0

Geçen bölüm 1 de Symantec Endpoint Protection Manager konsol kurulumu ve yapılandırmasından bahsetmiştik. Bu bölümümüzde Manager Konsol’un menülerini ele alacağız.

Symantec Endpoint Protection Manager Dashboard, bu ekran’da Manager Consol’a Sep kurulu bilgisayarlardan agentlar vasıtası ile bilgilendirmeler gelir ve biz bu sayede tüm bilgisayarlarımızın güvenliği hakkında bilgi sahibi oluruz.


Resim-1

Security Status, ortamda bulunan bilgisayarlarımızın güvenlik durumları ve alınan hatalar hakkında bizi bilgilendirir. Bu menü içerisinde Preferences ve More Details adında iki seçenek mevcut. More Detalis bize sep yüklü cihazlarımızda hangi güvenlik yöntemlerinin sağlandığı hakkında bilgi verir bunlar. Auto-Protect Failures-Network Threat Protection Failures- Scan Failures Antivirus Definition Update Failures -Intrusion Prevention Signature Update Failures- Top Threat Failures Latest Threat Failures – Unknown Device Failures bunlardan herhangi birinde problem mevcut ise bu menüden ilgili seçenek üzerinde uyarı veya hata mesajı görebilirsiniz.

Preferences, Bu ölçütlerin belirtilen değere eşit veya daha büyük olduğunda “Dikkat gereken” bir güvenlik durumunu görüntüler içerisinde Home and Monitors – Security Status – Log and Reports sekmeleri bulunur.

Action Summary by Detection Count, Bu alanda SEP’ler tarafından toplanan verilerin özet tablosu yer alır kaç tane virüs veya güvenlik riskine saptandığını bu virüs ve risklere göre nasıl bir yöntem uygulandığının sonucunu gösterir örneğin bugüne kadar şu kadar virüs silindi vs.

Risk Per Hour: Last 12 Hours, Bu alan son 12 saat içerisinde algılanan risklere karşı bir diyagram sunar bu kısımda Risk dışında Attacks (saldırılar) ve infections (Enfeksiyonlar) ‘lar yer alır.

Status Summary, Bu alanda Sep programı için çeşitli verilerin özet bilgisini sunar Antivirüs engine kapalı olan bilgisayarlar Auto-Protect kapalı olan bilgisayarlar ve diğer özet durum listesinde yer alanları gösterir bizim şeklimizde Computers alanında 0 yazmakta buda henüz bu listedekilerle ilgili bir durum söz konusu olmadığını gösterir. Örneğin Antivirus Engine OFF kısmının karşısında bulunan Computers sekmesi 1 olsa idi üzerine tıkladığınız takdirde bu event ile ilgili rapora erişmeniz mümkün olacaktı.

Virus Definitions Distribution Last 12 Hours, bu kısım son 12 saatlik virüs tanımlarının dağıtımını ele alır aynı zamanda burada Intrusion Prevention Signature Distribution, son 12 saatlik izinsiz giriş önleme imza dağılımını gösteren bir alanda mevcuttur.

Security Response, bu panelde Top Threats(en yaygın tehlikeler) ve Latest Threats (en yeni tehlikeler) alanları mevcutdur. Burada bize tehlikeler hakkında bilgi verir. Aşağıdaki resimde Security Response tabında bulunan Security Alerts kısmında tıkladım ve en yeni tehlikelere göz attım bunlar hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için istediğiniz Security Alerts- SymantecDefinitions- Latest Threats- Security Focus gibi bilgi almak istediğiniz konunun üzerine tıklamanız yeterli olacaktır.

Symantec ThreadCon, bu kısım 4 seviyeden oluşur ve güvenlik seviyesini belirler ve hizla virüs dağılımı olduğu durumlarda veya güvenlik risklerinde seviye 3 veya 4 e çektiğinde tüm sep ler anti virüs taramasına otomatik olarak başlar bu symantec ‘in hemen hemen her serisinde vardır Netbackup yazılımda da seviye sona geldiğinde otomatik olarak backuplar alınır.


Resim-2

Watched Applications Summary, bu alan bize izlenen uygulamalar ile ilgili özet durum raporu sunar.

Favorite Report, bu alan bize bugune kadar olan en yeni uyarılar, tehditler, saldırılar ve virüsler hakkında özet rapor sunar örneğin Top Sources of Attacks ‘ı bir inceleyelim aşağıda ki şekilde bellir bir tarih formatinda bize Top sources of Attacks (Saldırıların en yeni kaynakları) hakkında bilgi toplarız şuan bizde bir problem gözükmemekte. Favorite Report kısmını yanındaki + butonu ile kişiselleştirebilirsiniz.


Resim-3

Bu makalemizde Symantec Endpoint Protection Manager Console ürününün Home Pane (ana sayfa bölmesi) ni tanıdık. Monitors, Reports, Policies, Clients ve Admin Pane’lerini diğer bölümlerde yine ayrı ayrı ele alacağız.

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamlayan Mustafa Serkan POLAT Üniversite eğitimini 2009 yılında Computer Sciences Engineer olarak 4 diploma ortalaması üzerinden 3.67 ile tamamlamıştır. 2003 yılında sistem destek uzman yardımcısı olarak IT dünyasına adım atan Mustafa Serkan Polat alanında öncü kurum ve kuruluşlarda Sistem destek uzmanı, Sistem destek Mühendisi, Sistem Yöneticiliği yapmış olup birçok projede ekip lideri olarak görev almıştır. Aynı zamanda eğitmen kişiliği ile tanınan Mustafa Serkan POLAT BilgeAdam Bilgi Teknolojileri Akademisinde 2000 saatin üzerinde eğitim ve seminer vermiş olup halen hafta sonları bu görevine devam etmektedir. Şu anda Türkiye'nin önde gelen bilişim şirketinde Sistem Çözümleri Birim Müdürü olarak görev almaktadır. MCP, MCSA, MCSA+S, MCSA+M, MCSE, MCSE+S, MCSE+M, MCTSx8, MCITP, AIS, ASE, BACKUP ACADEMY CERTIFIED gibi sertifikalara sahiptir.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir