Azure Backup ile Veri Korumasını Basitleştirin ve Fidye Yazılımlara Karşı Korunun
  1. Anasayfa
  2. Microsoft Azure

Azure Backup ile Veri Korumasını Basitleştirin ve Fidye Yazılımlara Karşı Korunun

0

Azure ile ilgili çok farklı kaynaklardan çok farklı konularda yazılar okuyorum ve zaman buldukça bunları da hem kendi blogum hem de mshowto.org üzerinden sizlerle paylaşmaya çalışıyorum. Bugün ise herhalde hiçbir zaman önemini ve BT dünyasındaki gündemini kaybetmeyen bir konu olan Backup (Yedekleme) hakkında paylaşım yapacağım, tabi ki benim yedekleme konumda Azure üzerine yani Azure Backup özelinde olacak.

Mshowto Topluluğunda yer alan birçok arkadaşım zaman zaman sizlere farklı üreticilerin yedekleme teknolojilerini anlattılar, ben ve benim gibi diğer Azure MVP’si yazarlarımız da sizlere teknik olarak Azure Backup’ın tüm detaylarını gösterdiler. Bunların hepsini mshowto’nun arama bölümüne yedekleme ya da backup yazar bulabilirsiniz, bugün ise ben sizlere azure doc sitesinde bulduğum Azure yedekleme ile veri korumasının nasıl basitleştirildiğini ve ransomware (fidye yazılımlara) karşı nasıl koruma sağlayacağınızı yazıdaki gibi maddeler halinde anlatacağım.

Resim-1

Öncelike Azure Backup ile veri korumasını niye bu kadar basit konusunu anlatmak istiyorum, Azure Backup ile hem cloud (bulut) ortamınızdaki sistemlerinizi hem de  on-prem (kurum içi) yapınızda yer alan Windows, Linux gibi sunucularınınızı, fiziksel, sanal demeden yedekleyebilirsiniz. Ayrıca bu sanal ortamın türünün hiçbir önemi yoktur Vmware, Hyper-V farketmez. Azure Backup gerçekten çok düşük maliyetlidir ve diğer bulut çözümlerine göre daha az karmaşıktır. Azure Backup, tam zamanlı çok faktörlü kimlik doğrulama erişimi sayesinde verilerinizi fidye yazılımlarından korur.

Basittir:

  • Azure Backup, Azure, kurum içi Linux, Windows, VMware ve Hyper-V’leri destekler.
  • Azure Backup, kurum içi çalışan vCenter ile doğrudan bağlantı kurabilir. Hiçbir araç yüklemeye gerek yoktur.
  • Kurum içi altyapıyı yönetmenin karmaşıklığından ve depolama alanı sağlamanın yüksek maliyetinden kaçınmış olursunuz.
  • Azure’da yedeklemeyi ayarlamak sadece üç adımda yapılır ve yalnızca birkaç dakika sürer.

 

Ekonomiktir:

  • Altyapı ve bakım maliyetlerini azaltmak için Azure’u şirketiniz dışında kullanın.
  • SaaS modelidir ve kullandıkça öde hizmetidir.
  • İhtiyacınız olduğunda en son verilerinizi yedeklemenize olanak verir.

 

Güvenlidir:

  • Yalnızca yetkili kullanıcılar kritik yedekleme işlemlerini gerçekleştirebilir.
  • Verilerinizi kaydetmek için çok geç olmadan müdahele etme yeteneğiniz vardır.
  • Olanları değerlendirebilir ve verilerinizi kurtarmaya başlayabilirsiniz.

 

İlk başladığımız yere yedekleme konusuna geri dönmek istiyorum. Günümüzde siber saldırı türlerinin artış göstermesi ve gerçekleşme sıklıklarının da bir o kadar artması sadece defansif  yada ofansif siber güvenliği önemlemlerini artırmıyor her zaman büyük bir öneme sahip olan yedekleme konusunu da birkez daha ön plana çıkarıyor. Sadece siber saldırılar değil içinde bulunduğumuz coğrafyanın da getirdiği hem doğal afetler hem de terör saldırılarıda verilerin sürekli yedeklenmesi ve farklı coğrafi bölgelerde saklanması gibi konu başlıklarını da ortaya çıkarıyor. Herhalde içinde yaşadığımız zamanın ve geleceğin en değerli emtiası verinin korunması Azure Backup ile bu kadar basit, ekonomik ve güvenli olmamıştı.

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz. 

Referanslar

www.mshowto.org 

TAGs: azure backup, azur backup nedir, fidye yazılım nedir, fidye yazılımlardan korunma, azure yedekleme, azure, Azure MVP, ransomware nedir, ransomware korunma, ransomware saldırısı

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

Mustafa Kara, 1981 yılında Adana'da doğdu. Üniversite öncesi tüm öğrenimini Mersin'de tamamladı. Anadolu Üniversitesi mezunudur. İşletme Yüksek Lisansını (MBA) , Maltepe Üniversitesinde ve Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisansını da Okan Üniversitesinde gerçekleştirmiştir. Eskişehir'de okuduğu yıllarda Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Araştırma Uygulama Merkezi Bilgi işlem departmanında çalışma hayatına başladı. Üniversite sonrası İstanbul'da kendi iş dallarının öncü firmalarında görev aldı. Uzun yıllar boyunca BilgeAdam BTA ve Kurumsal‘da Sistem ve Network Eğitmeni, Kıdemli Danışman ve Birim Müdürü görevlerinde bulundu. Sonrasında COMPAREX Türkiye'de Teknik Müdür olarak çalışmıştır. Şu anda SimpliX Teknoloji Hizmetlerinde Bulut ve Güvenlik Çözümleri Direktörü olarak çalışmaktadır. Uzmanlık alanı olan Microsoft altyapı, yönetim ve iletişim ürünleri, Azure, M365 ve AWS bulut teknolojileri Veeam gibi yedekleme çözümleri ile sanallaştırma teknolojilerinde mimari düzeyde bilgi ve deneyime sahiptir. Ayrıca yeni nesil güvenlik çözümleri üzerine eğitim ve danışmanlık vermekte olup 20 yıldan daha fazla süredir birçok kişi ve firmaya binlerce saat teknik eğitim vermiştir. Kamu ve özel sektördeki kuruluşlara projeler gerçekleştirmiş ve bu projelerin bazıları Microsoft tarafında Case Study olarak duyurulmuştur. Türkiye'nin en büyük bilişim portallarında yazıları yayınlanmakta olup MSHOWTO Topluluk Lideri görevini üstlenmektedir. Üniversitelerde seminerler vermekte olup birçok teknoloji üreticisinin lansmanında uzman konuşmacı olarak yer almıştır. 2010 yılında çeşitli topluluklarda yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Microsoft tarafından MVP ünvanına layık görülmüş olup günümüzde de bu ünvanı koruma başarısını göstermektedir. Sahip olduğu sertifikalar: MVP, MCT, AWS SA, Azure Administrator, Azure Security Engineer, Azure Solution Architect, MCITP, MCTS, MCDBA, MCSE+S+M, MCSA+S+M, MCDST, MCP, CCDA, CCNA, HP AIS, HP APS ve CompTIA A+'dır.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir