Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTU), 1 Nisan’dan geçerli olmak üzere arabağlantı ücret tarifelerini yeniden belirledi. Yeni tarifelerle ara bağlantı ve çağrı sonlandırma ücretlerinde yüzde 50 civarında indirime gidildi.
Konuyla ilgili Turkcell’den bir basın açıklaması geldi. Açıklamayı aşağıda olduğu gibi yayınlıyoruz…
“Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv: “Müşterilerimiz Turkcell kalitesinden ve teknolojisinden daha da uygun fiyatlarla faydalanabilecek”
Arabağlantı fiyatlarındaki düşüş kapsama, kalite ve ürün çeşitliliğinin önemini artıracak.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından 1 Nisan 2010 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere belirlenen Arabağlantı Ücret Tarifelerine göre Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. için daha önce 0,0655 TL olan GSM şebekelerinde çağrı sonlandırma ücreti 0,0313 TL olarak belirlendi.
Kurul kararında belirtilen arabağlantı ücretlerindeki düşüş sektör beklentisinin üzerinde gerçekleşti. Yapılan bu indirim sonrasında arabağlantı ücretleri mobil pazarda Avrupa Birliği ortalamalarının 7 kat altına inerken, sabitte AB ortalamasının üzerinde kalmaya devam etti. Söz konusu kararda işletmelerin operasyon maliyetlerinin yeterince dikkate alınmadığı görülmektedir. Yine aynı kararla sabitte fiyatların düşmediği göz önüne alındığında, mobil iletişim sabite göre daha da çekici hale gelmektedir.
Kararla ilgili Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv “Kullanım oranlarının artacağına ve bunun sonucunda Turkcell’in bugüne kadar yaptığı altyapı yatırımları sayesinde kalite ve kapsama farklılığında yine açık ara lider olmaya devam edeceğine inanıyorum” dedi. Ciliv şöyle devam etti: “Finansal anlamda etkileri olabilecek bu kararın sektörde şartları değiştirdiği için fırsatlar barındıracağını düşünüyorum. Turkcell olarak değerlendirmeleri yapıp, en iyi teknoloji ve hizmeti, en uygun fiyatlarda müşterilerin tercihine sunmaya devam edeceğiz” dedi.”
Kaynak: veteknoloji.com