1. Anasayfa
  2. Microsoft Azure

Azure’da bir Office 365 Dev/Test Ortamı Oluşturun


0

Azure’de bir Office 365 Dev/Test Ortamı Oluşturun

20.09.2016

Microsoft’un en çok kullanılan hizmetlerinin başını çeken Office 365 gerçekten de kattığı üretkenlik ve kullanışlı çözümleri ile birlikte müşterilerde ayrı bir yere sahip. Sizlere Office 365 ile ilgili yeni özellikleri ya da yapılandırmaları bu makalede anlatmayacağım, bugün sizlere Azure platformunu kullanarak basitleştirilmiş bir intranet içerisinde Office 365 E5 aboneliği, Azure AD ile nasıl bir Office 365 Dev/Test ortamının oluşturulacağından bahsedeceğim.

Bu yeni Dev/Test ortamı ile birlikte şunları yapabilmek imkanınız bulunmakta;

  • Kendiniz için bir kurum organizasyonu oluşturarak Office 365 uygulamalarını test edebilir ve geliştirebilirsiniz.
  • Office 365 Enterprise E5 özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinebilir, bunları normal Office 365 aboneliğindeki gibi kendi bilgisayarınızda deneyebilirsiniz.
  • Kurum için AD yapınızla Office 365 aboneliğinizde Azure AD dizin eşitlemesini deneyimleyebilirsiniz.

 


Resim-1

Bunların hepsini Office 365 Enterprise E5 ve Azure deneme aboneliği ile yapabilirsiniz. Peki bunu nasıl yapabiliriz diyorsanız aşağıdaki adımları gerçekleştirmeniz yeterlidir.

1. Azure altyapı hizmetlerinde simüle intranet oluşturun.

2. Office 365 Enterprise E5 aboneliği ekleyin.

3. Simüle intranetinizin (Test için oluşturduğunuz) AD yapısı ile Office 365 aboneliği arasındaki dizin eşitlemesini yapılandırın ve sınayın.

Yukarıdaki adımlar tamamlandıktan sonra test için oldurmuş olduğunuz yapıdaki bilgisayarın uzak masaüstü bağlantısını kullanarak yönetim, uygulama geliştirme, uygulama yükleme ve test etme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Son olarak Office 365 ve EMS Dev/Test ortamıyla senaryoları test edebilir veya hem Office 365 hem de EMS kullanan simüle edilmiş bir kuruluş için uygulamalar geliştirebilirsiniz.


Resim-2

Bir sonraki Azure makalesinde görüşmek üzere.

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

TAGs: EMS DevTest,office 365,Office 365 DevTest,Azure DevTest

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

Mustafa Kara, 1981 yılında Adana'da doğdu. Üniversite öncesi tüm öğrenimini Mersin'de tamamladı. Anadolu Üniversitesi mezunudur. İşletme Yüksek Lisansını (MBA) , Maltepe Üniversitesinde ve Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisansını da Okan Üniversitesinde gerçekleştirmiştir. Eskişehir'de okuduğu yıllarda Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Araştırma Uygulama Merkezi Bilgi işlem departmanında çalışma hayatına başladı. Üniversite sonrası İstanbul'da kendi iş dallarının öncü firmalarında görev aldı. Uzun yıllar boyunca BilgeAdam BTA ve Kurumsal‘da Sistem ve Network Eğitmeni, Kıdemli Danışman ve Birim Müdürü görevlerinde bulundu. Sonrasında COMPAREX Türkiye'de Teknik Müdür olarak çalışmıştır. Şu anda SimpliX Teknoloji Hizmetlerinde Bulut ve Güvenlik Çözümleri Direktörü olarak çalışmaktadır. Uzmanlık alanı olan Microsoft altyapı, yönetim ve iletişim ürünleri, Azure, M365 ve AWS bulut teknolojileri Veeam gibi yedekleme çözümleri ile sanallaştırma teknolojilerinde mimari düzeyde bilgi ve deneyime sahiptir. Ayrıca yeni nesil güvenlik çözümleri üzerine eğitim ve danışmanlık vermekte olup 20 yıldan daha fazla süredir birçok kişi ve firmaya binlerce saat teknik eğitim vermiştir. Kamu ve özel sektördeki kuruluşlara projeler gerçekleştirmiş ve bu projelerin bazıları Microsoft tarafında Case Study olarak duyurulmuştur. Türkiye'nin en büyük bilişim portallarında yazıları yayınlanmakta olup MSHOWTO Topluluk Lideri görevini üstlenmektedir. Üniversitelerde seminerler vermekte olup birçok teknoloji üreticisinin lansmanında uzman konuşmacı olarak yer almıştır. 2010 yılında çeşitli topluluklarda yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Microsoft tarafından MVP ünvanına layık görülmüş olup günümüzde de bu ünvanı koruma başarısını göstermektedir. Sahip olduğu sertifikalar: MVP, MCT, AWS SA, Azure Administrator, Azure Security Engineer, Azure Solution Architect, MCITP, MCTS, MCDBA, MCSE+S+M, MCSA+S+M, MCDST, MCP, CCDA, CCNA, HP AIS, HP APS ve CompTIA A+'dır.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir