Teams’te Bizi Hangi Yenilikler Bekliyor? (Microsoft Ignite Özel) – Bölüm 2: Çağrılar, Sohbetler ve Diğerleri
  1. Anasayfa
  2. Microsoft Teams

Teams’te Bizi Hangi Yenilikler Bekliyor? (Microsoft Ignite Özel) – Bölüm 2: Çağrılar, Sohbetler ve Diğerleri

0

Microsoft Ignite 2020’de Teams için duyurulan yeniliklere dair serinin ilk yazısı olan “Teams’te Bizi Hangi Yenilikler Bekliyor? (Microsoft Ignite Özel) – Bölüm 1: Toplantılar” ile birlikte, toplantılar özelindeki yenilikleri ele almıştık. Serinin bu ikinci yazısında, çağrı (calling), sohbet (chat) ve ekipler gibi birlikte çalışmayla ilgili diğer noktalarda göreceğimiz yeni özelliklerden bahsediyoruz.

Yeni Çağrı Deneyimi

Teams üzerinde aramaların gerçekleştirildiği “Calls” ekranının görünümü ve sunduğu deneyim, kontakları, sesli mesajları, çağrı geçmişini aynı ekranda gösterecek şekilde geliştiriliyor. Bu yeni tasarımın, yıl sonuna doğru dağıtılması planlanıyor.


Resim-1 (Kaynak: Microsoft)

Collaborative Calling

Adı “collaborative calling” olarak geçen ve “katılımcı çağrı/arama” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz özellik, bir çağrı kuyruğunu Teams’teki bir kanala bağlama olanağı sunuyor. Bu şekilde ilgili tüm kullanıcılar, bilgi paylaşımı, olaya birlikte/eşzamanlı müdahale gibi işlemleri kuyruktaki çağrıya katılarak gerçekleştirebiliyorlar. En yaygın kullanım alanı olarak, IT destek aramaları, “case/ticket” eskalasyonu gibi örnekleri düşünebiliriz. Ayarlarının ilgili ekip sahipleri tarafından düzenlenebileceği bu özelliğe dair farklı kullanım senaryoları, muhtemelen alıştıkça ve kullandıkça netleşecektir.


Resim-2 (Kaynak: Microsoft)

Ekip Şablonları

Halihazırda kullanıma açılan ekip şablonları (Teams templates), temel iş senaryolarını içeren belli kalıplara göre ön tanımlı kanallar, uygulamalar ve rehberlik içeren ekipler oluşturulmasını sağlıyor. Mevcut şablonlara ek olarak, Teams yöneticileri, ihtiyaçlara göre yeni şablonlar da oluşturabiliyor. Kullanıcıların işini oldukça kolaylaştırabilecek bu yenilik, ekip yapılarının standardize edilmesi, belli uygulamaların kullanımının sıklaştırılması gibi amaçlara da hizmet edecek gibi görünüyor.


Resim-3 (Kaynak: Microsoft)

Bilgi (Info) Bölmesi, Sabitlenmiş Gönderiler, “New Conversation” Butonu

Söz konusu üç özellik de halihazırda dağıtılmış durumda… “Info pane” (bilgi bölmesi), ilgili kanala dair üye sayısı, sabitlenmiş gönderiler gibi verileri içeren genel bir özet sunuyor. Kanallara yeni gönderi girmeyi sağlayan “New conversation” butonu ise arka planda ciddi bir yenilik getirmemekle birlikte, sıklıkla yapılan, bir gönderiyi yanıtlamak yerine yeni bir gönderi oluşturmak (veya tam tersi) tarzı hataları minimize etmeyi hedefliyor.


Resim-4 (Kaynak: Microsoft)

Yeni Arama Sonuçları Deneyimi

Gücünü Microsoft Search’ten alan ve bu yıl sonunda dağıtılması amaçlanan yeni arama deneyimi, Teams içinde yapılan aramaları çok daha efektif hale getirmeyi taahhüt ediyor. Aramaya konu olan iletiler, kişiler, yanıtlar, dosyalar, çok daha hızlı şekilde ve AI dinamikleri sayesinde çok daha isabetli sonuçlarla ekrana getiriliyor.


Resim-5 (Kaynak: Microsoft)

Ekip Üye Limiti

Teams’te bir ekibe dahil olabilecek kişi sayısı şu an için 10.000 ile sınırlı; ancak bu yılın sonunda 25.000‘e çıkarılması planlanıyor.

Microsoft Lists

SharePoint’ten bildiğimiz, bir iş takibi ve organizasyonu uygulaması olarak kısaca tanımlayabileceğimiz “Lists”, artık Teams ile entegre hale getirildi. Kullanıcılar artık bir kanal sekmesi olarak listeler oluşturabiliyor.


Resim-6 (Kaynak: Microsoft)

 

Serinin bir sonraki yazısında, yeni entegrasyonlardan, “connector”lerden ve saha çalışanlara yönelik yeniliklerden bahsedeceğiz.

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

TAGs: Microsoft 365, Office 365, Teams, Microsoft Teams, Ignite, Microsoft Ignite, call, calling, collaborative calling, chat, channel, Teams templates, info pane, pinned posts, new conversation, üye limiti, Microsoft Lists

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 3
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

Burak Varol, İstanbul'da doğup büyümüş ve tüm eğitim hayatına aynı şehirde devam etmiştir. Bilişim sektöründeki profesyonel kariyeri boyunca Metis, Microsoft Türkiye, PeakUp gibi önemli organizasyonlarda, teknik destek mühendisliği, bilişim danışmanlığı, forum ve içerik moderatörlüğü, mentorluk, ekip liderliği gibi farklı görevlerde başarıyla bulunmuştur. Çoğunluğu mesajlaşma hizmetlerine yönelik olmak üzere farklı Microsoft ürün ve hizmetlerini konu alan pek çok projede aktif rol almıştır. Çalışma hayatına, 10'dan fazla ülkede faaliyet gösteren Coca-Cola İçecek'te (CCI), Kıdemli Bulut Danışmanı olarak devam etmektedir. Genel olarak tüm Microsoft teknolojileriyle ilgilenmekle birlikte, asıl uzmanlık alanı bulut teknolojileri ve Microsoft Office 365 evrenidir ve "MCSA: Office 365" gibi birçok sertifikaya sahiptir.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir