Azure Data Box Ailesi Genişliyor
0

Geçtiğimiz yıl mshowto’daki bu yazımda sizlere Azure Data Box’ın ön izleme olarak kullanıma sunulduğunu yazmıştım. Bu yazımın üzerinden sadece 1 yıl geçmesine rağmen Azure Data Box’a iki yeni ürünün eklendiği bilgisini sizlerle paylaşmak istedim. Aslına bakarsanız bu kadar kısa bir sürede yep yeni ürünlerin çıkması ve özelliklerin gelmesinin arkasında Cloud teknolojisinin büyük payı bulunuyor. Makale başlığına geri dönmek ve konuyu biraz daha açmak istiyorum, Azure Data Box ailesine çevrimiçi yetenekler geliyor ve yeni iki ürün kullanıma sunuluyor: Azure Data Box Edge ve Azure Data Box Gateway.

Müşterilerin taşınacak farklı veri boyutlarına sahip olduğunu yapmış olduğumuz toplantılar ya da analiz çalışmaları ile biliyoruz. Bu nedenle, Azure Data Box ve Azure Data Box Disk ile birlikte 1 PB boyuta sahip Azure Data Box Heavy de
kullanıma sunuluyor. Bu arada makalenin başında yazdığım Azure Data Box ön izlemeden genel kullanıma (GA) sunulduğunu da belirtmek istiyorum.

Resim-1

Müşterilerin giderek artan veri boyutları ve daha yüksek kapasiteye sahip depolama çözümlerine olan ihtiyaçları artarak devam ediyor. İşte bu noktada müşteri ihtiyaçlarına göz önüne alınarak Data Box Edge geliştiriiyor ve AI özellikli uç hesaplama yeteneklerine sahip şirket içi bir cihaz olarak kullanıma sunulması planlanıyor. Machine Learning (Makine öğrenme) iş yüklerini hızlandırmak için Data Box Edge, Microsoft Project Brainwave tarafından desteklenen FPGA seçeneğine sahip olacak şekilde tasarlanıyor.

Depolama ağ geçidi işlevini kendi sistemlerinde dağıtmak isteyen müşteriler için ise Data Box Gateway’i bağımsız bir sanal cihaz olarak da kullanıma sunuluyor.

Azure Data Box Heavy‘i, temel olarak bir Data Box’ın bir petabyte’lık sürümünü olarak düşünebilirsiniz. Bu arada Data Box Heavy’nin isminin esin kaynağı da çok ilginç bir yerden geliyor. Muazzam yükleri uzaya taşıyacak şekilde tasarlanmış ağır kaldırma araçları bu ismin çıkmasını sağlıyor. Data Box Heavy’nin bir adet petabyte ham kapasitesi ve birden fazla 40 Gbps konektörü, bir veri merkezinin veri değerinin birkaç hafta içinde Azure’a taşınabileceği anlamına geliyor.

Çok büyük miktarda verilerin Azure veri merkezlerine hızlı ve güvenilir şekilde taşınma istekleri devam ettikçe eminim Azure Data Box ailesi hem genişleyecek hem de yeni ürünler eklenmeye devam edecektir.

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

TAGs:Azure Data Box Heavy, Azure Data Box Heavy nedir,Azure Data Box, Azure Data Box nedir, Azure Data Box Edge nedir, Azure Data Box Edge, Azure Data Box Disk, Azure Data Box disk nedir

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

Mustafa Kara, 1981 yılında Adana'da doğdu. Üniversite öncesi tüm öğrenimini Mersin'de tamamladı. Anadolu Üniversitesi mezunudur. İşletme Yüksek Lisansını (MBA) , Maltepe Üniversitesinde ve Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisansını da Okan Üniversitesinde gerçekleştirmiştir. Eskişehir'de okuduğu yıllarda Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Araştırma Uygulama Merkezi Bilgi işlem departmanında çalışma hayatına başladı. Üniversite sonrası İstanbul'da kendi iş dallarının öncü firmalarında görev aldı. Uzun yıllar boyunca BilgeAdam BTA ve Kurumsal‘da Sistem ve Network Eğitmeni, Kıdemli Danışman ve Birim Müdürü görevlerinde bulundu. Sonrasında COMPAREX Türkiye'de Teknik Müdür olarak çalışmıştır. Şu anda SimpliX Teknoloji Hizmetlerinde Bulut ve Güvenlik Çözümleri Direktörü olarak çalışmaktadır. Uzmanlık alanı olan Microsoft altyapı, yönetim ve iletişim ürünleri, Azure, M365 ve AWS bulut teknolojileri Veeam gibi yedekleme çözümleri ile sanallaştırma teknolojilerinde mimari düzeyde bilgi ve deneyime sahiptir. Ayrıca yeni nesil güvenlik çözümleri üzerine eğitim ve danışmanlık vermekte olup 20 yıldan daha fazla süredir birçok kişi ve firmaya binlerce saat teknik eğitim vermiştir. Kamu ve özel sektördeki kuruluşlara projeler gerçekleştirmiş ve bu projelerin bazıları Microsoft tarafında Case Study olarak duyurulmuştur. Türkiye'nin en büyük bilişim portallarında yazıları yayınlanmakta olup MSHOWTO Topluluk Lideri görevini üstlenmektedir. Üniversitelerde seminerler vermekte olup birçok teknoloji üreticisinin lansmanında uzman konuşmacı olarak yer almıştır. 2010 yılında çeşitli topluluklarda yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Microsoft tarafından MVP ünvanına layık görülmüş olup günümüzde de bu ünvanı koruma başarısını göstermektedir. Sahip olduğu sertifikalar: MVP, MCT, AWS SA, Azure Administrator, Azure Security Engineer, Azure Solution Architect, MCITP, MCTS, MCDBA, MCSE+S+M, MCSA+S+M, MCDST, MCP, CCDA, CCNA, HP AIS, HP APS ve CompTIA A+'dır.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir