Azure Stack HCI – Bölüm 9 – VM Oluşturma – 1
  1. Anasayfa
  2. Microsoft Azure

Azure Stack HCI – Bölüm 9 – VM Oluşturma – 1

0

Azure Stack HCI içerisinde VM oluşturmaya artık çok az kaldı. Geride bıraktığımız 8 bölümde buraya kadar olan kısmı detaylıca anlatmaya çalıştım. Bu noktadan sonra artık VM oluşturmak için aslında hazırız. Tek eksiğimiz VM kuracağımız işletim sistemi kaynağımız. Sanal makineleri kurarken her zaman yararlandığımız iso dosyasını yine burada kullanıyor olacağız. Oluşturacağımız makineler için belirteceğimiz işletim sistemi kaynağı bir ISO olacak ve bizim ISO’lar için bir kaynak havuzumuzun olması lazım.

Bir önceki makalede Hyper-V ayarları bölümünde disklerin ve konfig dosyalarının nerede tutulacağını belirtmiştik ve bunlar için bir klasör seçmiştik. Aynı mantık ile yine ilerliyor olacağım. Bu defa farklı bir yol izleyeceğim.

Hatırlarsanız 7. Bölümde bir Volume oluşturmuştuk. Ancak bunu bir sunucuya mount etmemiştik. Cluster servisi sayesinde aslında bu oluşturduğumuz volume makinelere otomatik olarak linkleniyor.

Resim-1

Peki bu oluşturduğumuz volume içerisine nerden ulaşacağız? Dilerseniz cluster içerisindeki Volumes kısmındanda gidebilirsiniz. Ancak ben direk olarak cluster makinelerinden biri üzerinden erişiyor olacağım. Bunun için WAC üzerinden HCISRC-01 isimli sunucuma gidiyorum. Burada çıkan seçeneklerde Files & file sharing butonuna tıklıyorum ve sayfanın ortasında bir klasör yapısı beliriyor.

Klasör yapısı aslında herhangi bir Windows işletim sisteminden tanıdık geliyordur. Ancak burada ek olarak bir tane daha klasör mevcut. ClusterStorage isimli bir klasör görüyorsunuz. Onun altına tıkladığınızda oluşturduğunuz Volume gözükecektir.

Resim-2

Bu volume altına gittiğimde zaten Hyper-V için oluşturmuş olduğum Disk ve Path isimli klasörleri görüyorum. Şimdi buraya ISO dosyalarım içinde bir klasör oluşturacağım. İsmi Images olacak. Siz başka bir isim belirleyebilirsiniz. New Folder butonuna basarak işleme başlayabilirsiniz.

Resim-3

Images klasörü oluştu ve içine girdikten sonra yukarıda çıkan Upload butonuna basıyorum.

Resim-4

Ekranın sağ tarafında bir fileupload öğesi çıkıyor ve dosyayı seçmemi istiyor. ISO dosyamı seçiyorum.

Resim-5

Ekranın alt tarafında çıkan Submit butonuna bastığınızda iso dosyanız upload olmaya başlayacak ve işlem bittiğinde bu dosyayı klasör içerisinde görebileceksiniz.

Resim-6

Artık VM oluşturmak için bir eksiğimiz kalmadı. VM oluşturma işini 10. bölümde anlatıyor olacağım.

Görüşmek üzere!

Bu konuyla ilgili sorularınızı  linkini kullanarak ulaşacağınız  sayfamızda sorabilirsiniz. 

Referanslar

www.mshowto.org 

TAGS: Azure Stack HCI, Azure Stack HCI Nedir, azure stack hci wac ayarları, azure stack hci yapılandırma, azure stack nedir,azure stack hci virtual machine

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

1985 yılında Adana’da doğdum. 13 yıldan uzun bir süredir aktif olarak IT sektöründe çalıştım. Başta eğitim sektörü olmak üzere farklı iş kollarında bir çok proje tecrübem mevcuttur. Sistem Mühendisliği ve Network Uzmanlığı alanında verdiğim eğitimlerden sonra bir proje firmasında Teknik müdürlük, Uluslararası bir araştırma şirketinde IT Müdürlüğü, Türkiye’de bilinen zincir okulların bir tanesinde Bilgi Sistemleri Yöneticiliği, Microsoft tarafından Showcase School seçilen bir okulda ise IT Koordinatörlüğü pozisyonlarında çalıştım. Şu anda ise Mayasoft Bilgi Sistemleri’nde Bulut Çözümleri Mimarı olarak çalışmaktayım. Sahip olduğum sertifikalar: MCT MCSE: Cloud Infrastructure Azure Solutions Administrator Associate Azure Solutions Architect Azure Security Engineer Associate Microsoft 365 Certified: Security Administrator Associate ITIL CompTIA – Security+ CompTIA – Network+ Cisco Certified Network Associate

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir