VMware DRS Kullanımı
0

VMware DRS ile sunucuların aralarından seçim yapabileceğiniz, ESXi ana bilgisayarlarınızın yükü dengelenmiş olmasını istediğinize karar verebildiğiniz işlem DRS (Dağıtılmış Kaynak Zamanlayıcısı)’dır

İnsanlar VMware’i kullanmaya başladığında en çok duyduğum şeylerden biri, DRS’nin kolay olması. Aç onu. Evet, kolay olabilir, ancak kutuyu işaretlemekten çok daha fazla yapılandırma var. DRS’yi doğru bir şekilde yapılandırmak biraz daha teknik bir anlayış gerektirir, bu nedenle mevcut tüm parametrelere bir göz atalım ve ne anlama geldiklerini anlayalım.

DRS Otomasyon Seçenekleri – Ne anlama geliyor ve hangisini seçmeli?

Temel VMware DRS küme otomasyonu söz konusu olduğunda birkaç seçeneğiniz bulunmaktadır.Bunlar,Manuel(Manual), Kısmi Otomatik(Partially Automated) ve Tam Otomatik(Fully Automated). Ayrıca önceliği değiştirmemizi sağlayan bir sürgü var. Tahmini DRS diye bir seçeneğimiz de var. Bireysel sanal makine otomasyon seviyelerini etkinleştirmek için başka bir seçenek’te bulunmaktadır. Hangisi sizin için en iyisi? Gerçek cevap buna bağlıdır.Bu yüzden içeri girmeden önce tam olarak ne almak istediğinizi bilmek önemlidir.

 


Resim-1

Manuel mod (Manual)
Manuel modda her şeyi onaylamanız gerekir. Bazı insanlar tam olarak her şeyin nerede olduğunu bilmek ister.Ortamın büyüklüğüne bağlıdır, ancak bir kez DRS’ye alışmaya ve sizin tarafınızda olduğunun farkına varmaya başlayabilirsiniz.Bir makineyi her açışınızda, onunla ne yapacağınızı soracağınız, daha sonra ana bilgisayarlar meşgul olduğunda size soracaklarından, her geçişi onaylamanın aşırı derecede önemli olduğunu göreceksiniz. Genel olarak bu politikayı kullanmamayı tavsiye etmemin nedeni ev sahibi meşgul olduğunda, genellikle kendini düzeltmesini istemektir.

Kısmen otomatikleştirilmiş mod (Partially Automated)
Kısmen otomatikleştirilmiş mod ile VMware, makineyi çalıştırdığınızda sanal makineyi en verimli çalışacağı yere otomatik olarak yerleştirir. Makine çalıştıktan sonra, hareketi el ile onaylamanız gerekecektir. Sanal makinelerin paylaşılan depolamada olması gerektiğine dikkat etmek önemlidir, çünkü VM’leri başka bir ana bilgisayara yeniden kaydeder. Herhangi bir depolama geçişi yapmaz. Çoğu zaman, öyle hızlı bir süreç olduğunu asla bilemezsiniz. Her şeyi onaylamaktan yorulduğunuzu anlarsanız ve şimdi alışkanlıktan çıkarırsanız, bir sonraki moda tam otomatik mod’a geçebilirsiniz.

Tam otomatik mod (Fully Automated)
Her sanal makine, açıldığında en verimli şekilde çalışacağı yere otomatik olarak yerleştirilir. Sanal Makine çalışırken, vMotion ağınızı otomatik olarak kullanacak ve vMotion bir makineyi en iyi otomatik olarak çalışacağı yere kadar kullanacaktır. Hiçbir şeyi onaylamanız gerekmez. Yıllar boyunca VMware kullandıkça, varsayılan ayar budur. Sadece ona güveniyorum. Tatile çıkmanın ve performans konusunda endişelenmenize gerek yoktur. Hafta sonu olabilir veya gece olur siz VM’lerin hostlar arasında değiştirdiğini asla bilemezsiniz.

İnsanların söylediklerini duydum: “VM’lerin tam olarak nerede olduğunu bilmek istiyorum! Onları sadece her yere götürmekle kalmaz! “Bunun için en iyi çözüm DRS Grubu kullanmaktır. Önemli VM’ler adında bir grup ayarlayabilir ve Önemli VM’ler yalnızca kümedeki bir ana bilgisayar alt kümesinde yaşayabilecek şekilde yapılandırabilirsiniz. Öyleyse, bir kümede 16 ana makineniz varsa, bu önemli makinelerin yalnızca bu 4 ana makineden birinde açık kalması gerektiğini söyleyebilirsiniz. Bu şekilde, bu VM’lerin bir problem durumunda nerede olduğu hakkında genel bir fikriniz olur.

Göç Eşiği (Migration Threshold)
Geçiş eşiği kaydırıcıya dayalı bir seçenektir. DRS’nin ne kadar kısaltma veya yükseltme olduğunu belirlemelisiniz. Ortada tutmayı seviyorum. Çok agresif yaparsanız, gerçekten hareket etmeleri gerekmediğinde VM’leri çok sık hareket ettirirsiniz. Çok conservative yaparsanız, ortamınız “hissedebilinceye” kadar ve bazı iş yükleri için çok geç olabilene kadar oturur ve hareket etmez.

Tahmini DRS (Predictive DRS)
Öngörülü DRS , olası ana bilgisayar arızalarını azaltmanıza olanak sağlayacak harika bir özelliktir. Örneğin, bir ana bilgisayar güç kaynağı arızalanırsa, artık tek bir hata noktasına düşersiniz. Bunun anlamı, muhtemelen risk almak istemediğinizdir. Böylece VMware sanal makineleri sizin için taşıyacak ve makinelerin bu ana bilgisayara yerleştirilmesini önleyecektir.

Sanal Makine Otomasyonu (Virtual Machine Automation)
Bu ayar ile, bireysel VM ayarları için küme seviyesi ayarlarını geçersiz kılabilirsiniz. Yukarıda grup olarak kullanabileceğinizi ve önemli VM’lerin nerede olduğu konusunda hala iyi bir fikriniz olduğunu belirtmiştim, ancak örneğin etki alanı denetleyicinizi kısmen otomatik hale getirmek istiyorsanız, bu makineyi yalnızca kısmi veya manuel olarak ayarlayabilir ve kümenin geri kalanı tamamen otomatik olabilir.Gecikmeye duyarlı bir makineniz varsa ve vMotions’ın ne zaman olacağını bilmeniz gerekiyorsa, her makineyi bir tür küme geçersiz kılmaya ayarlayabilirsiniz.

Sarmak(Wrap Up)
VMware, DRS konusunda birçok seçeneğe sahiptir. Hangisinin ortamınıza en uygun olduğunu bilmek isteyeceksiniz. Kişisel seçimim zamanın% 99’unu her zaman Tam Otomatiktir.Ürünle uzun süre çalıştıktan sonra, karar vermesine güvenmeyi öğrenirsiniz ve çoğu zaman iyi durumda olursunuz. Sanal Makinelerin nerede veya nasıl performans gösterdiği konusunda endişelenmenize gerek yoktur.Çitin üzerindeyseniz ve tamamen otomatik bir küme yapmak istediğinizden tamamen emin değilseniz, kısmen otomatik kullanın.

Tüm VM’lerin DRS’nin çalışması için paylaşılan depolamada olması önemlidir. Aksi halde, onları taşıyamayacak, bu yüzden VM’lerinizi hareket ettirdiğinizden emin olmanız gerekmektedir.

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

TAGs: DRS nedir, Vmware DRS nedir, VMware DRS kullanımı, Migration threshold,Virtual Machine Automation, Wrap up,Partially Automated,full,Full Automated,DRS Otomasyon Seçenekleri,DRS Otomasyon Seçenekleri nedir,vmware DRS

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

Batuhan DEMİRDAL, 13 yılı aşkın bir süredir Bilişim sektöründe çeşitli kuruluşlarda Sistem Yöneticisi olarak görev yapmaktadır. Microsoft Sistem Mühendisliği sertifikasyon eğitimlerini tamamlamış ve “Microsoft MCSA” ünvanını almıştır. VMware Sanallaştırma Platformu sertifikasyon eğitimlerini tamamlamış olup VMware VExpert ünvanını almıştır. 2020 yılı itibari ile VMware VExpert PRO ve VExpert SECURİTY ünvanı almıştır. Dell Poweredge Sunucu’ya Müdahale Konusunda Yetkili Sertifikaya sahiptir. Sanallaştırma , Hyper-Converged ve Cloud iş alanında aktif olarak çalışmalar ve projeler yürütmeye devam etmektedir. Batuhan DEMİRDAL, Bilgi Teknolojileri Kıdemli Danışman olarak görev yapmaktadır.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir