Azure Organizasyonundan Hesabınızı Çıkarma
  1. Anasayfa
  2. Microsoft Azure

Azure Organizasyonundan Hesabınızı Çıkarma

1

Bugün yazacağım makale aslında ben ve benim gibi Azure Danışmanlığı yapan kişilerin belki de en kronik sorunlarından birisi hakkında olacak. Makalenin teknik kısmına başlamadan önce izninizle biraz Azure organizasyonundan hesabınızı çıkarma’nın hikayesini sizlere anlatmak istiyorum. Eminim üyesi olduğunuz birçok Whatsapp grubu vardır, bende ne yazık ki hem iş hem de gündelik sohbetlerin geçtiği birçok whatsapp grubuna üyeyim . Tabi ki burada size whatsapp gruplarımdan bahsetmeyeceğim ama yazının hikayesi demiştim ya işte başlangıcı bu whatsapp gruplarından biriyle başlıyor. Benim gibi özellikle Azure konusunda uzman arkadaşlarımla sohbet ederken hepimizin ortak sorununun daha önce destek verdiğimiz ya da projelerini birlikte yaptığımız müşterilerimizin Azure’larına ait tenant bilgilerinin çalışmalar bitmesine rağmen halen hesaplarımıza ait dizin listemizde yer alıyor olması . Aslına bakarsanız proje ya da danışmanlık bitiminde sürekli bizi çıkarmalarını istiyoruz ama ya unutuluyor ya da başka sebeplerden dolayı çıkarılmıyoruz ve zamanla birçok Azure organizasyonunun listesi karşımıza çıkıyor.

Siz Azure kullananlarda bu tarz bir Azure organizasyonu listesi sorunu yaşabilirsiniz, nasıl mı diyorsanız free oluşturduğunz ya da sizlere verilen Azure pass’lar ile oluşturduğunuz Azure subscription‘larda bu şekilde bir görüntü yaratabilir. Aslına bakarsanız sizin hesabınızın içerisinde birden fazla directory’nin olması teknik bir soruna ya da bir hizmetin çalışmamasına engel değil sadece görüntü kirliliği ya da bazı zamanlar yaratacağı karışıklıktan dolayı bile bunları temizlemenin iyi olacağı kanısındayım. Uzun lafın kısası bugün sizlere işinizin bittiği bir Azure tenant hesabınızdan bir orgazinasyonu nasıl çıkaracağınızı yani oradan nasıl ayrılacağınızı anlatacağım. Haydi başlayalım.

Yukarıda bahsettiğim cümlelerin görüntüsünü aşağıda görebilirsiniz Burası benim Azure hesabım ve login olduktan sonra görünen bir dizin listesini sizlere göstererek ne demek istediğimi kafanızda daha net oturtmak istiyorum. Birkaç gün öncesine kadar benim hesabıma bağlı çok daha fazla Azure organizasyonu vardı onları ilgili firmanın Azure admini ile iletişim kurararak beni çıkarmalarını istedim ve çıkardılar. Bu gördükleriniz ise zamanında eklendiğim ve Azure adminlerine ulaşamadığım organizasyonlar, aslına bakarsanız bir kullanıcı, bir yöneticiye başvurmak zorunda kalmadan da bir kuruluştan kendi başına ayrılabilir. Hesabınıza bağlı tüm dizinleri görmek için, Azure portal’da oturum açın (https://portal.azure.com) ve sağ üstteki adınızı tıklayın ve hesabı görüntüle seçeneğini seçin.

Resim-1

Şimdi sıra eski ya da işinizin bitmiş olduğu artık çalışmadığınız organizasyonlardan ayrılmaya bunun için ilk olarak bu adreste ilgili hesabınızla oturum açın https://myapps.microsoft.com ve aşağıdaki kırmızı ile kutu içerisine aldığım organizations (kuruluşlar) yanındaki sembole tıklayın ve o çıkmak istediğiniz organizasyonu seçin.

Resim-2

Ayrılmak istediğiniz organizayonunu seçtikten sonra sağ tarafta yer alan Kuruluştan ayrıl yazısına tıklayın. Aynı işlemi ayrılmak istediğiniz tüm kuruluşlardan sırası ile tek tek gerçekleştirin.

Resim-3

Sonra bir uyarı göreceksiniz, kısaca bu kuruluştan ayrılmak istiyor musunuz ? Ayrılırsanız artık erişemezsiniz gibi bilgiler verecek. Ayrıl butonuna basarak devam ediyorum.

Resim-4

Ayrılma işlemi tamamlandıktan sonra hesabınızın bağlı olduğu mail adresinize bilgi mailinin geldiğini göreceksiniz.

Resim-5

Azure portal’a tekrar login oluyorum ve eski, kullanmadığım dizinlerin kalktığını görebiliyorum.

Resim-6

Makalenin başından beri bahsettiğim üzere hem görüntü açısından hem de kafanızın karışmaması açısından kullanmadığınız organizasyonlardan ayrılmak gerçekten iyi bir fikir olacaktır.

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar
www.mshowto.org


TAGs: azure kuruluşundan ayrılmak,azure tenant, azure subscription, leave a azure organization,azure danışmanlığı

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 1
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

Mustafa Kara, 1981 yılında Adana'da doğdu. Üniversite öncesi tüm öğrenimini Mersin'de tamamladı. Anadolu Üniversitesi mezunudur. İşletme Yüksek Lisansını (MBA) , Maltepe Üniversitesinde ve Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisansını da Okan Üniversitesinde gerçekleştirmiştir. Eskişehir'de okuduğu yıllarda Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Araştırma Uygulama Merkezi Bilgi işlem departmanında çalışma hayatına başladı. Üniversite sonrası İstanbul'da kendi iş dallarının öncü firmalarında görev aldı. Uzun yıllar boyunca BilgeAdam BTA ve Kurumsal‘da Sistem ve Network Eğitmeni, Kıdemli Danışman ve Birim Müdürü görevlerinde bulundu. Sonrasında COMPAREX Türkiye'de Teknik Müdür olarak çalışmıştır. Şu anda SimpliX Teknoloji Hizmetlerinde Bulut ve Güvenlik Çözümleri Direktörü olarak çalışmaktadır. Uzmanlık alanı olan Microsoft altyapı, yönetim ve iletişim ürünleri, Azure, M365 ve AWS bulut teknolojileri Veeam gibi yedekleme çözümleri ile sanallaştırma teknolojilerinde mimari düzeyde bilgi ve deneyime sahiptir. Ayrıca yeni nesil güvenlik çözümleri üzerine eğitim ve danışmanlık vermekte olup 20 yıldan daha fazla süredir birçok kişi ve firmaya binlerce saat teknik eğitim vermiştir. Kamu ve özel sektördeki kuruluşlara projeler gerçekleştirmiş ve bu projelerin bazıları Microsoft tarafında Case Study olarak duyurulmuştur. Türkiye'nin en büyük bilişim portallarında yazıları yayınlanmakta olup MSHOWTO Topluluk Lideri görevini üstlenmektedir. Üniversitelerde seminerler vermekte olup birçok teknoloji üreticisinin lansmanında uzman konuşmacı olarak yer almıştır. 2010 yılında çeşitli topluluklarda yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Microsoft tarafından MVP ünvanına layık görülmüş olup günümüzde de bu ünvanı koruma başarısını göstermektedir. Sahip olduğu sertifikalar: MVP, MCT, AWS SA, Azure Administrator, Azure Security Engineer, Azure Solution Architect, MCITP, MCTS, MCDBA, MCSE+S+M, MCSA+S+M, MCDST, MCP, CCDA, CCNA, HP AIS, HP APS ve CompTIA A+'dır.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. Çok faydalıydı. Üyesi olduğum tüm eski organizasyonlardan ayrıldım. Teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir