1. Anasayfa
  2. OMS

Microsoft Operations Management Suite (OMS) Ücretsiz Deneme Fırsatı


0

Microsoft’un bulut vizyonu ve bu vizyon doğrultusunda geliştirmiş olduğu yenilikler hem üretkenliği arttıran hem de devamlılığı sağlayan ürünler olarak karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde sizlere yepyeni bir bulut ürününden bahsetmiştim, hatırlayacağınız üzere incelediğimiz bu ürün OMS (Operations Management Suite)’idi.

Neyse bugün ki asıl konumuza geleceksek olursak, sizleri OMS ile tanıştırdıktan sonra artık bu ürüne nasıl sahip olacağınıza ve nasıl kullanacağınıza sıra geliyor.

OMS makale serisinin ikincisinde ürünü denemek isteyenlerin neler yapması gerektiğini sizlerle paylaşacağım.

Öncelikle www.microsoft.com/OMS adresine girmeniz ve aşağıdaki resimde gördüğünüz Try for free yazısına tıklamanız gerekiyor.


Resim-1

Ücretsiz deneme için tıkladığınızda sizi bir sonraki sayfa olan “Yeni çalışma alanı oluşturma” yani “Create New Workspace” alanına yönlendiriyor. Bu alana Workspace name bilgisi yazmanız, bir e-mail adresi girmeniz ve Workspace’nizi barındıracağınız bölgenin seçilmesinden oluşuyor. Workspace name’in daha önceden kullanılıp kullanılmadığı çok kısa bir kontrol sonrası tespit ediliyor ve bilgisi veriliyor.


Resim-2

Ben daha önce login olduğum ve login olduğum hesabın Azure aboneliği olduğundan aşağıdaki ekran karşıma çıktı, sizlerde farklı bir görüntü gelebilir. Azure aboneliği oluşturmak isterseniz “Create New” ile Azure aboneliği oluşturabilirsiniz. Link Azure Subscription ekranını görünce belki de bazılarınızın aklına şu soru gelmiş olabilir. Bu ürün de Azure Portal üzerinden mi yönetiliyor? Bu sorunun cevabı ise hayır  ama ürünün bazı özelliklerini kullanabilmek için Azure aboneliğinin olması gerekiyor, bunlar neler derseniz örneğin Automation, Backup, Azure Site Recovery. Sonraki makalelerde bu çözümler dahil her birini incelemeye başlayacağız.


Resim-3

Artık Microsoft OMS kullanmaya başlayabiliriz, login ekranı aşağıdaki ekran görüntüsünde yer alıyor.


Resim-4

İlk oturum açtığınızda karşınıza gelen eski bir deyim ile Out of box olarak ürünün görüntüsü karşımızda, az önce bahsettiğim gibi sonraki makalelerde özellikleri eklemeye ve konfigüre etmeye başlayacağız.


Resim-5

Microsoft Operations Management Suite ürününün ikinci makalesini de bu şekilde tamamlamış oluyoruz. Serinin bir sonraki makalesinde OMS Settings kısmını detaylandıracağız.

Bu konuyla ilgili sorularınızı alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

www.microsoft.com

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

Mustafa Kara, 1981 yılında Adana'da doğdu. Üniversite öncesi tüm öğrenimini Mersin'de tamamladı. Anadolu Üniversitesi mezunudur. İşletme Yüksek Lisansını (MBA) , Maltepe Üniversitesinde ve Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisansını da Okan Üniversitesinde gerçekleştirmiştir. Eskişehir'de okuduğu yıllarda Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Araştırma Uygulama Merkezi Bilgi işlem departmanında çalışma hayatına başladı. Üniversite sonrası İstanbul'da kendi iş dallarının öncü firmalarında görev aldı. Uzun yıllar boyunca BilgeAdam BTA ve Kurumsal‘da Sistem ve Network Eğitmeni, Kıdemli Danışman ve Birim Müdürü görevlerinde bulundu. Sonrasında COMPAREX Türkiye'de Teknik Müdür olarak çalışmıştır. Şu anda SimpliX Teknoloji Hizmetlerinde Bulut ve Güvenlik Çözümleri Direktörü olarak çalışmaktadır. Uzmanlık alanı olan Microsoft altyapı, yönetim ve iletişim ürünleri, Azure, M365 ve AWS bulut teknolojileri Veeam gibi yedekleme çözümleri ile sanallaştırma teknolojilerinde mimari düzeyde bilgi ve deneyime sahiptir. Ayrıca yeni nesil güvenlik çözümleri üzerine eğitim ve danışmanlık vermekte olup 20 yıldan daha fazla süredir birçok kişi ve firmaya binlerce saat teknik eğitim vermiştir. Kamu ve özel sektördeki kuruluşlara projeler gerçekleştirmiş ve bu projelerin bazıları Microsoft tarafında Case Study olarak duyurulmuştur. Türkiye'nin en büyük bilişim portallarında yazıları yayınlanmakta olup MSHOWTO Topluluk Lideri görevini üstlenmektedir. Üniversitelerde seminerler vermekte olup birçok teknoloji üreticisinin lansmanında uzman konuşmacı olarak yer almıştır. 2010 yılında çeşitli topluluklarda yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Microsoft tarafından MVP ünvanına layık görülmüş olup günümüzde de bu ünvanı koruma başarısını göstermektedir. Sahip olduğu sertifikalar: MVP, MCT, AWS SA, Azure Administrator, Azure Security Engineer, Azure Solution Architect, MCITP, MCTS, MCDBA, MCSE+S+M, MCSA+S+M, MCDST, MCP, CCDA, CCNA, HP AIS, HP APS ve CompTIA A+'dır.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir
OMS’e Giriş

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir