1. Anasayfa
  2. OMS

Microsoft Operations Management Suite ile Backup Monitoring Nasıl Yapılır


0

İlk bölümümüzde genel olarak Microsoft Operations Management Suite ürünümüzden bahsetmiştik. Bu bölümümüzde ise Backup özelliğine değineceğim. Ürünümüze baktığımız zaman aslında en temel amaçlarından birinin tüm raporlamaların tek bir platform üzerinden yapılmasını sağlamak olduğunu görüyoruz. Tüm BT çalışanları tek yerden tüm yapıda olan biteni izlemek ister. Bu bölümde de kaç sunucuyu yedekliyoruz veya kaç Mb veri yedekliyoruz gibi bilgileri görmeye ihtiyacınız var ise nasıl aksiyon alacağımızdan bahsedeceğim. Ürünümüzü tanımaya uygulama ile devam edelim.

Aşağıda hali hazırda daha önceden Microsoft Azure ortamına yedeklemiş olduğum veri olduğunu görüyoruz. Biz adım adım bu raporlamayı nasıl yapacağımızı görelim. İlk olarak aşağıdaki linkten oturumumuzu açalım;

http://www.microsoft.com/en-us/server-cloud/operations-management-suite/overview.aspx

Oturum açtıktan sonra aşağıdaki gibi bir panel sizi karşılıyor olacak.


Resim-1

Bu bölümümüzün amacı Microsoft Azure’ a nasıl backup alınırı göstermek olmadığı için anlatım içerisinde yer almayacak fakat detaylı bilgi için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

https://azure.microsoft.com/en-us/documentation/articles/backup-configure-vault/

http://azure.microsoft.com/en-us/services/backup/

Yedekleme için ben OMS-Bck isimli Recovery Services oluşturdum.


Resim-2

Tekrar OMS platformumuza geri dönelim. Oluşturmuş olduğum Recovery Services leri aşağıda görebiliyorsunuz. Recovery Services hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz;

https://azure.microsoft.com/tr-tr/documentation/articles/backup-configure-vault/

Biz örneğimizde OMS-Bck kullanacağız.


Resim-3

Save dedikten sonra 1 sunucumuzun register olduğunu bize belirtiyor. Fakat yedekleme işlemi yapmadığımız için herhangi raporlama alamadık.


Resim-4

Örnek olması amacı ile backup alalım.


Resim-5

Ben örneğimde C:\sertifika\ altındaki dökümanlarımı yedekleyeceğim.


Resim-6

İşlemi tamamladıktan belirli bir süre sonra artık verilerin Microsoft Operations Management Suite de raporlandığını görüyoruz.


Resim-7

Microsoft Azure Platformuna bağlandığımızda da bu verileri görebiliyoruz. Fakat çok büyük yapınız olduğunu varsayalım. Birçok uygulamanız ve herbirinin izlenmesi gerekebilir. Her biri için ayrı ayrı bağlanmak yerine tek adımda tüm yapınızı izleyebilirsiniz.


Resim-8

Umuyorum faydası dokunmuştur.

Bu konuyla ilgili sorularınızı alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

www.microsoft.com

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

2008 yılından itibaren bilişim camiasının içerisindeyim. 11 Yıllık dönem içerisinde teknikerlikten başlayarak bir çok farklı pozisyonda çalıştım. Dünyanın en büyük sigorta şirketleri arasında yer alan Allianz Türkiye’ de Kıdemli Sistem Uzmanı olarak çalıştıktan sonra kariyerimde değişiklik yaparak UAE’ nin en büyük bankası Emirates NBD bankasında kıdemli teknoloji mühendisi olarak devam etmektiyim. Profesyonel iş yaşantımın dışında yönetim kadrosunda yer aldığım www.mshowto.org sitesinde gönüllü yazarlık ve yöneticilik yapmaktayım. 15+ konferansda konuşmacı olarak yer aldım. 150+ makale ve 7 E-Kitap yayınladım. İki defa TRT Kent Radyosunda söyleşi yapma deneyimini yaşadım. MCSE, MCPS, MS ve Tenable Certificate of Proficiency ünvanlarına sahibim. Aynı zamanda 2 yıl Microsoft Enterprise Mobility MVP ünvanına layık görüldükten sonra uzmanlık alanı değiştirerek Cloud and Datacenter MVP olarak devam etmekteyim.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir