Microsoft Dünya Üretim ve Küresel Kaynaklar Genel Müdürü Çağlayan Arkan, firmaların milyarlarca tüketiciyle her zaman iletişim içinde olabilmesi için yeni ürünlerini ve aktivitelerini facebook, twitter gibi sosyal ağlarda temsil etmek zorunda olduklarını bildirdi. Arkan, Microsoft Türkiye’nin merkez binasında düzenlediği ”Yeni Normal Düzende İş Geliştirmenin Yolları” seminerinde ”Yeni Normal Düzen” ve bunun kurumlar üzerindeki etkileri hakkında bilgi verdi.
Küresel kriz nedeniyle ortaya çıkan belirsizliklerin tümüyle ortadan kalktığını söylemenin güç olduğunu dile getiren Arkan, buna karşılık küresel pazarda bazı sektörlerin canlanma sinyalleri vermeye başladığını belirtti.
Önümüzdeki yıl dünyada yavaş da olsa bir toparlanmanın başlamasının sürpriz olmayacağını ifade eden Arkan, teknolojiye yatırımını sürdüren kurumlarda bu toparlanmanın daha çabuk olduğunu söyledi.
Sürdürülebilir büyümenin anahtar sözcüğünün, ”verimlilik” olduğuna dikkati çeken Arkan, şunları kaydetti:
”Özellikle ekonomik belirsizliğe karşı şirketlerden doğal bir refleks olarak verimliliklerini artırmaları, maliyetlerini kontrol altına almaları ve tasarrufta bulunmaları beklenir. Microsoft’un sunduğu teknolojiler ve yazılımlar, ekonomik belirsizlikle mücadele etmek isteyen kurumlara destek olurken, iş süreçlerinde verimsizlik kaynağı olan konuların da adeta röntgenini çekerek tüm sistemin iyileştirilmesine zemin hazırlar. Zorlu koşullara karşı direnç gösteren bu tür şirketler, kazandıkları deneyim ile şartların normale dönmesi ile rekabetçi ve büyümeye odaklı kurumlar olarak karşımıza çıkıyorlar.”
‘BUZDOLABINIZ, İÇİNDE BİR ŞEY EKSİLDİĞİNDE HABER VERECEK’
Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Arkan, bir soru üzerine, dünyanın çok kritik gelişmelere sahne olduğunu söyledi.
Arkan, tüketicilerin ciddi şekilde kurumların üretim sürecine dahil olmaya başladıklarını belirterek, şöyle konuştu:
”Özellikle üretim firmalarına baktığımızda eskiden fikir geliştirmeden tasarıma ve üretim verisinin ürüne dönüşmesine kadar geçen süreç, bizim aslında mühendislik dediğimiz bir alanda kısıtlıydı. Şimdi bu süreç, tüketicilerin, kurumların üretim süreçlerine girmesiyle ciddi oranda değişti. Tüketici artık, teknolojinin getirdiği imkanlarla size sürekli geri bildirim yapabiliyor.
Tüketiciyle sürekli iletişimde olmanın yolu, firmanızı sosyal ağlarda da temsil etmenizden geçiyor. Dolayısıyla milyarlarca tüketiciyle her zaman iletişim içinde olmak için yeni ürünlerinizi ve aktivitelerinizi, facebook, twitter gibi sosyal ağlarda temsil etmek zorundasınız.”
Bir başka soru üzerine de Arkan, bilgisayar kullanımının değiştiğini ve yakın bir zamanda klavye ve ”mouse”ların yerini sesle ve hareketle kullanılacak ürünlerin alacağını belirterek, şunları kaydetti:
”Kendimizi bu teknolojilere hazırlamalıyız. Teknoloji artık tipik bilgisayar kullanım alışkanlıklarımızın çok dışına çıkıyor. Bugün artık duvar, masa gibi herhangi bir yüzey, bilgisayar olarak kullanılabiliyor. Sesle ve hareketle kullanılabilen bilgisayarlar var. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde artık bilgisayarınız sizi tanıyabilecek. El hareketlerinizle veya sesinizle, bilgisayarınızla etkileşim halinde olacaksınız.
Microsoft’un bu konuda uzun zamandır önemli yatırımları var. Bunun ilk aşamasını Windows 7 ile gördük. Donanımların da gelişmesi ve pazara sunulmalarıyla evimizdeki televizyonlar, buzdolapları bile internete bağlı olacak. Buzdolabınız, içinde bir şey eksildiğinde size haber verecek. Bunlar teknolojik olarak bugün mümkün. Ticarileşmesini bekliyoruz.”
kaynak: habertekno.com