1. Anasayfa
  2. Lync Server

Lync Server 2013’de Neler Geliyor? Yenilikler Neler?


3

Lync Server 2013’in ön izleme sürümü geçtimiz akşam yayınlandı. Lync Server’ın ön izleme sürümünü bu link’ten indirip inceleyebileceğiniz gibi (http://technet.microsoft.com/en-us/evalcenter/hh973393.aspx), Lync Client’ın Office 365 yapısına dahil edilen Office 2013 Professional Plus’ın içerisinde yerleşik geldiğini söylemek gerekli.


Resim-1

Lync özellikle son kullanıcı tarafında önemli ve görselliği ön planda olan yenilikler sunuyor. Bu özellikleri kısaca özetlemek gerekirse:

  • 5 Farklı katılımcıya kadar eş zamanlı video paylaşımı gerçekleştirilebiliyor. Video Gallery dediğimiz alt yapıda, Lync uygulamasının üst kısmında bu paylaşımları takip edebiliyoruz.
  • H.264 SVC açık Codec desteği ile artık bir çok farklı donanım arasında HD video konferans yapmak mümkün.
  • Toplantı yöneticileri oldukça rahat bir şekilde toplantı tipini, katılımcı sayısını, katılımcıların paylaşımlarını tek bir arayüzden yönetebiliyor.
  • Yapı Windows 8’e ve Windows 8 başlat menüsüne entegre edilmiş şık bir arayüze sahip.
  • Lync Web App ile Video Konferans ve Masaüstü paylaşımı, uygulama paylaşımı, sunum paylaşımı ve HD Video aktarımı imkanları mevcut.
  • Lync Mobile ile nihayet Windows Phone, iOS ve Android platformlarına Voice over IP, Video over IP özellikleri geliyor.
  • Office 2013 uygulamalarının içerisinden rahatlıkla Lync kontaklarınız ile entegre iletişime geçebiliyorsunuz.
  • Kontak kartları yenilenmiş.
  • OneNote yeni paylaşım seçenekleri Lync için oldukça konforlu bir not alma ve paylaşım imkanı sunuyor.
  • Skype kullanıcıları ile doğrudan görüşme yapabilme şansımız var.
  • Skype kullanıcıları ile federasyon desteği sayesinde Presence durumumuzu detaylı paylaşma imkanımız mevcut.


Resim-2

Özellikle mobil tarafta ve WebApp tarafında gelen özellikler kişisel olarak beni çok heyecanlandırsa da Skype federasyonu, H.264 desteği ve yeni Lync Client bahsedilmeden geçilemeyecek özellikler.

15. dalga ürünleri, RTM sürümleri ile bizi daha da buluta taşıyacak, iletişim konforumuzu daha da artıracak.


Resim-3

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

https://www.mshowto.org

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

İlk ve orta öğrenimini Antalya’da tamamlayan Ahmet TOPRAKÇI, üniversite eğitimine İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünde devam etmiştir. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Dış Ticaret ve İşletme bölümlerini tamamlamıştır.İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığında iki yıl süre ile Sistem Yöneticiliği görevini yerine getirmiştir. Akabinde 2007 - 2012 yılları arasında BilgeAdam Bilgi Teknolojileri Akademisinde Eğitmen, Kurumsal Danışman ve Eğitim Müdürü olarak görev yapmıştır. 2012 itibariyle Türkiye’nin Bulut Bilişim odaklı ilk şirketi PeakUp Bilişim Danışmanlık’ı kuran ve PeakUp bünyesinde Teknoloji Direktörlüğü görevini sürdürmekte olan Ahmet TOPRAKÇI, Microsoft, Cisco, HP, Vmware gibi üreticilere ait ürünlere ilişkin 5000 saatin üzerinde eğitim ve seminer vermiştir. İstanbul Teknik Üniversite’sinde Bilişim Teknolojileri eğitimleri vermeye devam etmektedir.Windows 7 İşletim Sistemi ve Yönetimi, Sanallaştırma Sistemleri ve HP ProLiant Sunucu Sistemleri isminde 3 adet kitabın yazarıdır. Ayrıca Türkiye’nin önde gelen teknoloji portallarında yazar ve editör görevlerini eş zamanlı olarak sürdürmektedir. Çeşitli üniversitelerin farklı isimlerdeki bilişim teknolojileri bölümlerinin, eğitim müfredatlarının hazırlanmasında danışmanlık görevi yapmış olan Ahmet TOPRAKÇI, çeşitli üniversitelerin Bilim ve Teknoloji Danışma Kurulu üyesidir. Aynı zamanda üniversitelerin Sürekli Eğitim Merkezlerine yönelik bilişim eğitimlerinin müfredatlarını hazırlamıştır. Türkiye Bilişim Vakfı ve IEEE üyesidir.Microsoft Certified Trainer(MCT), Microsoft Certified System Engineer(MCSE), Microsoft Certified System Administrator(MCSA), Microsoft Certified IT Professional(MCITP), Microsoft Certified Technology Specialist(MCTS), HP Accredited Platform Specialist(APS), HP Accredited Integration Specialist(AIS), HP Accredited System Engineer(ASE) vs. gibi sistem yöneticiliği ve eğitmenlik sertifikaları bulunmaktadır.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (3)

  1. Eline saglik Ahmet hocam . Codec voip ve federation trafindaki gelismeler hos olmus

  2. Teşekkürler Barış Hocam.

  3. 21/07/2012

    Teşekkürler Ahmet Hocam video tarafındaki gelişmeler güzel.Kullanıcılar bende offline mesaj olayını soruyorlardı sanırım 2013 te de yok bilginiz var mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir