1. Ana Sayfa
  2. Symantec ve Trend Micro

Brightmail’de Güvenilen ve Güvenilmeyen Domain’ler Eklemek


0

Symantec Brightmail üzerinde güvendiğimiz ve mail gelmesinde bir sakınca görmediğiniz adresler ve domainler ekleyebildiğimiz gibi güvenmediğimiz yada mail gelmesini istemediğimiz domain ve mail adreslerini ekleyebiliriz. Bu işlem için “Reputation” kısmına gelip “Good Senders” kısmını seçiyoruz.


Resim-1

“Add” butonuna basarak gireceğimiz yeni mail adresini yada domaini yazıyoruz.


Resim-2

Aşağıdaki örnekte olduğu gibi bir domain yazabiliyoruz. Burada “mshowto.org” domaini eklenmiştir. “Save” butonuna basarak devam ediyoruz. Böylece bu domainden gelen mailler  filtremizdeki kurallara takılmadan gelecektir. (not: tabi ki de virüs koruması devam edecektir.)


Resim-3

“Bad senders” kısmına eklediğimiz mailler bize hiç ulaşmayacaktır. Bu kısma domain yada mail adresi eklemek için “Reputation” içerisinde “Bad Senders” kısmı tıklanır. ve “Add” butonuna basılır.


Resim-3

Bir mail adresi yada domain yazın ve  “Save” butonuna basın.


Resim-4

“Bad Senders” kısmına girilen tanım için nasıl bir aksiyon alınacağını belirtmek için,   “Action” kısmından bir işlem seçin,


Resim-5

Bu makalemde örnek olması için “Action” kısmında “Deliver the message to the recipient’s spam folder” kısmını seçtim. Böylece bu mail adresinden gelen mailler otomatik olarak kullanıcın mail adresinde “Önemsiz e-posta” klasörüne düşecektir.  Örnek bir mail yazıp test amaçlı gönderiniz.


Resim-6

Daha sonra outlook içerisinde atılan mailin otomatik olarak “Önemsiz E-Posta” klasörüne düştüğünü göreceksiniz.


Resim-7

Bu konuyla ilgili sorularınızı alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

How to add Good Senders and Bad Senders to Brightmail Gateway

How to add Good Senders and Bad Senders to Brightmail Gateway

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?

Yazar Hakkında

1982 yılında İstanbul'da doğan Fatih Teke, Atatürk Üniversitesi Endüstriyel Elektronik Bölümünü bitirdikten sonra şirketlerin bilgi işlem departmanlarında çalışmaya başladı. Commodore 64 ile başlayan bilgisayar macerası, 2003 yılında profesyonel olarak devam etmiştir. Şu anda Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezinde Birim Yöneticisi olarak görev almakta olan Fatih Teke, Microsoft yetkili eğitmeni MCT (Microsoft Certified Trainer) sertifikasına sahiptir. Ayrıca Symantec Official Web sitesinde yaptığı çözümler, paylaştığı videolar ve makaleler ile Symantec Trusted Advisor unvanına layık görülmüştür. Türkiye’deki ilk ve tek Trusted Advisor olan Fatih Teke boş zamanlarında tenis ve satranç müsabakalarına katılmaktadır. Active Directory, Exchange Server, Symantec EndPoint Protection, Skype For Business, Teams, SCCM, SCOM, Powershell Scripting ve Server İşletim Sistemleri ilgi alanları dahilindedir.

Yorum Yaz