1. Ana Sayfa
  2. Exchange Server 2010

Exchange 2003’ten Exchange 2010’a Geçiş (Migration) – Bölüm 5


1

Konunun beşinci makalesinde public folder replikasyonlarının yapılandırılması ve mailbox’ların move edilmesi işlemleri gerçekleştirilecek.

Public Folder Yapısının Replication Süreci

Exchange Server 2003 üzerinde First Administrative Group > Servers > Folders > Public Folders > Sağ klik > View System Folder’a tıklayın. Bu şekilde tüm sistem dosyaları da görünmeye başlayacaktır.

Exchange 2003'ten Exchange 2010'a Geçiş
Resim-1

Offline Address Book altında listelenen adres defterlerinin yeni Exchange Server 2010’a replika olması için aşağıdaki işlemleri gerçekleştirin. Resim-55’de göründüğü gibi adres defteri üzerinde sağ klikledikten sonra açılacak pencerede All Task > Manage Settings’i tıklayın.


Resim-2

Karşınıza gelecek Public Folder Settings Wizard’da Next ile işleme başlayın ve gelecek ikinci pencerede Modify list of replica servers’ı seçin.


Resim-3

Specify Action penceresinde Add servers’ı seçin ve Next ile devam edin.


Resim-4

Add Replica Servers ekranında replikasyon içerisinde yer almasını istediğiniz Server’ları seçin ve sihirbazı Finish diyerek bitirin.


Resim-5

Not : Wizard’ı kullanarak gerçekleştirdiğiniz bu işi Public Folder’ın Properties’ine girerek ulaşacağınız Replication tabında Add diyerekte yapabilirsiniz.


Resim-6

İkinci Public Folder’ın da özelliklerinde yeni kurduğunuz Exchange Server 2010’u Replika olarak ekleyin.


Resim-7

Son olarak Exchange Server 2010 ile birlikte gelen Public Folder için de, Exchange Server 2003’ü Replika olarak ekleyin.


Resim-8

Aynı işlemleri Schedule+Free Busy klasörü için gerçekleştirin. Alt klasörlerde tek tek zaman kaybetmenize gerek bulunmuyor üstten işlem yapabilirsiniz.


Resim-9

Mailbox’ların Taşınması

İlk olarak Mailbox’ların taşınması sırasında aşağıdaki hatayı alıyorsanız Exchange Server 2003’ün SP2’sinin ve http://support.microsoft.com/kb/940012 makalesindeki Hotfix’in, Exchange Server 2010’da ise en az Roolup 1’in yüklü olduğunu kontrol edin.

Error details: MapiExceptionNotFound: Unable to delete mailbox. (hr=0x8004010f, ec=-2147221233)


Resim-10

Move edilmesini istediğiniz mailbox’ları seçin ve sağ taraftaki New Local Move Request’i tıklayın.


Resim-11

Gelen pencerede Target Mailbox Database’i seçmek için Browse’u tıklayın.


Resim-12

Gelen pencerede kullanıcıları Excange Server 2010 üzerinde hangi database’e taşıyacağınızı seçin.


Resim-13

Mailbox’ta bozulmuş bir mail’e rastlanırsa nasıl bir davranış sergileneceğini Move Options penceresinde seçebilirsiniz.


Resim-14

New > Finish diyerek taşıma işlemini bitirin.


Resim-15

Son olarak aşağıdaki komutu Exchange Server 2010 üzerinde çalıştırın;

Get-MoveRequest | Remove-MoveRequest

Bu işlemden sonra Outlook’ların bir kere kapatılıp açılması ile kullanıcı Outlook’ları otomatik olarak yeni mailbox’larının bulundukları Exchange Server 2010 ile konuşmaya başlayacaklardır, son aşamada görüntü aşağıdaki gibidir.


Resim-16

Bu konuyla ilgili sorularınızı alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

Migrating from Exchange 2003 to Exchange 2010

Upgrade Exchange 2003 to Exchange 2010 – Part II

Exchange 2007 migration overview

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

Yazar Hakkında

Emre Aydın, Üniversite öncesi tüm öğrenimini İstanbul’da, üniversite öğrenimini ise Kocaeli'nde tamamladı. İşletme Yüksek Lisansını (MBA) Işık Üniversitesinde gerçekleştirmiştir.Üniversite sonrası Metis, Microsoft Türkiye, BilgeAdam gibi bilişim sektörünün farklı firmalarında Çözüm Danışmanı, Birim Müdür Yardımcı ve Birim Müdürü olarak görev almıştır.Son olarak Comparex Türkiye'de Birim Müdürü olarak çalışmış ve sonrasında tekrar Microsoft Türkiye çatısı altında Office 365'ten sorumlu teknik çalışan olmuştur. Uzmanlık alanı olan Microsoft Exchange Server, Office 365, Microsoft EMS, Windows Server ve Microsoft Azure konularında birçok kişi ve firmaya teknik eğitim vermiştir. Özellikle  Türkiye’nin önde gelen firmalarında Mesajlaşma Teknolojileri üzerine başarılı projelere imza atmıştır. Türkiye'nin en büyük ve uzun soluklu bilişim portali olan MSHOWTO’yu 2005 yılında kurmuş, portalin isim ve fikir babası olmuştur. Halen MSHOWTO’da yönetici olarak portalın birçok kişiye ulaşmasında önemli bir görev üstlenmektedir.Microsoft Office 365 alanında MVP olan Emre Aydın, Türkiye’de 11 kez üst üste MVP seçilebilme başarısı gösteren iki MVP’den birisidir. Birçok üniversite, etkinlik ve lansmanda konuşmacı, moderatör olarak yer almıştır. Sahip olduğu bazı sertifikalar:MVP | Office 365 | Since 2006 MCT | Since 2005 MCSD | Azure Solutions Architect MCSE | Private Cloud, Messaging, Communication, Server Infrastructure, Productivity, Platform MCSA | Office 365, Server 2012, Server 2016, Cloud Platform MCTS | Developing Azure Solutions, Implementing Azure Infrastructure, Architecting Microsoft Azure Solutions, SAM P-Seller Intelligent Cloud | EMS Amazon | AWS Certified Solutions Architect - Associate

Yorum Yaz

Yorumlar (1)

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir