 8×5 support zorunlu aldığımız bir destek, yani siz IPS için lisans alacağım deseniz de yanında 8×5 support da gelmektedir. 8×5 aynı zamanda cihaz garantisi anlamına da gelmektedir. Yani lisansınız yenilendiği sürece cihazınız garanti kapsamındadır. Garanti kapsamında cihaza bir şey olursa DMZ bilişim ile iletişime geçtiğinizde ya size aynı ürün gönderilir veya bir üst model verilir. (Alt sürüm cihazının yedeğini üst sürüme uygulayabilirsiniz!) Yurtdışından ürününüz geldiğinde ise tekrardan ürününüz konumlandırılıyor.

7x 24 support aldığınızda ise Cyberoam satın almış olduğunuz cihazın aynısından DMZ bilişim e bir tane daha gönderiyor. Bu cihaz ne kullanmak için ne de satmak için, tamamen yedekleme amaçlı olarak verilmektedir.

Umuyorum Faydası Dokunmuştur

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

https://www.mshowto.org

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

2008 yılından itibaren bilişim camiasının içerisindeyim. 11 Yıllık dönem içerisinde teknikerlikten başlayarak bir çok farklı pozisyonda çalıştım. Dünyanın en büyük sigorta şirketleri arasında yer alan Allianz Türkiye’ de Kıdemli Sistem Uzmanı olarak çalıştıktan sonra kariyerimde değişiklik yaparak UAE’ nin en büyük bankası Emirates NBD bankasında kıdemli teknoloji mühendisi olarak devam etmektiyim. Profesyonel iş yaşantımın dışında yönetim kadrosunda yer aldığım www.mshowto.org sitesinde gönüllü yazarlık ve yöneticilik yapmaktayım. 15+ konferansda konuşmacı olarak yer aldım. 150+ makale ve 7 E-Kitap yayınladım. İki defa TRT Kent Radyosunda söyleşi yapma deneyimini yaşadım. MCSE, MCPS, MS ve Tenable Certificate of Proficiency ünvanlarına sahibim. Aynı zamanda 2 yıl Microsoft Enterprise Mobility MVP ünvanına layık görüldükten sonra uzmanlık alanı değiştirerek Cloud and Datacenter MVP olarak devam etmekteyim.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir