1. Ana Sayfa
  2. ISA Server

ISA Server 2006 ile GFI WebMonitor Konfigürasyonu – Bölüm 1


0

GFI WebMonitor, ISA Server’ın 2000 ve 2004 sürümleriyle olan uyumluluğunu ve stabilitesini, ISA Server 2006’da da aynı başarıyla devam ettiriyor. Bu ilk makalemde GFI Webmonitor kurulumu ve sonrasındaki ikinci makalede ise konfigürasyonuna değineceğiz.

 

GFI Webmonitor kullanarak kullanıcılarınızın gezdikleri web sayfalarını rahatça görüntüleyebilir, indirilen dosyaları BitDefender, Kaspersky ve Norman ile yazılımları ile taratabilir ve istediğiniz uzantıları bloklayabilirsiniz.

 

Kuruluma başlamadan önce buraya klikleyerek setup dosyasını indirelim.

 

1.     Setup.exe yi çalıştırarak kurulumu başlatalım.

 

Şekil-1

 

2.     Elinizdeki setup dosyasının eski olup olmağının tespitini yapmak isterseniz, Check for a newer build of GFI WebMonitor on the GFI web site seçeneğini işaretleyip devam edelim.

 

Şekil-2

 

3.     EULA’yı kabul edip Next’e klikleyelim.

4.     Access Permissions penceresinde GFI WebMonitor’e erişecek IP’leri yazalım ve Next ile devam edelim.

 

Şekil-3

 

5.     User Information penceresinde gerekli bilgileri girerek devam edelim.

 

Şekil-4

 

6.     Service Logon Information penceresinde WebMonitor servisinin kullanacağı kimlik bilgisini Domain\Username şeklinde girelim ve Next ile devam edelim.

 

Şekil-5

 

7.     Mail Settings penceresinde kullandığınız SMTP sunucusunun bilgilerini ve uyarı maillerinin hangi adresten hangi adrese gönderileceğini belirtelim.

8.     GFI WebMonitor’un nereye kurulacağını gösterdikten sonra Next ile devam edelim ve kurulumu bitirelim.

 

Kurulum sonrasında bir URL Set ve Firewall Policy içerisinde ISA Server’ın GFI update sunucularına ulaşabilmesi için bir rule yaratılmış olacaktır.

 

Şekil-6

 

Tüm işlemlerden sonra Internet Explorer Proxy ayarlarını Şekil-7’deki gibi yapılandıralım ve sonrasında bir IE açarak http://monitor.isa/ sayfasına erişelim. Evet, artık GFI WebMonitor’ü yapılandırmaya sıra geldi.

 

Şekil-7

 

Referanslar

 

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?

Yazar Hakkında

Emre Aydın, Üniversite öncesi tüm öğrenimini İstanbul’da, üniversite öğrenimini ise Kocaeli'nde tamamladı. İşletme Yüksek Lisansını (MBA) Işık Üniversitesinde gerçekleştirmiştir.Üniversite sonrası Metis, Microsoft Türkiye, BilgeAdam gibi bilişim sektörünün farklı firmalarında Çözüm Danışmanı, Birim Müdür Yardımcı ve Birim Müdürü olarak görev almıştır.Son olarak Comparex Türkiye'de Birim Müdürü olarak çalışmış ve sonrasında tekrar Microsoft Türkiye çatısı altında Office 365'ten sorumlu teknik çalışan olmuştur. Uzmanlık alanı olan Microsoft Exchange Server, Office 365, Microsoft EMS, Windows Server ve Microsoft Azure konularında birçok kişi ve firmaya teknik eğitim vermiştir. Özellikle  Türkiye’nin önde gelen firmalarında Mesajlaşma Teknolojileri üzerine başarılı projelere imza atmıştır. Türkiye'nin en büyük ve uzun soluklu bilişim portali olan MSHOWTO’yu 2005 yılında kurmuş, portalin isim ve fikir babası olmuştur. Halen MSHOWTO’da yönetici olarak portalın birçok kişiye ulaşmasında önemli bir görev üstlenmektedir.Microsoft Office 365 alanında MVP olan Emre Aydın, Türkiye’de 11 kez üst üste MVP seçilebilme başarısı gösteren iki MVP’den birisidir. Birçok üniversite, etkinlik ve lansmanda konuşmacı, moderatör olarak yer almıştır. Sahip olduğu bazı sertifikalar:MVP | Office 365 | Since 2006 MCT | Since 2005 MCSD | Azure Solutions Architect MCSE | Private Cloud, Messaging, Communication, Server Infrastructure, Productivity, Platform MCSA | Office 365, Server 2012, Server 2016, Cloud Platform MCTS | Developing Azure Solutions, Implementing Azure Infrastructure, Architecting Microsoft Azure Solutions, SAM P-Seller Intelligent Cloud | EMS Amazon | AWS Certified Solutions Architect - Associate

Yorum Yaz