İyilik İçin Kodla : Ahbap Platformu’nun Gönüllü Yazılımcıları Biraraya Getirdiği Platforma Sizlerinde Desteğini Bekliyoruz
  1. Anasayfa
  2. Haberler

İyilik İçin Kodla : Ahbap Platformu’nun Gönüllü Yazılımcıları Biraraya Getirdiği Platforma Sizlerinde Desteğini Bekliyoruz

0

Bugüne kadar yazdığım yazıların belki de en güzel, en faydalı ve en yararlı olanlarından bir tanesini yazmanın mutluluğunu yaşıyorum. Haluk Levent‘i ve onun kurucusu olduğu Ahbap Platformu’nu sanırım duymayanınız yoktur. 3 yılda 64 şehirde ulaştığı 60.000 gönüllüsüyle, Anadolu’da etkisi en geniş olan sosyal fayda hareketi olan bu platform gerçekten zor durumda olan, destek isteyen birçok kişiye hiçbir karşılık beklemeden elinden gelen her türlü desteği veriyor. Şimdi ise yepyeni bir fayda için bir araya geliyorlar ve Ahbap Platformu, Bilim ve Teknoloji Kurulu’nun, sosyal etkiyi artırmak amacıyla, kodlayan gönüllüleri bir araya getirdiği İyilik İçin Kodla Projesi yine Ahbaplar tarafından kodlandı ve 2020 başında duyurulduğunda, bir haftada 51 başvuruya erişti. Biz de MSHOWTO Topluluğu olarak yıllardır yapmış olduğumuz sosyal sorumluk çalışmalarımıza Ahbap Platformu’nun bu güzel hareketini desteklemek ve onların iyilikicinkodla.com platform’larını duyurarak destek vermek istiyoruz.

İyilik için Kodla Nedir? Ne Faydalar Sağlayacaktır?

İyilik İçin Kodla, yürütme, oryantasyon, teknik analiz çalışmaları için yönetim ekibinin katkısıyla başvurular arasından değerlendirilen yüzlerce gönüllü yazılımcıyı Ahbap çatısı altında bir araya getirmeyi hedefliyor. Projenin amacı, Ahbap bünyesinde gerçekleştirilen sosyal projelere kod yazarak destek sağlayacak gönüllülere ulaşmak, sosyal gelişime katma değer sunabilecek proje fikirlerine alan açmak olarak belirtiliyor, Ahbap projelerini daha geniş kitlelere ulaştırmak ve Ahbap Platformu’ndaki etkinliklere fiziksel olarak katılamayan yazılımcıların klavyeleri başından Ahbaplık yapmasına fırsat yaratmayı amaçlıyorlar.

Özetle Ahbap platform’u, iyilikicinkodla.com‘u kurarak Türkiye’nin her yerinden yazılımcılara ulaşarak insanlığa, doğaya ve hayvanlara yönelik güzel projeleri hayata geçirmeyi hedefliyor. Bu projeyi hayata geçirmekteki asıl amaçları yazılımcılar ile iletişime geçerek, projelerine hız kazandırmak ve Ahbap’a gelen yeni proje fikirlerini de hayata geçirmek. Herkes için ücretsiz kodlama eğitimleri vermek, hayatında bilgisayar görmemiş çocukları teknoloji ile buluşturmak hedefindeler.

Henüz bir yatırım almayan tamamen gönüllülük esasıyla Sosyal Yazılım Projeleri gerçekleştiren Ahbap Platformu üyeleri, Türkiye’de bildikleri kadarıyla kendilerine benzer rakip projeleri olmadığını belirtiyorlar. Dünya çapında benzer girişimlere örnekler ise Code For GoodDonate CodeSocial Coder söylemek sanırım yanlış olmayacaktır.

Yukarıda bahsettiğim gibi henüz bir yatırım alamayan ve Ahbap Platformu kaynaklarıyla, gönüllüler ve altyapı desteği sağlanıyor. İlk aşamada hedefleri, gönüllü yazılımcılar arasında etkileşimi artırarak Ahbap Platformu’nda yazılımcı kapasitesini artırmak ve sonraki aşamada ise, sponsor katkılarıyla sosyal yazılım fikirlerini hayata geçirmek olduğunu söylüyorlar.

İyilik İçin Kodla’ya buradan göz atabilirsiniz. Platformda kodlama yapmak isterseniz web sitesinde bulunan formu doldurabilirsiniz. Bana bu bilgileri sağlayan Ahbap Platformu Bursa Ahbap Bilim ve Teknoloji Çalışma grubu başkanı Sevgili Sedef Şahin‘i canıgönülden kutluyorum ve kendisine ve ekip arkadaşlarına başarılar diliyorum.

Sevgili hemşehrim, Haluk Levent‘in bitmek bilmeyen enerjisi ve Ahbap üyelerinin temiz kalpleri ile sosyal fayda sağlamak için çok daha fazla canlıya ulaşacaklarına eminim, iyi ki varlar.

Son olarak sizlere Ahbap Platformu’na ulaşabileceğiniz iletişim kanallarının bilgilsini vermek istiyorum.

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 12
    harika_
    Harika!!
  • 1
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 2
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

Mustafa Kara, 1981 yılında Adana'da doğdu. Üniversite öncesi tüm öğrenimini Mersin'de tamamladı. Anadolu Üniversitesi mezunudur. İşletme Yüksek Lisansını (MBA) , Maltepe Üniversitesinde ve Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisansını da Okan Üniversitesinde gerçekleştirmiştir. Eskişehir'de okuduğu yıllarda Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Araştırma Uygulama Merkezi Bilgi işlem departmanında çalışma hayatına başladı. Üniversite sonrası İstanbul'da kendi iş dallarının öncü firmalarında görev aldı. Uzun yıllar boyunca BilgeAdam BTA ve Kurumsal‘da Sistem ve Network Eğitmeni, Kıdemli Danışman ve Birim Müdürü görevlerinde bulundu. Sonrasında COMPAREX Türkiye'de Teknik Müdür olarak çalışmıştır. Şu anda SimpliX Teknoloji Hizmetlerinde Bulut ve Güvenlik Çözümleri Direktörü olarak çalışmaktadır. Uzmanlık alanı olan Microsoft altyapı, yönetim ve iletişim ürünleri, Azure, M365 ve AWS bulut teknolojileri Veeam gibi yedekleme çözümleri ile sanallaştırma teknolojilerinde mimari düzeyde bilgi ve deneyime sahiptir. Ayrıca yeni nesil güvenlik çözümleri üzerine eğitim ve danışmanlık vermekte olup 20 yıldan daha fazla süredir birçok kişi ve firmaya binlerce saat teknik eğitim vermiştir. Kamu ve özel sektördeki kuruluşlara projeler gerçekleştirmiş ve bu projelerin bazıları Microsoft tarafında Case Study olarak duyurulmuştur. Türkiye'nin en büyük bilişim portallarında yazıları yayınlanmakta olup MSHOWTO Topluluk Lideri görevini üstlenmektedir. Üniversitelerde seminerler vermekte olup birçok teknoloji üreticisinin lansmanında uzman konuşmacı olarak yer almıştır. 2010 yılında çeşitli topluluklarda yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Microsoft tarafından MVP ünvanına layık görülmüş olup günümüzde de bu ünvanı koruma başarısını göstermektedir. Sahip olduğu sertifikalar: MVP, MCT, AWS SA, Azure Administrator, Azure Security Engineer, Azure Solution Architect, MCITP, MCTS, MCDBA, MCSE+S+M, MCSA+S+M, MCDST, MCP, CCDA, CCNA, HP AIS, HP APS ve CompTIA A+'dır.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir