1. Anasayfa
  2. Üretici Teknolojileri

Double-Take Availability ve İş Sürekliliği


0

İş yüklerinizle beraber giderek artan verilerinizi mevcut veri merkezilerinizde kontrol edebilirsiniz. Kritik verileriniz, hizmet veya üretim yapımında olmazsa olmazlarınız olduğu gibi olası felaket senaryolarınıza hazır olmak, kurum için de ve dışında sekteye uğramamak adıma büyük önem arz ediyor.

RPO ve RTO süreçleri düşürmek, kaybınızı azaltır.

Yedekleme politikaları veri kaybınızı ve sistem kesintinizi önlemez. “Yedekleme” mevcut sisteminizi X zamana dönerek devam etmenizi sağlar ve bu işlem manuel olarak gerçekleşir, insan faktörü devreye girerek RTO (riske edebileceğiniz zaman süreci) sürecinizi uzatabilirsiniz.

Kritik veri boyutu ne kadar atarsa önemi de aynı derecede artmaktadır. Bu denli kritik bir yükün ne kadarını riske edebilirsiniz ? RPO (kaybına tahamül edebileceğiniz veri süreci) süreci ne kadar kısa olursa veri kaybınız azalır.

Double-Take Availability asekron yapısı kritik veriler ne kadar büyük olursa olsun, riske edebileceğiniz zaman ve veri sürecini minimuma indirerek anlık replikasyon yaparak, mümkün bir felaket anında veri kaybı yaşamadan sistemlerinizi yaşatarak üretim veya hizmetinizin devam etmesini sağlar.

İş sürekliliğinde planlar değişiyor.

Büyük Veri olarak son zamanlarda hayatımıza giren bu kavram ile sistemlerin ihtiyaç duyduğu veriler kesintiye uğramaması için depolama maaliyetlerinide beraber getirmektedir. Oysa ki Bulut ortamında sağlanan hizmetler “kullandığın kadar öde” anlayışında olması büyük ve kritik verilerin taşınarak farklı lokasyonlardan erişebilir hale getirdi.

Double-Take Availability ile platform problemi yaşamadan kritik verilerin Bulut hizmetlerinde de RPO ve RTO süreçlerinizi azaltarak sistemlerinizin devam etmesine olanak sağlar.

Ponemon Institute’ın hazırladığı rapora göre 2011 yılında veri kayıp kazanlarının şirketlere maliyeti her bir kayıp başına 194 dolar oldu. Her bir şirketin yaşadığı bu kayıptan dolayı ödemek zorunda kaldığı rakam 5 milyon 500 bin dolar oldu. Bu maliyetlerin de ötesinde kayıpların şirketlere iş sürekliliği açısından bir etkisi oldu. Azalan rekabet avantajı, davalar ve kurum itibarının zarar görmesi gibi şeyler veri kaybından sonra yaşanması muhtemel sonuçlar.

Böyle bir ortamda iş sürekliliği için gerekli adımların atılarak, kritik veriler ile iş yüklerin devamını en az veri kaybı ve en hızlı sürede Double-Take Availability ile sağlamak mümkün.

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

Double-Take Availability – How it works

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

Yalova’da doğdu. Aslen Trabzon/OF’ludur. Eğitim yılları Yalova’da geçti Yalova Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümünde okumuştur. Kişisel Güvenlik ve Microsoft Sistem Ailesi hakkında seminerler ve eğitimler vermektedir. Bilişim Güvenliği ve Bilişim Suçlarına Karışı Mücadele Derneği Yalova İl Temsilciliği yapmıştır. Outsource kaynaklı bir çok kuruma destek vermeye devam etmektedir. Şuan da ise Stratus Bilişim Sistemleri Ticaret A.Ş Bussines Continuity tarafında çalışmaktadır. Aynı zamanda Network Akademi’de Trainer olarak görev almaktadır. MCP, MCSA ve MCSE sertifikalarına sahiptir.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir