2

SC ailesinin bence %40’lık önemine sahip ürünü olan Configuratin Manager ile firma personelinize sunduğunuz mobile cihazlarınızı yönetebilmektesiniz. Mobile cihazların kullandığı işletim sistemi için bir zorlamada yok. Her mobile işletim sistemi bu duruma uygun.

Yapılandırmamız şu şekilde olacaktır.

SCCM yönetim konsolunu açıyoruz ve \Administration\Overview\Hierarchy Configuration\Exchange Server Connectors bölüme gidiyoruz. Amacımız SCCM’in Exchange Server CAS rolüne bağlanmasını sağlamak olacak.


Resim-1

Exchange Server’a bağlantı sırasında kullanılacak hesabı belirliyoruz.


Resim-2

Exchange Server’a senkronize olan cihazlar için bir kaç opsiyonumuz var.

Bence ilk etapta sync zamanlamasını ve delta sync zamanlamasını biraz düşük tutun ve olanı biteni daha kısa sürede görebilin.


Resim-3

Bu kısım süper. Exchange’e senkronize olan telefonlar için kurallar belirliyorsunuz.


Resim-4

Mesela Exchange’e senkronize olan her cihaz için pin koruması vs.. belirleyebilirsiniz. Bu durumda güvenlik için ilk adımı sağlamış oluyorsunuz. İzinsiz erişimi ilk adımda engellemeye çalışmak !! Bence Harika.

Sonrasında sihirbazı tamamlıyoruz ve senkronizasyonu başlatıyoruz. SCCM , Exchange CAS üzerinde IIS\powershell ile iletişime geçip gerekli PS cmdlet’lerini sizin sihirbazda seçtiğiniz account ile çalıştırıyor. Sonrasında mobile cihazınızdan active sync ile bağlandığınızda , Exchange size güvenlik politikasının uygulandığını , pin belirlemeniz gerektiğini ( belirlediğiniz ayarlar her neyse ..) ve dahasını mecburi tutuyor. Aksi durumda mobile cihazınızdan Exchange’e bağlanamıyorsunuz. baştan sona harika bir işleyiş.

Açıkçası sözün bittiği an…

Yapınızda Exchange Server 2010 yoksa bu müthiş işleyişten mahrumsunuz. O halde hemen Exchange Server’ınızı 2010 versiyonunu yükseltmelisiniz.

Cihazınız senkronize olduktan sonra SCCM konsolundan Mobile Devices collection’ı altından görebilirsiniz. İsterseniz Exchange Server’ınıza Web’den bağlanıp /ecp kontrol paneli altından da cihazını görebilirsiniz.


Resim-5

Cihazın özelliklerinden resource explorer’ı açıp inceleyebilirsiniz , tek kelime ile harika… Neler yapabileceğiniz keşfetmek size kalıyor…

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

1981'de Isparta’da doğdum. Üniversiteye kadar yaşantım Isparta'da devam etti. Lisansımı ve Yüksek Lisansımı Yıldız Teknik Üniversitesinde tamamladım. Windows NT'nin zamanının geçip Windows 2000 Server ve Client tarafının yaygınlaşmaya başladığı dönemlerde Microsoft sertifikasyon eğitimleri ile amatörce ilgilendiğim Bilişim Teknolojileri alanında, profesyonelliğe doğru ilerleyişim başladı. Lisans eğitimimin son zamanlarında ve yüksek lisansım ilk yılında freelance olarak çalıştım. 2006'in ilk çeyreğinden itibaren Bilge Adam Bilgi Teknolojileri Akademisi’nde Microsoft Sertifikasyon eğitimleri vermeye bağladım. Ardından Ankara Kızılay şubesinde 2 yıl Sistem ve Ağ Uzmanlığı departmanında Bölüm Başkan Yardımcılığı yaptım. Bilge Adam Kurumsal’da MS Sistem ve Platform kısmında Danışmanlık ve Eğitim hizmetleri ile Bilge Adam macerama devam ettim. Son 1.5 yıl kurumum adına Savunma Teknolojileri Mühendisliği A.Ş. 'ye MS Sistem ve Platform, Vmware Infrastructure (ESXi, vSphere) , Endpoint Security & Content Gateways (Checkpoint & Websense) , Network Infrastructure (Cisco Systems - Routing & Switching) alanlarında danışmanlık hizmeti verdim. Şu an SYMTURK firmasında Enterprise Vault ve Altiris CMS ürünlerinde danışmanlık hizmetine devam ediyorum. Vakit ayırabildiğim ölçüde eşimle WoW oynuyorum.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (2)

  1. 03/07/2013

    Makaleniz sayesinde işlemi başarılı şekilde aktif ettim. mobile cihazlara agent yüklenmesine ait makaleniz var mıdır ? ve cihazlara yaptığınız uygulama örnekleri var mı ?

  2. http://technet.microsoft.com/en-us/library/gg712327.aspx bu link’te mobile device’lara agent kurulumu ve enrollment anlatılıyor Soner Bey.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir