Barracuda Cloud Archiving Service
  1. Anasayfa
  2. Üretici Teknolojileri

Barracuda Cloud Archiving Service

0

Günümüzde birçok kurum artık farklı iletişim yöntemlerini kullansa da kurumsal hayatın olmazsa olmaz iletişim araçlarından bir tanesi halen e-posta’lardır. E-mail yani e-posta’lar birçok farklı nedenle tercih edilse de resmi yazılı bir belge oluşturması kendisini sanırız kurumsal hayatta vazgeçilmez hale getiriyor. Normal olarak bu kadar önemli bir iletişim aracı olunca kullanıcılara verilen e-posta saklama boyutları yetersiz kalıyor hatta üzerine arşivleme hizmetleri satın alıyor ya da aktif hale getiriyoruz.

Sizlerle yaptığımız webinar’larda da bahsettiğimiz gibi Barracuda’nın sorunsuz bir şekilde hem yedekleme hem de arşivleme çözümleri olduğunu aktarmıştık. Barracuda ile kuruluşlar Microsoft 365 yedeklenmesi ve arşivlenmesi ile daha verimli, daha güvenilir hale gelirler. İşte bugünkü bu makalede Barracuda arşivleme hizmeti ne yapar? Hep birlikte öğreneceğiz.

Yedekleme ve Arşivlemeyi Karşılaştırma

Yedeklemeler ve arşivler arasındaki ortak özellik üretim ortamındaki verilerin kopyalarının depolanmasıdır. Fakat buradaki işlemlerin birbirinin aynısı gibi görülmesi doğru bir durum değildir. Yedekleme ve arşiv servislerini birbirinden ayıracak olursak, yedekleme, ortamınızda bulunan herhangi bir verinin bozulması, kaybolması veya kullanıcı tarafından silinmesi gibi söz konusu durumlarda bu verilerin kurtarılmasını sağlar. Yedekleme, birden fazla kopyaları depolamayı ve belirli bir zaman aralığında bulunan veriyi kaybolmadan önceki durumundan geri kurtarılmasını sağlar. Arşiv, bir kopyayı belirli bir süre boyunca güvenli ve değişmeyecek bir şekilde bir depoda saklar. Arşiv, son kullanıcı tarafında geçmiş iş bilgilerine sürekli erişim sağlar. Arşiv, eDiscovery’i de desteklemektedir.

Aşağıdaki görselde yedekleme ve arşiv arasında bulunan bazı farklar görülmektedir.

Resim-1

Kuruluşlar güvenilirlik önceliği açısından hem yedekleme hem de arşivleme çözümlerine ihtiyaç duyarlar. Bir yedekleme çözümünü ortamınızda arşiv olarak kullanabilirsiniz fakat bunun için ön görülmeyen veya tavsiye edilmeyen bazı eksiklikler ve sınırlandırmalar vardır.

Yedekleme Kurtarma içindir

Yedekleme dediğimizde aklımıza herhangi bir verinin veya bir e-postanın yedeklemesi olarak düşünürüz. Bu düşünce ile yedeklemenin en temel amacı herhangi bir veriyi veya bir e-postayı ortamdan kaybolduğunda, bozulduğunda veya yanlışlıkla silinme olarak tabir ettiğimiz durumlarda geri yüklemeyi sağlar. Yedekleme sistemi, verilerin kopyalarını sınırlar dahilinde düzenli bir şekilde alabilir. Birçok yedeklenen veri yalnızca birkaç gün veya hafta boyunca saklanır ve sonraki kopyalar öncekilerin yerini alır. Günümüzde kuruluş ortamlarının günlük veya haftalık olarak yedekleme sistemi yaygın olarak kullanılır.

Arşivleme Keşif içindir

Arşivlemenin temel amacından bahsetmek gerekirse, kuruluş ortamının bu veriler üzerinde yasal ve diğer e-Keşif (e-Discovery) taleplerini üstlenmesinin yanı sıra veri saklama ve silme için uyumluluk ve iş gereksinimlerini karşılamasını sağlamak ve mevcut geçmiş verilerin uzun vadeli olarak korunması ve saklanmasıdır. Arşivleme sistemi, her bir verinin oluştuğu anda her bir verinin kopyasını yakalayıp güvenli bir şekilde saklayabilir. Bunun amacı kullanıcı bir veriyi oluşturduğunda veya bir e-posta aldığında bu verinin değişikliğe uğramadan eski sürümüne dönülebilmesi içindir. Anında yakalamanın temel amacı, kullanıcı veriyi değiştirmeden herhangi bir bozuntuya uğramadan eski sürümüne geri yüklenmesi durumunda başarı sağlar.

Neden Microsoft 365 Verilerini Arşivlememiz Gerekiyor?

Microsoft, Microsoft 365 tarafında uyumluluk ilkeleri için geliştirmeler yapmış hatta Exchange Online tarafında arşiv posta kutusu da sağlamaktadır. Kuruluş ortamlarında bu özellik ile posta kutularının arşivlendiğini düşünerek herhangi bir veriye kolayca ve sınırsız bir şekilde erişebileceğimizi düşünürüz. Fakat bu geliştirmelerin yanı sıra, her ne kadar Exchange Online tarafında bir arşiv posta kutusu hizmeti bulunsa da yine de sınırlar dahilindedir. Microsoft 365 tarafında arşivleme ve uyumluluk özelliklerinin kullanılması için Microsoft 365 E3 ve E5 planlarının gerekmektedir.

Data Security (Veri Güvenliği): Microsoft 365 kendi tarafında tüm verileri ve arşivlenmiş verilerde dahil tüm verileri değişiklik veya silinme riski altında olan operasyonel ortamda saklar. Bu operasyonel ortamın dışındaki her e-posta ayrı bir değişmez kopyasını ayrı bir güvenli ortamda saklamak için kabul edilen “en iyi uygulama” yaklaşımını benimsemektedir. Bu yaklaşım doğrultusunda üçüncü taraf çözümleri hayatımıza geçirmeyi odaklarız.

Data Retention (Veri Saklama): Microsoft 365, e-postalar için bekletme ilkeleri yalnızca yaş veya konumla sınırlıdır ve birçok kuruluşun içerikle ilgili kurallar gibi uyumluluk gereksinimlerini karşılamak için ihtiyaç duyduğu esnekliği veya ayrıntı düzeyini sağlamaz.

Data Preservation (Veri Koruma): Microsoft 365 tarafında bulunan bekletme ilkeleri, e-posta verilerini değiştirilmeye veya silinmeye karşı korumak için birden fazla klasörden oluşan karmaşık işlemler kullanır. Kurtarılabilir Öğeler klasöründeki Bulma Bekletme ve Sürümler alt klasörleri, silinmiş veya değiştirilmiş öğelerin özgün kopyalarını depolamak için kullanılırken, değiştirilmemiş öğeler kullanıcının Gelen Kutusu’nda veya Arşiv Posta Kutusu’nda kalır. Veri koruma esas alınarak ortamımızın güvenliğini ve düzenliliğini üst düzeylere çıkarabilmemiz için üçüncü taraf çözümler kullanmamız gerektiğini anlayabiliriz.

Bu bilgilere dayanarak, yedekleme ve arşivleme farklı nedenlerle ayrı işlevler yapmaktadır fakat birbirlerinin tamamlayıcılarıdır. Her birinin işlemi diğerinin daha yetenekli olmasını sağlar. Ortamınızda bulunan verileri bir arşiv deposunda saklamak, tüm verilerin kopyasını saklamanın en iyi yoludur.

Microsoft 365’ ten Yedekleme ve Arşivleme için Barracuda Çözümleri

Barracuda Cloud to Cloud Backup

Barracuda Cloud to Cloud Backup, ortamınızda bulunan Exchange Online ve OneDrive verilerini doğrudan Barracuda bulut depolama alanına yedekler. Barracuda Cloud to Cloud herhangi bir eklenti veya gereç olmadan bağımsız abonelik ile kullanım sağlanabilir. Barracuda Exchange Online tarafında bulunan tüm verileri, e-postaları, kullanıcı posta kutusunun tüm klasör yapısını ve OneDrive tarafında tüm klasör yapısının tamamı dahil olmak üzere belge kitaplığı altındaki tüm dosyaları korur.

Barracuda Cloud Archiving Hizmeti

Kuruluşların Microsoft 365 tarafında zorlu uyumluluk gereksinimlerini karşılamasına ve e-discovery isteklerini pratik ve etkili bir şekilde ele almasına olanak sağlar. Barracuda bulut arşivleme hizmeti, e-postaların değişiklik veya silme riski olmadan bu verilere ihtiyaç duyulduğu tüm süre boyunca ayrı bir depoda güvenilir bir şekilde saklanmasını sağlar.

Kısaca özetlemek ve bu bilgileri biraz daha akıllarımıza yerleştirmek için, Microsoft 365 tarafında bulunan verilerimizi üçüncü taraf bir çözüm ile yedeklememiz gerekmektedir. Günlük hayatımızda yoğun iş temposunda kullanıcı tarafında yapılan yanlışlıkla silme gibi hatalardan veya dışarıdan uğrayacağımız herhangi bir saldırıdan korunmamız gerekmektedir. Günümüzde artan oltalama veya fidye yazılımı gibi kötü amaçlı saldırıların sonucu kuruluşumuz için büyük tehditlere ve büyük sonuçlara neden olabilir. Bu durumları yaşamamanız için Barracuda bulutta depolama yardımınıza koşuyor. Barracuda ile ortamınızda bulunan verileri güvenilir ve kolay erişilebilir bir şekilde saklayabilirsiniz. Barracuda bu işlemleri yüksek performans açısından müşterilerine sağlamaktadır.

Eğer siz de bu ürünün deneme sürümünü ücretsiz olarak test etmek istiyorsanız ya da demo talebinde bulunmak istiyorsanız bu linki kullanabilirsiniz.

Bu konuyla ilgili sorularınızı http://forum.mshowto.org linkini kullanarak ulaşacağınız forum sayfamızda sorabilirsiniz. 

Referanslar

https://www.barracuda.com/products/email-protection/cloud-archiving

TAGs: Barracuda Cloud Archiving Service, Barracuda Bulut Arşivleme Hizmeti

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

Sistem destek elemanı olarak farklı firmalarda görevler aldım. Uzmanlık alanlarım Active Directory, IIS, Virtulization, RDS ve Firewall ön plana çıkmaktadır. Şuan da Simplix Teknoloji Hizmetleri şirketinde Bulut ve Güvenlik Uzmanı olarak görev almaktayım. Kendimi bulut çözümleri, güvenlik sistemleri ve yedekleme sistemleri üzerine geliştirmekteyim.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir