Azure VMware Solutions Nedir?
0

Uzun yıllardır VMware ortamlarını yöneten bir vExpert olarak birgün böyle bir yazı yazacağım pek aklıma gelmezdi, gerçekten yazının kategorisini seçerken bile bir an duraksadım :) hemen üzerimdeki bu duraksamayı atarak hızlıca konuya girmek istiyorum, bugün birçoğunuz neredeyse tüm sosyal medya platformlarında Dell Teknolojileri, VMware ve Microsoft’un anlaşmaya vardığını ve VMware’in artık Azure’da olduğu yönünde birçok paylaşım görmüşsünüzdür. Bende sizlere bu işin nasıl gerçeleştiğini, detaylarını ve şimdi ne olacağını anlatmak istiyorum.

Geçmişte Neler Olmuştu?

Aslına bakarsanız her iki devinde sanallaştırma konusunda uzun zamandır rekabet içerisinde olduğunu hepimiz biliyoruz hatta Microsoft’un 2017 yılında, müşterilerine VMware’in sanallaştırma yazılımını Azure’da kullanabilecekleri non-VMware bir ürün oluşturduğunu ve VMware’in de bu ürünle ilgili yapmış olduğu açıklamaları duymanız muhtemeldir. Bu gelişmeler sonrası Microsoft’un Cloud ve Enterprise Grup genel başkan yardımcısı Scott Guthrie bu konuda tam olarak bir açıklama yapmasada şu an için bu birlikteliğin gerçekleşmesi için gerekli olan hem teknik hem de destek tartışmalarının çeşitli olduğunu yönünde kısa bir bilgilendirme yapmıştı. Hatta Guthrie, bunun fantastik bir yolculuk olduğunu, ancak bu fantastik yolculuğun bir alanda sona erdiğini söylemişti.

Dell Teknolojileri, VMware ve Microsoft Anlaştılar

Tarih 29 Nisan 2019 Pazartesi gününü gösterdiğinde yani bu açıklamaların üzerinden neredeyse 2 yıl geçtikten sonra Dell’in Las Vegas’ta gerçekleşen kullanıcı konferansında Dell Teknolojileri, VMware ve Microsoft iş ortaklığı ile Azure VMware Solutions hizmetinin duyurusu yapıldı. Aslına bakarsınız bu ortaklık diğer bir deyişle iş birliği 2016 yılında AWS ile anlaşmaya varılan iş ortaklığına çok benzemektedir. Micrsoft ile varılan bu ortaklık için VMware CEO’su Pat Gelsinger, VMware’in müşterilerinin Azure’u gittikçe daha fazla kullandığını ve bu nedenle VMware’in teknolojilerini daha uyumlu hale getirmek için Microsoft ile birlikte çalışmanın mantıklı olduğunu kendi sözleriyle bu şekilde belirttiyor.

Resim-1

Azure VMware Solutions Nedir? Neler sağlayacaktır?

Azure VMware Solutions’ını, Local’de VMware tabanlı iş yüklerini kullanan müşterilerin bu iş yüklerini Azure’da çalıştırmalarına olanak tanıyan kapsamlı bir VMware ortamı olarak tanımlayabiliriz. Böylelikle VMware ortamlarında kullanılan uygulamalar artık Microsoft Azure üzerinde de sorunsuz bir şekilde çalıştırabilir, yönetebilir hale gelmiş oluyor.VMware müşterileri VMware vSphere, vSAN, NSX ve vCenter dahil olmak üzere mevcut VMware becerilerini ve araçlarını Azure’un sunduğu eşsiz ölçekleme, performans ve inovasyonu ile güçlendirerek daha efektif olarak kullanabileceklerdir.

Bu yazımı burada bitirirken aslında Microsoft ve Dell Teknolojilerinin sadece VMware özelinde bir anlaşmaya varmadıkları Windows Sanal masa üstü, Office 365 ve Active Directory ürünleri ile de entegre yeni servislerin duyurulacağı yönüde de açıklamalar duyulmakta.

Eğer sizlerde Azure VMware Solutions’ını ücretsiz olarak denemek istereniz bu linkten istek formuna ulaşabilirsiniz. Ayrıca bu yeni birliktelik hakkında daha fazla bilgiye de bu linkten erişebilirsiniz.

https://azure.microsoft.com/en-us/overview/azure-vmware/

Umarım sizler için faydalı bir yazı olmuştur.

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

TAGs: Azure VMware Solutions, Azure VMware Solutions nedir, VMware vSphere, vSAN, NSX, vCenter, Vmware on Azure, Microsoft,Dell Teknolojileri,VMware,AWS, Vmware on AWS,Azure VMware Çözümleri,Azure VMware Çözümleri nedir

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

16 yılı aşkın bir süredir Bilgi Teknolojileri sektörünün içerisindeyim. Bilişim sektörü ile alakalı farklı eğitimleri ve sertifikasyonlarını alarak bu sektör içerisinde son 13 yıldır profesyonel olarak çalışmaktayım. Yeditepe Üniversitesi Makine bölümü,Anadolu Üniversitesi işletme bölümü ve sonrasında Ahmet Yesevi Üniversitesi Siber Güvenlik (Yüksek Lisans) ‘ı bitirdim. Bilişim sektöründe kurumsal firmalarda, pek çok farklı pozisyonda görev aldım.Şu an Destel Bilişim Çözümlerinde System & Virtualization Management Team Lead olarak çalışmaktayım

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir