1. Anasayfa
  2. Microsoft Azure

Masalarınızdan Kalkmadan Microsoft Veri Merkezi Turuna Hazır mısınız?


0

Bu yazıda sıcak çalışma ortamlarınızı terk etmeden sizler ile Mustafa Kara’nın eşliğinde soğuk bir veri merkezini ziyaret ediyor olacağız. Nasıl mı olacak? Yazıyı okumaya başlayabilirsiniz.

İşimizin gereği birçok sefer soğuk veri merkezlerinde çalışmalar yapmak zorunda kalmışsınızdır. Bende yapmış olduğum projelerden dolayı birçok firmanın veri merkezini görme ve çalışma imkânı yakaladım. Veri merkezlerini ve içerisindeki o sunucuları, network alt yapısını, soğutma ve enerji sistemlerini incelemekten onlar hakkında bilgiler almaktan büyük keyif alan biri olarak bugün sizleri Microsoft Veri merkezi turuna çıkarmak istiyorum. Eğer hazırsanız hemen turumuza başlayalım.

İlk veri merkezini 1989 yılında açan bugüne kadar 15 Milyar dolarlık yatırım yapan Microsoft, hem iş hem de özel yaşantımızı kolaylaştıran teknolojilerle bizlere uzun yıllardır kesintisiz hizmetler veriyor.


Resim-1

Bing, MSN, Outlook.com, Office 365, OneDrive, Skype, Xbox Live ve Microsoft Azure platformu da dahil olmak üzere 200’den fazla bulut hizmetini sunan Microsoft, 1 milyardan fazla müşteri ve 90 küresel pazarda yer alan 20 milyon işletmenin bulut servisleri 100’den fazla dağıtılmış veri merkezi ve hizmet operasyon merkezlerinden oluşan Microsoft’un bulut veri merkezlerinde barındırılıyor. Bu ölçekte çalışan bir veri merkezini görmek istiyorsanız sizde aşağıdaki linke tıklayın ve tura başlayın.

http://www.microsoft.com/en-us/server-cloud/ms.datacenter.tour/datacenter/index.html


Resim-2

Microsoft veri merkezi turuna çıkmak için öncelikle internet download hızınızın minimum 8 MB dolaylarında olması gerekiyor. Çok kısa bir bekleme süresinden sonra, size kısa bir Intro ile tanıtım yapılıyor.


Resim-3

Lobi’de size yönlendirmeler hakkında kısa bilgiler veriliyor (bende bu bölümdeyken sabırsızlanıyordum J) lütfen acele etmeyin, bu bilgiler veri merkezi turunda sizlerin daha fazla yararlanmasını sağlayacak güzel detayları anlatıyor.


Resim-4

Resimde gördüğünüz gibi nerede olduğunuzu sol üst bölümden görebiliyorsunuz. İkonlara tıklayarak daha fazla detay ve resim görme şansına sahipsiniz.

Artık bende sözü burada kesiyor ve bu yararlı turda hepinizin güzel zaman geçirmenizi diliyorum.

Bu konuyla ilgili sorularınızı alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

Mustafa Kara, 1981 yılında Adana'da doğdu. Üniversite öncesi tüm öğrenimini Mersin'de tamamladı. Anadolu Üniversitesi mezunudur. İşletme Yüksek Lisansını (MBA) , Maltepe Üniversitesinde ve Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisansını da Okan Üniversitesinde gerçekleştirmiştir. Eskişehir'de okuduğu yıllarda Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Araştırma Uygulama Merkezi Bilgi işlem departmanında çalışma hayatına başladı. Üniversite sonrası İstanbul'da kendi iş dallarının öncü firmalarında görev aldı. Uzun yıllar boyunca BilgeAdam BTA ve Kurumsal‘da Sistem ve Network Eğitmeni, Kıdemli Danışman ve Birim Müdürü görevlerinde bulundu. Sonrasında COMPAREX Türkiye'de Teknik Müdür olarak çalışmıştır. Şu anda SimpliX Teknoloji Hizmetlerinde Bulut ve Güvenlik Çözümleri Direktörü olarak çalışmaktadır. Uzmanlık alanı olan Microsoft altyapı, yönetim ve iletişim ürünleri, Azure, M365 ve AWS bulut teknolojileri Veeam gibi yedekleme çözümleri ile sanallaştırma teknolojilerinde mimari düzeyde bilgi ve deneyime sahiptir. Ayrıca yeni nesil güvenlik çözümleri üzerine eğitim ve danışmanlık vermekte olup 20 yıldan daha fazla süredir birçok kişi ve firmaya binlerce saat teknik eğitim vermiştir. Kamu ve özel sektördeki kuruluşlara projeler gerçekleştirmiş ve bu projelerin bazıları Microsoft tarafında Case Study olarak duyurulmuştur. Türkiye'nin en büyük bilişim portallarında yazıları yayınlanmakta olup MSHOWTO Topluluk Lideri görevini üstlenmektedir. Üniversitelerde seminerler vermekte olup birçok teknoloji üreticisinin lansmanında uzman konuşmacı olarak yer almıştır. 2010 yılında çeşitli topluluklarda yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Microsoft tarafından MVP ünvanına layık görülmüş olup günümüzde de bu ünvanı koruma başarısını göstermektedir. Sahip olduğu sertifikalar: MVP, MCT, AWS SA, Azure Administrator, Azure Security Engineer, Azure Solution Architect, MCITP, MCTS, MCDBA, MCSE+S+M, MCSA+S+M, MCDST, MCP, CCDA, CCNA, HP AIS, HP APS ve CompTIA A+'dır.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir