Traffic Analytics ile Ağ Etkinliğinde Görünürlük Genel Önizlemede
  1. Anasayfa
  2. Microsoft Azure

Traffic Analytics ile Ağ Etkinliğinde Görünürlük Genel Önizlemede

0

Bugün ki yazımda sizlere cloud network’ünüz ile ilgili bir yeniliği anlatmak istiyorum. Kullanıcı ve uygulama trafiğine görünürlük sağlayan bulut tabanlı bir çözüm olan Traffic Analytics genel önizleme olarak kullanıma sunuldu. Kısacası Traffic Analytics, Azure bölgeleri genelinde ağ güvenlik gruplarını –Network Security Group akış günlüklerini analiz eder ve iş yükü performansını, güvenli uygulamaları ve verileri optimize etmek için bilgiler sunar. Ayrıca kuruluşunuzun ağ etkinliğini denetlemek ve uyumlu kalması için önemli dataları görselleştirir.

Traffic Analytics ile neler yapılacağını biraz daha detaylandıralım;

Cloud networkünüzdeki ağ etkinliğine görünürlük kazandırabilirsiniz. Çözüm, aşağıdakiler hakkında bilgi sağlar:

  • Azure ve Internet, Azure ve genel bulut bölgeleri, VNET’ler ve alt ağlar arasında ağlarınız arasında trafik akışı.
  • Kritik iş hizmetleri ve uygulamalar arasındaki ilişkiler.
  • Sniffer’lar veya özel akış toplayıcı cihazlara ihtiyaç duymadan ağınızdaki uygulamalar ve protokollere ait bilgiler.

 

Ağınızı korumaya yardımcı olur; Ağınızda aşağıdaki tehditleri tanımlanızı sağlar:

  • VM’leriniz ve dolandırıcılık ağları – rogue networks arasında akış.
  • Internete açık portlar.
  • Internet erişimini deneyen uygulamalar.
  • Anormal ağ trafiği davranışı (örneğin, bağlantı kurmayı deneyen arka uç sunucular, ağınızın dışındaki sunucular vb.)

 

Uygulamalarınızın performansını şu şekilde geliştirmenize yardımcı olur:

  • Kapasite planlaması – VPN ağ geçitlerinin ve diğer hizmetlerin kullanım eğilimlerini izleyerek aşırı provizyon veya kullanım altında kalma sorunlarını ortadan kaldırır.
  • İç ve dış akışları analiz eder.
  • Uygulama erişim paternlerini anlamayı sağlar. Örneğin, kullanıcılar nerede bulunur? Uygulama gecikmesi daha iyi iş yükü yerleştirmeyle azaltılabilir mi?
  • Trafik noktalarının belirlenmesi.


Resim-1

Bulut network’ünüzde neler olduğu hakkında daha fazla bilgi edinmek için ilgili teknik dokümana buradan erişebilirsiniz.

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

TAGs: Traffic Analytics, NSG, Sniffer,Virtual Network,Ağ trafiği,VPN,Azure Traffic Analytics, Azure Trafik Analiz nedir

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

Mustafa Kara, 1981 yılında Adana'da doğdu. Üniversite öncesi tüm öğrenimini Mersin'de tamamladı. Anadolu Üniversitesi mezunudur. İşletme Yüksek Lisansını (MBA) , Maltepe Üniversitesinde ve Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisansını da Okan Üniversitesinde gerçekleştirmiştir. Eskişehir'de okuduğu yıllarda Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Araştırma Uygulama Merkezi Bilgi işlem departmanında çalışma hayatına başladı. Üniversite sonrası İstanbul'da kendi iş dallarının öncü firmalarında görev aldı. Uzun yıllar boyunca BilgeAdam BTA ve Kurumsal‘da Sistem ve Network Eğitmeni, Kıdemli Danışman ve Birim Müdürü görevlerinde bulundu. Sonrasında COMPAREX Türkiye'de Teknik Müdür olarak çalışmıştır. Şu anda SimpliX Teknoloji Hizmetlerinde Bulut ve Güvenlik Çözümleri Direktörü olarak çalışmaktadır. Uzmanlık alanı olan Microsoft altyapı, yönetim ve iletişim ürünleri, Azure, M365 ve AWS bulut teknolojileri Veeam gibi yedekleme çözümleri ile sanallaştırma teknolojilerinde mimari düzeyde bilgi ve deneyime sahiptir. Ayrıca yeni nesil güvenlik çözümleri üzerine eğitim ve danışmanlık vermekte olup 20 yıldan daha fazla süredir birçok kişi ve firmaya binlerce saat teknik eğitim vermiştir. Kamu ve özel sektördeki kuruluşlara projeler gerçekleştirmiş ve bu projelerin bazıları Microsoft tarafında Case Study olarak duyurulmuştur. Türkiye'nin en büyük bilişim portallarında yazıları yayınlanmakta olup MSHOWTO Topluluk Lideri görevini üstlenmektedir. Üniversitelerde seminerler vermekte olup birçok teknoloji üreticisinin lansmanında uzman konuşmacı olarak yer almıştır. 2010 yılında çeşitli topluluklarda yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Microsoft tarafından MVP ünvanına layık görülmüş olup günümüzde de bu ünvanı koruma başarısını göstermektedir. Sahip olduğu sertifikalar: MVP, MCT, AWS SA, Azure Administrator, Azure Security Engineer, Azure Solution Architect, MCITP, MCTS, MCDBA, MCSE+S+M, MCSA+S+M, MCDST, MCP, CCDA, CCNA, HP AIS, HP APS ve CompTIA A+'dır.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir