Azure SR ile Azure VM’i Başka bir Azure Bölgesine Çoğaltma
  1. Anasayfa
  2. Microsoft Azure

Azure SR ile Azure VM’i Başka bir Azure Bölgesine Çoğaltma

0

Azure Site Recovery ile ilgili yazılarıma yeni gelen bir özellik olan Azure VM’i başka bir Azure bölgesine çoğaltma yazısı ile devam etmek istiyorum. Azure Site Recovery hizmeti, planlı ve plansız kesintiler sırasında iş uygulamalarınızı çalışır durumda tutarak iş sürekliliği ve felaket kurtarma (BCDR) stratejinize katkıda bulunur. Site Recovery, şirket içi makinelerin ve Azure sanal makinelerinin (VM’ler), çoğaltma, yük devretme ve kurtarma dahil olmak üzere olağanüstü durumdan kurtarılmasını yönetir ve yönetir.

Bu kısa hatırlatmadan sonra bir Azure VM’in farklı bir Azure bölgesine nasıl kopyalanacağını açıklamaya başlayalım.

Öncelikle Azure portal üzerinden Virtual machines’e gelip replicate (çoğaltmak) istediğiniz makinenin özelliklerinde yer alan Operations sekmesinin altında yer alan Disaster recovery tıklayın.

Resim-1

Configure disaster recovery içerisinde ilk olarak çoğaltmanın olacağı Target region (hedef bölge) seçmeniz gerekmekte. Benim Azure VM’im West Europe’da barındırıldığından bu bölge tarafından çoğaltma işlemi yapılabilecek available bölgeleri göstermekte. Mavi, Yeşil ve Mor renkler kaynak, hedef ve mevcut bölgeleri temsil ediyor. Hedef bölgeyi seçtiğime göre şimdi tek yapmam gereken Enable replication butonuna basmak ve çoğaltmayı başlamasını sağlamak.

Resim-2

Azure Site Recovery’nin bu özelliği ile artık bölgeler arası VM replikasyonu yapmak, planlı, plansız kesintileri daha da fazla azaltmak işte bu kadar kolay.

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar:

https://www.mshowto.org

TAGs: Azure Site Recovery, ASR, BCDR,Virtual machines, Azure Portal, VM Replikasyonu, felaket kurtarma, business continuity,disaster recovery

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

Mustafa Kara, 1981 yılında Adana'da doğdu. Üniversite öncesi tüm öğrenimini Mersin'de tamamladı. Anadolu Üniversitesi mezunudur. İşletme Yüksek Lisansını (MBA) , Maltepe Üniversitesinde ve Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisansını da Okan Üniversitesinde gerçekleştirmiştir. Eskişehir'de okuduğu yıllarda Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Araştırma Uygulama Merkezi Bilgi işlem departmanında çalışma hayatına başladı. Üniversite sonrası İstanbul'da kendi iş dallarının öncü firmalarında görev aldı. Uzun yıllar boyunca BilgeAdam BTA ve Kurumsal‘da Sistem ve Network Eğitmeni, Kıdemli Danışman ve Birim Müdürü görevlerinde bulundu. Sonrasında COMPAREX Türkiye'de Teknik Müdür olarak çalışmıştır. Şu anda SimpliX Teknoloji Hizmetlerinde Bulut ve Güvenlik Çözümleri Direktörü olarak çalışmaktadır. Uzmanlık alanı olan Microsoft altyapı, yönetim ve iletişim ürünleri, Azure, M365 ve AWS bulut teknolojileri Veeam gibi yedekleme çözümleri ile sanallaştırma teknolojilerinde mimari düzeyde bilgi ve deneyime sahiptir. Ayrıca yeni nesil güvenlik çözümleri üzerine eğitim ve danışmanlık vermekte olup 20 yıldan daha fazla süredir birçok kişi ve firmaya binlerce saat teknik eğitim vermiştir. Kamu ve özel sektördeki kuruluşlara projeler gerçekleştirmiş ve bu projelerin bazıları Microsoft tarafında Case Study olarak duyurulmuştur. Türkiye'nin en büyük bilişim portallarında yazıları yayınlanmakta olup MSHOWTO Topluluk Lideri görevini üstlenmektedir. Üniversitelerde seminerler vermekte olup birçok teknoloji üreticisinin lansmanında uzman konuşmacı olarak yer almıştır. 2010 yılında çeşitli topluluklarda yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Microsoft tarafından MVP ünvanına layık görülmüş olup günümüzde de bu ünvanı koruma başarısını göstermektedir. Sahip olduğu sertifikalar: MVP, MCT, AWS SA, Azure Administrator, Azure Security Engineer, Azure Solution Architect, MCITP, MCTS, MCDBA, MCSE+S+M, MCSA+S+M, MCDST, MCP, CCDA, CCNA, HP AIS, HP APS ve CompTIA A+'dır.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir