Datadog ile Azure VM İzleme Bölüm-4 Datadog Arayüzünün İncelenmesi
  1. Anasayfa
  2. Microsoft Azure

Datadog ile Azure VM İzleme Bölüm-4 Datadog Arayüzünün İncelenmesi

0

Datadog makale serisine 4. ve son makale olan arayüzün incelenmesi ile nokta koyuyorum. Birçoğunuzun en başta anlatılması gerekeni neden en sona bıraktı ki dediğinizi duyuyor gibi oluyorum. Nedeni ise şu; ben zaten bu tarz web tabanlı araçların biraz inceleme veya birkaç deneme ile hızlıca öğrenilebileceğini düşünüyorum ama yine de bu son yazıda kısa bir arayüz incelemesi yapacağım. Asıl önemli olan konu ister bulut tabanlı ister kurum içi yapınızdaki sistemlerin performansını, sağlık durumunu ve diğer değerlerini inceleyebileceğiniz bir SaaS uygulamasının olduğunu bilmenizi istedim.

İsterseniz hızlıca Datadog’un arayüzünü incelemeye başlayalım. Bence bu tarz SaaS uygulamalar birbirine her zaman çok benzer, örneğin sağ üst tarataki deneme sürümünüzün son ermesine 10 gününüz kaldı ve yükseltin uyarısı gibi Şaka bir tarafa gerçektende bu tarz araçları kullanırken zorlanacağınızı düşünmüyorum yine önemli olan konu nasıl konfigüre etmeniz, nasıl entegrasyon yapmanız gerektiğini bilmenizdir, bunu da Azure VM özellinde sizlere 3 makale serisi ile anlatmaya çalıştım.

İlk olarak anlatmak istediğim konu sol taraftaki menüler, bunlar Events, Dashboards, Infrastructure, Monitors, Metrics, Integrations , APM, Notebooks ve Logs. Bunları teker teker kısaca tanıyalım.

Events: Olayların düştüğü yerdir ve her akıştaki her olay buradan yorumlanabilmektedir.

Dashboards: Gösterge panolarında gerçek zamanlı performans ölçümlerinin olduğu grafiklerin yer aldığı bölümdür.

Infrastructure: Tüm makineler altyapı listesinde ortaya çıkmaktadır,sunucular sizin için otomatik olarak kategorize edilir ve bu da altyapınızdaki yapıyı mümkün olduğunca az çalışarak oluşturmanıza yardımcı olur.

Monitors: İzleme, belirli bir metriğin toplamının belirli bir eşiğin üstünde veya altında olması durumunda bildirimlerin ortaya çıktığı yerdir.

Metrics: Verilerin ölçümleme yapıldığı ve sonuçların verildiği yerdir.

Integrations: Benim Azure’daki Virtual Machine hizmetini entegre ettiğim gibi sizlerde bu bölümden 200’den fazla sistemin, uygulamanın ve servisin entegrasyonunu buradan yapabilirsiniz.

APM: Uygulamaların performansıyla ilgili derinlemesine bilgilerin sağlandığı yerdir.

Notebooks: Verilerle ilgili hikayeleri keşfetmeye ve paylaşmaya yardımcı olmak için tasarlanmış alandır.

Logs: Günlüklerin tutulduğu ve yorumlandığı alandır.

Bu bölümde gezinerek yukarıda bahsettiğim işlemleri, sonuçları ve görselleri rahatlıkla alabilirsiniz.

Resim-1

En alt bölüme geliyorum ve login olduğum hesaba ait ismin yer aldığı alana giriyorum. Bu bölümde profiliniz güncelleyebilirsiniz, role ataması ve organizasyon ayarlarını yapabilirsiniz.


Resim-2

Yazının ilk bölümünde bahsettiğim deneme sürümü olayına geri dönmek istiyorum. Datadog’u deneme süresi boyunca kullandınız ve kullanmaya devam etmek istiyorsunuz burada aylık olarak ödeme yapabileceğiniz iki plan gelmekte. Detayları inceleyip firmanız ya da müşteriniz için en uygun planı buradan seçebilirsiniz.


Resim-3

Şimdi size benim işimi çok kolaylaştıran ve aslında gözümüzün önünde olan bir özellikten bahsetmek istiyorum o da “Get started” butonuna tıkladığınızda Datadog’da mevcutta ne durumda olduğunuzu hangi konfigürasyonları tamamladığınızı ya da yapmadığınızı buradan görebilirsiniz ve tıklayarak ayarları tamamlayabilirsiniz.


Resim-4

Sizlere kıasaca Datadog’un arayüzünü ve nasıl kullanılacağını anlatmak istedim, umarım bu dört bölümlük makale serisi sizler için faydalı olmuştur.

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

TAGs: Datadog nedir, datadog web portal, datadog kullanımı, datadog dashboards, datadog metrics, datadog infrastructure, datadog logs, datadog integration

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 1
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

Mustafa Kara, 1981 yılında Adana'da doğdu. Üniversite öncesi tüm öğrenimini Mersin'de tamamladı. Anadolu Üniversitesi mezunudur. İşletme Yüksek Lisansını (MBA) , Maltepe Üniversitesinde ve Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisansını da Okan Üniversitesinde gerçekleştirmiştir. Eskişehir'de okuduğu yıllarda Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Araştırma Uygulama Merkezi Bilgi işlem departmanında çalışma hayatına başladı. Üniversite sonrası İstanbul'da kendi iş dallarının öncü firmalarında görev aldı. Uzun yıllar boyunca BilgeAdam BTA ve Kurumsal‘da Sistem ve Network Eğitmeni, Kıdemli Danışman ve Birim Müdürü görevlerinde bulundu. Sonrasında COMPAREX Türkiye'de Teknik Müdür olarak çalışmıştır. Şu anda SimpliX Teknoloji Hizmetlerinde Bulut ve Güvenlik Çözümleri Direktörü olarak çalışmaktadır. Uzmanlık alanı olan Microsoft altyapı, yönetim ve iletişim ürünleri, Azure, M365 ve AWS bulut teknolojileri Veeam gibi yedekleme çözümleri ile sanallaştırma teknolojilerinde mimari düzeyde bilgi ve deneyime sahiptir. Ayrıca yeni nesil güvenlik çözümleri üzerine eğitim ve danışmanlık vermekte olup 20 yıldan daha fazla süredir birçok kişi ve firmaya binlerce saat teknik eğitim vermiştir. Kamu ve özel sektördeki kuruluşlara projeler gerçekleştirmiş ve bu projelerin bazıları Microsoft tarafında Case Study olarak duyurulmuştur. Türkiye'nin en büyük bilişim portallarında yazıları yayınlanmakta olup MSHOWTO Topluluk Lideri görevini üstlenmektedir. Üniversitelerde seminerler vermekte olup birçok teknoloji üreticisinin lansmanında uzman konuşmacı olarak yer almıştır. 2010 yılında çeşitli topluluklarda yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Microsoft tarafından MVP ünvanına layık görülmüş olup günümüzde de bu ünvanı koruma başarısını göstermektedir. Sahip olduğu sertifikalar: MVP, MCT, AWS SA, Azure Administrator, Azure Security Engineer, Azure Solution Architect, MCITP, MCTS, MCDBA, MCSE+S+M, MCSA+S+M, MCDST, MCP, CCDA, CCNA, HP AIS, HP APS ve CompTIA A+'dır.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir