Office 365 PST Import İşlemi Nasıl Yapılır?
  1. Anasayfa
  2. Microsoft Office 365

Office 365 PST Import İşlemi Nasıl Yapılır?

1

Bu yazımızda Office 365 PST import işlemlerinden bahsediyor olacağız. Aslında buna Exchange Online PST İmport dememiz daha güzel olur diye düşünüyorum.

Bazı zamanlar desteklenmeyen migration işlemleri ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Veya kullanıcıya ait, elimizde bulunan bir PST dosyasını veya bir arşiv PST sini kullanıcının mailbox’ına veya arşivine atmak durumunda kalabiliyoruz.

İşte böyle durumlarda Office 365 bu özelliği ile bizlere kolaylık sağlayan bir takım adımlar sunmaktadır. Bu adımları kullanarak bir veya birden fazla PST dosyasını aynı anda ilgili kullanıcıların posta kutularına atabiliriz.

Dilerseniz bu işlemi nasıl yapacağız başlayalım. Önceden belirtmek isterim ki burada yapacağımız adımlar sadece bir defaya mahsustur. Sonrasında sadece son adımı gerçekleştirerek dilediğimiz zaman bu import işlemini yapabiliriz.

Öncelikle Office 365 Portalına giriyoruz ve Security & Compliance ve Data Governance menüsüne giriyoruz. Daha sonra Import PST Files alanına giriyoruz. Bu işlemlerin tümünü kendi PC’niz üzerinde gerçekleştirebilirsiniz.

Resim-1

Sonrasında New İmport Job butonunu tıklayarak işleme başlıyoruz.

Resim-2

Job için bir isim belirliyoruz ve Next ile devam ediyoruz.

Bir sonraki ekranda bize iki adet seçenek sunuluyor. Bunlardan bir tanesi internet üzerinden pst dosyalarını import edebileceğiz ki biz bu şekilde ilerleyeceğiz. Diğeri ise fiziksel bir hard drive ile Microsoft lokasyonuna pst dosyalarını göndermek.

Biz ilk seçenek ile devam ediyoruz. Next ile ilerliyoruz

Resim-3

Bir sonraki dımda zaten bize yapılması gereken adımlar sunulmaktadır.

Resim-4

İlk önce birinci seçeneği tamamlayarak PST Import işleminin bundan sonraki adımlarında neler yapacağız, bundan bahseden bir klavuza sahip olabilir.z

İkinci seçenek ile bize PST dosyalarının depolanacağı storage’a ait bir URL verilmektedir.

Show network upload SAS URL yi tıklayıp bu URL’ye sahip oluyoruz.

Resim-5

Bu URL’yi koplayayıp bir txt dosyasına kaydediyoruz. Sonrasında yine yukarıdaki ekranda olduğu gibi Download Azure AzCopy ‘yi tıklıyoruz ve pst dosyalarını, belirlenen storage’a upload etmek için kullancağımız tool’u indiriyoruz ve PC üzerine kuruyoruz. Gerekli tool’u kurduktan sonra aşağıdaki komutu kullanarak pst dosyalarını storage’a upload ediyoruz.

AzCopy.exe /Source:<Location of PST files> /Dest:<SAS URL> /V:<Log file location> /Y

Biz örneğimizde ilgili komumuzu aşağıdaki parametreler ile kullancağız.

AzCopy.exe /Source:"\\TR18602451B707\PstShare" /Dest:"https://b82dc5226d3346029cf5ada.blob.core.windows.net/ingestiondata?sv=2015-04-05&sr=c&si=IngestionSasForAzCopy201905161841484445&sig=%2BQ31CI8Rs5BF4jhM1c52eTaqqJ7cFAn9bNEJXtnRji4%3D&se=2019-06-15T18%3A41%3A49Z" /V:"c:\log\azcopy.log" /Y

Burada Location olarak PST dosyalarının bulunduğu klasörü paylaşım formatında gösteriyoruz. Tabi bu dosyayı paylaştırmayı unutmuyoruz.

Dest: alanına ise daha önce txt ye kopyaladığımız SAS URL’i giriyoruz.

Son olarak dilediğimiz bir yer için Log dosyalarının tutulacağı path’i belirliyoruz.

Resim-5

Komutu çalıştırdıktan sonra yukarıdaki gibi bir sonuç ile karşılaşıyoruz. 1 adet pst dosyasının transfer edildiğini belirtiyor. Bu upload işleminin süresi pst dosyasının veya dosyalarının boyutuna göre değişecektir.

Şimdi sıra geldi PST dosyaları için bir CSV dosyası hazırlayıp Office 365 Portal üzerinden bunu upload etmeye. Bu işlem doğru PST dosyasının doğru kişinin posta kutusuna aktarılmasını sağlayacaktır.

Aşağıdaki örnekte olduğu gibi bir CSV doyası hazırlıyoruz.

Resim-6

Burada tek satırlık bir CSV dosyası oluşturduk. Siz birden çok kullanıcınızı tek bir CSV dosyasına ekleyebilirsiniz. Örnek CSV dosyasını aşağıdaki linkten download edebilirsiniz.

https://go.microsoft.com/fwlink/p/?LinkId=544717

Dosya akrtarımını ve CSV dosyasını hazırladıktan sonra aşağıdaki seçenekleri seçip Next ile ilerliyoruz.

Resim-7

Bir sonraki adımda ise CSV dosyasının yerini gösteriyoruz ve Validate butonu ile doğruluyoruz.

Resim-8

Doğrulama tamamlandıktan sonra aşağıdaki gibi Save butonu ile Job’ı kaydediyoruz.

Resim-9

Ve sonrasında Close ile job’ı kapatıyoruz.

Resim-10

Artık Job tamamlandı. Bundan sonra Import işlemini başlatabiliriz.

İlk etapta Import işlemi sistem tarafından analiz edilecektir.

Resim-11

Job’un üzerine tıkladığınızda aşağıdaki pencere açılacaktır. Import işlemine geçebiliriz. Import to Office 365 butonunu tıklıyoruz.

Resim-12

Sonrasında bizden bir seçim yapmamızı isteyecektir. Tüm PST dosyasını upload etmek istermisiniz veya filtreleme yapmak istermisiniz diye. Örneğin şu tarihten öncekileri upload etme gibi.

Resim-13

Biz tüm PST dosyasının upload edilmesini istiyoruz ve Next ile ilerliyoruz.

Ve artık son aşama. Import Data butonu ile import işlemimiz başlayacaktır.

Resim-14

Ve artık Import işlemimiz başladı. Aşağıdaki gibi Job üzerine tıkladığımızda upload ayrıntılarını takip edebiliriz. Kısa bir süre sonra kullanıcın postta kutusunda PST dosyasında bulunan Item’lar görüntülenecektir

Resim-15

Resim-16

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

TAGs: Office 365 PST import, Office 365 PST import nedir,PST, Pst import, PST import nasıl yapılır

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 1
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 1
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

İstanbul doğumluyum. Yaklaşık olarak 14 yıldır bilişim sektöründe yer almaktayım. Çeşitli firmalarda ve Türkiye'nin en önemli teknoloji hizmet sağlayıcılarında sistem yöneticiliği ve BT danışmanlığı görevlerinde bulundum. Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü mezunuyum. Şu an Kuralkan Bilişim firmasında Kıdemli Çözüm Danışmanı olarak çalışmaktayım.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. 20/05/2019

    Bu makale faydalı olmuş ancak her halükarda pst dosyası elde edilebilir. Asıl sorun exchange’de bir hesabı sildikten sonra outlookta ki ost dosyasını kapatırsanız bir daha açamıyor olmanız. Bu çok saçma bir durum yazılım grupları bu sorunu bir kurtarma operasyonu gibi düşünerek bu sorunu çözmek için ücretli uygulamalar yazmış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir