On-Premise Ortamlar için Azure Virtual Desktop
  1. Anasayfa
  2. Microsoft Azure

On-Premise Ortamlar için Azure Virtual Desktop

0

Geçtiğimiz haftanın başında Microsoft tarafından paylaşılan bir duyuruyu sizlere genel hatları ile anlatmak istedim. Microsoft Azure platformunun oldukça popüler servislerinden bir tanesi olan Azure Virtual Desktop artık On-Premises ortamlarda kullanılabilir hale geliyor. Bu yeni özelliği ve nasıl kullanılabilir olacağını bu yazımda aktaracağım.

Sizlerinde çok iyi bildiği üzere Azure Virtual Desktop aynı anda çoklu oturum desteği ile Windows 11, Window 10 masaüstü deneyiminin kullanıcılara sunulmasını sağlayan bir VDI ortamı ve bu özellik hızlı yapılandırılabilir olması, maliyet uygunluğu ve lisans esnekliği ile çok fazla tercih ediliyordu. Microsoft’un hibrit bulut mimarisinde kullanıma sunduğu ürünlerden bir tanesi olan Azure Stack HCI ile artık mevcut on-premises yapınıza ya da hibrit bulut mimarinize Azure Virtual Desktop’ı konumlandırabileceksiniz.

Azure Virtual Desktop’ı Azure Stack HCI üzerinde kullanmanın ne gibi faydaları olacak kısaca özetleyelim;

  • İlk olarak regülasyonlardan dolayı bu hizmeti kullanmak isteyenler artık kendi kurum içi yapıladırında deneyimleyebilecek. Verileri kendi içlerinde kalmaya devam edecek.
  • Azure bölgesi olmayan veya bağlantı sorunu yaşayanlar bu gibi dar boğazları yaşamadan tam bir AVD deneyimine sahip olacaklar.
  • Birçok kurumun uygulamalarının tamamı bulutta değil, bu özellik sayesinde masaüstü uygulamaları kurum içinde olan ve ona erişin firmaların hızlarının çok daha fazla artacağını söyleyebiliriz.
  • Azure portaldaki deneyimin aynısına sahip olmak, marketplace kullanabilmek bunlarıda sağlayacağı faydalar arasında sayabiliriz.
  • Azure Arc ile entegre ederekte tam bir hibrit bulut deneyiminin tüm özellikleri kullanılabilir.

Resim-1

Lisanslama ve fiyatlandırma konusuna da kısaca deyinmek istiyorum. Aslına bakarsanız Azure Stack HCI ürinde Azure Virtual Desktop çalıştırmanın maliyetini etkileyen üç bileşen bulunmaktadır, bunları dikkate almanızı öneririm.

Azure Virtual Desktop erişimi için geçerli olan tüm lisanslama modelleri burası içinde geçerlidir.

Erişim sayısına göre Azure Stack HCI altyapınızın performasını oluşturmanız ve buna göre sistemler üzerinde çalıştırmanız bir maliyet unsurudur.

Hibrit servis ücreti. Bu ücret, Azure Stack HCI üzerinde çalışan Azure Virtual Desktop hostlarına yönelik her etkin sanal CPU (vCPU) için ödeme yapmanızı gerektirir.

Son olarak desteklenen işletim sistemlerinin listesini aşağıda görebilirsiniz.

  • Windows 11 Enterprise multi-session
  • Windows 11 Enterprise
  • Windows 10 Enterprise multi-session
  • Windows 10 Enterprise
  • Windows Server 2022
  • Windows Server 2019

Bir sonraki Azure makalesinde görüşüne kadar sağlıklı günler dilerim.

Bu konuyla ilgili sorularınızı alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

 Referanslar

www.mshowto.org

https://techcommunity.microsoft.com/t5/azure-virtual-desktop-blog/hybrid-cloud-meets-hybrid-work-with-azure-virtual-desktop-for/ba-p/2912191 

TAGs: Microsoft Azure, Azure Virtual Desktop, Azure Virtual Desktop for Azure HCI

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

Mustafa Kara, 1981 yılında Adana'da doğdu. Üniversite öncesi tüm öğrenimini Mersin'de tamamladı. Anadolu Üniversitesi mezunudur. İşletme Yüksek Lisansını (MBA) , Maltepe Üniversitesinde ve Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisansını da Okan Üniversitesinde gerçekleştirmiştir. Eskişehir'de okuduğu yıllarda Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Araştırma Uygulama Merkezi Bilgi işlem departmanında çalışma hayatına başladı. Üniversite sonrası İstanbul'da kendi iş dallarının öncü firmalarında görev aldı. Uzun yıllar boyunca BilgeAdam BTA ve Kurumsal‘da Sistem ve Network Eğitmeni, Kıdemli Danışman ve Birim Müdürü görevlerinde bulundu. Sonrasında COMPAREX Türkiye'de Teknik Müdür olarak çalışmıştır. Şu anda SimpliX Teknoloji Hizmetlerinde Bulut ve Güvenlik Çözümleri Direktörü olarak çalışmaktadır. Uzmanlık alanı olan Microsoft altyapı, yönetim ve iletişim ürünleri, Azure, M365 ve AWS bulut teknolojileri Veeam gibi yedekleme çözümleri ile sanallaştırma teknolojilerinde mimari düzeyde bilgi ve deneyime sahiptir. Ayrıca yeni nesil güvenlik çözümleri üzerine eğitim ve danışmanlık vermekte olup 20 yıldan daha fazla süredir birçok kişi ve firmaya binlerce saat teknik eğitim vermiştir. Kamu ve özel sektördeki kuruluşlara projeler gerçekleştirmiş ve bu projelerin bazıları Microsoft tarafında Case Study olarak duyurulmuştur. Türkiye'nin en büyük bilişim portallarında yazıları yayınlanmakta olup MSHOWTO Topluluk Lideri görevini üstlenmektedir. Üniversitelerde seminerler vermekte olup birçok teknoloji üreticisinin lansmanında uzman konuşmacı olarak yer almıştır. 2010 yılında çeşitli topluluklarda yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Microsoft tarafından MVP ünvanına layık görülmüş olup günümüzde de bu ünvanı koruma başarısını göstermektedir. Sahip olduğu sertifikalar: MVP, MCT, AWS SA, Azure Administrator, Azure Security Engineer, Azure Solution Architect, MCITP, MCTS, MCDBA, MCSE+S+M, MCSA+S+M, MCDST, MCP, CCDA, CCNA, HP AIS, HP APS ve CompTIA A+'dır.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir