Azure Virtual Desktop’a Remote Desktop Web Client ile Bağlanma
  1. Anasayfa
  2. Microsoft Azure

Azure Virtual Desktop’a Remote Desktop Web Client ile Bağlanma

0

Azure Virtual Desktop makale serisine Remote Desktop Web Client ile devam ediyoruz. Remote Desktop Web Client özelliği Azure Virtual Desktop‘ı olabildiğince özgürleştiren ve her platformdan sorunsuz bağlanmanızı sağlayan bir çözüm olarak karşımıza gelmekte.

Remote Desktop Web Client ile akıllı telefonlardan, tabletler, linux, macOS farketmeksizin her platformadan browser üzerinden Azure Virtual Desktop masaüstüne yada uygulamalarına sorunsuz bağlanabilirsiniz.

Resim-1

Web istemcisini kullanmak için neye ihtiyacınız varsa sorusunu açarsak aslında hiçbir şeye, yukarıda da belirttiğim üzere Windows, macOS, ChromeOS veya Linux çalıştıran bir PC’nizin, tabletinizin olması yeterli. Microsoft Edge,, Google Chrome, Safari veya Mozilla Firefox (v55.0 ve üstü) gibi modern bir tarayıcı ile workspace URL’sine gitmeniz yeterli.

Remote Desktop Web Client ile istemcide oturum açmak için yöneticinizin size gönderdiği URL’ye gitmeniz ve oturum açma sayfasında, alan adınızı ve kullanıcı adınızı ALAN\kullanıcı adı biçiminde girip, şifrenizi girerek oturum aç demeniz yeterlidir.

Oturum açtıktan sonra workspaces grubu gibi bir veya daha fazla daraltılabilir grup altında yayınlanan tüm öğeleri içeren tüm Kaynaklar sekmesine gidceksiniz. Yöneticinin çalışma grubunun kullanımına sunduğu daha fazla uygulama veya masaüstü içeren uygulamaları, masaüstlerini veya klasörleri temsil eden birkaç simge göreceksiniz. Ek kaynaklar başlatmak için istediğiniz zaman bu sekmeye geri dönebilirsiniz.

Bir uygulamayı veya masaüstünü kullanmaya başlamak için kullanmak istediğiniz öğeyi seçmeniz gerekir, istenirse web istemcisinden oturum açmak için kullandığınız kullanıcı adını ve şifreyi girip ve ardından Gönder’i seçmeniz gerekmektedir.

Özetle Remote Desktop Web Client her yerden erişip Azure Virtual Desktop’ı herhangi bir uygulama yüklemeden kullanabilirsiniz.

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz. 

Referanslar

www.mshowto.org 

TAGs: Azure Virtual Desktop, Remote Desktop Web Client, Azure Virtual Desktop Remote Desktop Web Client

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

Mustafa Kara, 1981 yılında Adana'da doğdu. Üniversite öncesi tüm öğrenimini Mersin'de tamamladı. Anadolu Üniversitesi mezunudur. İşletme Yüksek Lisansını (MBA) , Maltepe Üniversitesinde ve Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisansını da Okan Üniversitesinde gerçekleştirmiştir. Eskişehir'de okuduğu yıllarda Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Araştırma Uygulama Merkezi Bilgi işlem departmanında çalışma hayatına başladı. Üniversite sonrası İstanbul'da kendi iş dallarının öncü firmalarında görev aldı. Uzun yıllar boyunca BilgeAdam BTA ve Kurumsal‘da Sistem ve Network Eğitmeni, Kıdemli Danışman ve Birim Müdürü görevlerinde bulundu. Sonrasında COMPAREX Türkiye'de Teknik Müdür olarak çalışmıştır. Şu anda SimpliX Teknoloji Hizmetlerinde Bulut ve Güvenlik Çözümleri Direktörü olarak çalışmaktadır. Uzmanlık alanı olan Microsoft altyapı, yönetim ve iletişim ürünleri, Azure, M365 ve AWS bulut teknolojileri Veeam gibi yedekleme çözümleri ile sanallaştırma teknolojilerinde mimari düzeyde bilgi ve deneyime sahiptir. Ayrıca yeni nesil güvenlik çözümleri üzerine eğitim ve danışmanlık vermekte olup 20 yıldan daha fazla süredir birçok kişi ve firmaya binlerce saat teknik eğitim vermiştir. Kamu ve özel sektördeki kuruluşlara projeler gerçekleştirmiş ve bu projelerin bazıları Microsoft tarafında Case Study olarak duyurulmuştur. Türkiye'nin en büyük bilişim portallarında yazıları yayınlanmakta olup MSHOWTO Topluluk Lideri görevini üstlenmektedir. Üniversitelerde seminerler vermekte olup birçok teknoloji üreticisinin lansmanında uzman konuşmacı olarak yer almıştır. 2010 yılında çeşitli topluluklarda yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Microsoft tarafından MVP ünvanına layık görülmüş olup günümüzde de bu ünvanı koruma başarısını göstermektedir. Sahip olduğu sertifikalar: MVP, MCT, AWS SA, Azure Administrator, Azure Security Engineer, Azure Solution Architect, MCITP, MCTS, MCDBA, MCSE+S+M, MCSA+S+M, MCDST, MCP, CCDA, CCNA, HP AIS, HP APS ve CompTIA A+'dır.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir