1. Anasayfa
  2. Lync Server

Lync Server’ın Bilmediğiniz 10 Geliştirilmiş Özelliği


0

Nedir bu Lync Server, ne işe yarar diyenler için şirket ağlarında kullanılan anlık mesajlaşma yazılımı olan Lync Server’ın bazı özelliklerini bu yazıda toparlamak istedim.

  • Her yerde iletişimde kalın: Lync, kullanıcıların ağa bağlanabilen her yerden üstün güvenlikle iletişim kurmalarına olanak tanır ve ağ koşullarına otomatik olarak uyum sağlar.
  • Tek istemci: Lync; sesli ve görüntülü çağrıları, Lync toplantılarını, iletişim durumu ve anlık mesajlaşmayı kullanımı kolay tek bir istemcide bütünleştirir.
  • Tutarlı deneyim: Lync; Windows 7 ve Windows 8, Windows Phone, iOS ve Android akıllı telefonlar dâhil olmak üzere kullanılan cihaz, işletim sistemi veya tarayıcıya göre uyarlanmış tutarlı ve tanıdık bir deneyim sayesinde iletişimi kolaylaştırır.


Resim-1

  • Dış dünyaya bağlanın: Lync Federation; birleşik iletişimi en sık kullanılan mesajlaşma platformları (Skype, Windows Live Messenger, Yahoo!, Messenger, AOL Instant Messenger ve Google Talk dâhil) üzerinden üstün güvenlikle birlikte internet üzerinden müşterilere, tedarikçilere ve iş ortaklarına genişletir.
  • OneNote’ta not alın: OneNote Share, kullanıcıların Lync toplantıları sırasında OneNote dijital toplantı notları oluşturup paylaşmasına olanak tanır.
  • Etkileşimli video ile sanal konferanslar veya spontane görüşmeler düzenleyin: Çoklu video akışlarını aynı anda ve aktif konuşmacıyı otomatik olarak görün.
  • Uyarlamalı video konferans: Lync, video sıkıştırmayı etkinleştirmek için H.264 SVC gibi açık standartları kullanır ve herkes için en yüksek kaliteli deneyimi sunmak amacıyla bant genişliğine göre uyarlanır.
  • Katılmak için tıklayın: Bir Lync toplantısına katılmak, PC’lerde ve mobil cihazlarda tek bir tıklamaya veya dokunuşa bakar.
  • Tarayıcı tabanlı erişim: Lync Web Uygulaması, PC ve Mac kullanıcılarının tarayıcılarından bir Lync toplantısına katılmalarını sağlar ve anlık ileti, ses, çok görünümlü video ve veri paylaşımı da dâhil olmak üzere tam bir Lync toplantısı deneyimi sunar.
  • İletişim kurmanın en iyi yolunu hızla ve sezgisel olarak bulun: Quick Lync, Lync kişi listesindeki kişiler üzerinde beliren bir menüdür ve kullanılabilir iletişim modlarını gösterir.


Resim-2

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

https://www.mshowto.org

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

İlk ve orta öğrenimini Antalya’da tamamlayan Ahmet TOPRAKÇI, üniversite eğitimine İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünde devam etmiştir. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Dış Ticaret ve İşletme bölümlerini tamamlamıştır.İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığında iki yıl süre ile Sistem Yöneticiliği görevini yerine getirmiştir. Akabinde 2007 - 2012 yılları arasında BilgeAdam Bilgi Teknolojileri Akademisinde Eğitmen, Kurumsal Danışman ve Eğitim Müdürü olarak görev yapmıştır. 2012 itibariyle Türkiye’nin Bulut Bilişim odaklı ilk şirketi PeakUp Bilişim Danışmanlık’ı kuran ve PeakUp bünyesinde Teknoloji Direktörlüğü görevini sürdürmekte olan Ahmet TOPRAKÇI, Microsoft, Cisco, HP, Vmware gibi üreticilere ait ürünlere ilişkin 5000 saatin üzerinde eğitim ve seminer vermiştir. İstanbul Teknik Üniversite’sinde Bilişim Teknolojileri eğitimleri vermeye devam etmektedir.Windows 7 İşletim Sistemi ve Yönetimi, Sanallaştırma Sistemleri ve HP ProLiant Sunucu Sistemleri isminde 3 adet kitabın yazarıdır. Ayrıca Türkiye’nin önde gelen teknoloji portallarında yazar ve editör görevlerini eş zamanlı olarak sürdürmektedir. Çeşitli üniversitelerin farklı isimlerdeki bilişim teknolojileri bölümlerinin, eğitim müfredatlarının hazırlanmasında danışmanlık görevi yapmış olan Ahmet TOPRAKÇI, çeşitli üniversitelerin Bilim ve Teknoloji Danışma Kurulu üyesidir. Aynı zamanda üniversitelerin Sürekli Eğitim Merkezlerine yönelik bilişim eğitimlerinin müfredatlarını hazırlamıştır. Türkiye Bilişim Vakfı ve IEEE üyesidir.Microsoft Certified Trainer(MCT), Microsoft Certified System Engineer(MCSE), Microsoft Certified System Administrator(MCSA), Microsoft Certified IT Professional(MCITP), Microsoft Certified Technology Specialist(MCTS), HP Accredited Platform Specialist(APS), HP Accredited Integration Specialist(AIS), HP Accredited System Engineer(ASE) vs. gibi sistem yöneticiliği ve eğitmenlik sertifikaları bulunmaktadır.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir