1

Zaman içerisinde yeni gelişmelere şahit oluyoruz. Söz konusu gelişmeler, yeni teknoloji ve fikirleri ortaya çıkarmakta. Geçmişte masaüstünde bulunan simgelere tıklayarak, başlattığımız uygulamalar, artık Web tabanlı olarak çalışmakta ve sadece çalışma bilgisayarımızdan değil, istediğimiz noktadan erişebilir hale geldi.

Süreçlerin hızlı ilerlemesi, bizlerin hızlı adapte olma ihtiyacını ortaya çıkardı. Söz konusu sürecini, Visual Basic dan ASP.Net MVC mimarisine giden uzun ve zorlu adaptasyon olarak düşünebiliriz.

Bugün yeni bir adaptasyon sürecine girmiş bulunmaktayız. Konumuz Windows Azure, yeni bilinmezler ve edineceğimiz yeni tecrübeler olacaktır. Söz konusu süreci kısaltmak ve basitleştirmek amacı ile https://www.mshowto.org/cloud-hizmetleri-bulut-bilisim eğitim serisini hazırladık. Söz konusu seri, makale ve video’lar ile birlikte periyotlar halinde yayınlanacaktır.

Windows Azure ile Cloud Computing uygulamaları serisinin ilk bölümünde Cloud Computing ve Windows Azure ilgili bilgiler verilmiştir.

Sunum dosyası ise aşağıdaki gibidir.

Eğitim sürecinde, konunun daha iyi anlaşılması amacı ile uygulama projesi geliştiriliyor olacaktır. Windows Azure ile Cloud Computing uygulamaları eğitim serisi ile ilgili olarak, aşağıdaki bağlantıyı takip etmenizi önermekteyim.

Github / https://github.com/ibrahimatay/WindowsAzure.FunnyApp

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

Architectural Styles and the Design of Network-based Software Architectures

Cloud Computing Wiki

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

İbrahim ATAY, 2006 yılında itibari ile profesyonel olarak uygulama geliştirmeye başlamıştır. 2007 yılında C# ve. Net ile tanışarak çeşitli uygulamalar geliştirmiştir. Şuanda Bilge Adam Bilişim Hizmetleri şirketinde yazılım ve veritabanı danışmanı olarak çalışmaktadır. Kişi ile ilgili daha detaylı bilgi için blog (http://www.ibrahimatay.org) adresini inceleyebilirsiniz.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir