1. Anasayfa
  2. ASP.Net

Yazılım Geliştiriciler için Azure: App Services – Bölüm 2


0

Yazımızın 1. bölümünde Azure App Services özelliklerine genel bir bakış yapmıştık. Bu bölümde ise Visual Studio 2017 üzerinden bu servisi nasıl kullanabiliriz inceleyelim. İlk önce bilgisayarımızda kurulu olan Visual Studio 2017 workload’larında Azure development var mı kontrol edelim. Bu workload içerisinde Azure development için gerekli bileşenler ile birlikte .NET Framework 4.6.1, Core 2.0, ASP.NET Web ve container development tools yer alıyor. Ekran görüntüsünde Enterprise sürüm yer alıyor ama ücretsiz olan Community Edition’ı da kullanabilirsiniz. Burada önemli olan kısım Visual Studio 2017’nizin güncel olması.


Resim-1: Visual Studio Installer Workloads

Visual Studio 2017 üzerinde özellikle Azure konusunda rahatlıkla çalışmamızı sağlamak için “Cloud Explorer for Visual Studio 2017″ye ihtiyacımız var. Eğer daha önceden kurulu değilse, Resim-2‘de göreceğiniz gibi Extensions and Updates menüsünden “cloud” kelimesi ile aratırsanız ilk sırada çıkıyor.


Resim-2: Visual Studio 2017 Extensions and Updates

Kurulumun tamamlanması için Visual Studio’yu yeniden başlatmak gerekecek. Yeniden başlatma işlemi sonrasında View menüsünden Cloud Explorer’ı açabilir, eğer Microsoft hesabınız ile Visual Studio’ya login olduysanız, Cloud Explorer üzerinden o hesaba ait servisleri görebilirsiniz. Resim-3‘te bir önceki makalede Azure Portal üzerinden oluşturduğumuz App Service’i görebiliyoruz.


Resim-3: Cloud Explorer

Resim-4‘te göreceğiniz gibi App Service altında uygulamaya ait dosyaları görebilir, bunları zip olarak bilgisayarınıza indirebilir ya da dosya upload edebilirsiniz.


Resim-4: Cloud Explorer App Service Uygulama Dosyaları

Portal üzerinden bir web app oluşturup Visual Studio üzerinden açabiliyoruz, peki Visual Studio üzerinden oluşturduğumuz bir projeyi nasıl App Service’e deploy edebiliriz bunu inceleyelim. Projemizi publish etmek istediğimizde Resim-5‘te göreceğiniz gibi karşımıza App Service, Azure Virtual Machines, IIS, FTP ve Folder gibi seçenekler sunuyor. Burada App Service seçeneğinde ise mevcut bir App Service üzerine ya da yeni bir tane oluşturarak ilerlemek gibi seçeneklerimiz mevcut. Biz yeni bir tane oluşturarak ilerleyelim.


Resim-5: Azure App Service Publish

Yeni App Service oluşturma işlemi, bana göre portaldekinden biraz daha kolay görünüyor, biraz da alışkanlıklarla ilgili olabilir. Resim-6‘da göreceğiniz ve bir önceki App Services makalesinden hatırlayacağınız App Name, Subscription, Resource Group ve Hosting Plan seçeneklerini belirleyip web uygulamamızı publish ediyoruz.


Resim-6: Create App Service

Uygulamamızı publish ettikten sonra browser üzerinden <uygulamamızın adı>.azurewebsites.net şeklinde çalıştığını kontrol edebiliriz.


Resim-7: mshowtocorewebapp

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

TAGs: Azure, Azure Portal, ASP.NET, Web App, App Services, Resource Group, Visual Studio, Visual Studio 2017, Cloud Explorer, ASP.NET Core, Yazılım Geliştiricileri için Azure

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 1
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

Mert Yeter, lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi'nde, yüksek lisans eğitimini ise Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Yazılım dünyasına üniversitenin ilk yıllarında aldığı QBasic ile başlayan Mert, .NET ve SQL Server gibi Microsoft teknolojileri ile devam etmiş; yüksek lisans tezini ise Linux konusunda yapmıştır. Netaş ve Ziraat Teknoloji gibi sektörün önde gelen firmalarında C#, .NET, SQL Server, Cisco Contact Center ürünleri ve Linux üzerine çalışmış, bir çok firmaya da bu konularda danışmanlık vermiştir.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir