1. Anasayfa
  2. Exchange Server 2013

Exchange 2013’te Accepted Domains Eklenmesi ve E-mail Policy Yaratılması


0

Exchange sunucunuzu kurduktan sonra ilk iş olarak kabul edilen domainleri (accepted domains) belirtmeniz gerekir. Bu işlemi sadece MX kayıtlarını Exchange sunucusuna yönlendirerek yapamazsınız. Exchange kendi üzerinde kabul etmediği bir domaine atılan maili alırsa o maili reddeder. Bu sebeple e-posta alış verişi yapacağınız domainleri Exchange’e eklemeniz gerekmektedir. Bu işlemi yapmak için;

Exchange Admin Center ekranından > Mail Flow > Accepted Domains kısmına geliniz. Burada Exchange kurulurken mevcut kullandığınız domain standart olarak gelecektir. Bu domain varsayılan olarak ta durmaktadır. Satırı seçip düzenlemek için kalem işaretine basınız.


Resim-1

Name kısmı görünen isimdir. Burada domain için bir isim yazınız. ör: fatihteke.com Accepted domain kısmı ise domaininizin adıdır. Burada domaininizi yazınız. ör: fatihteke.com domain tipi olarak ta “Authoritative domain” kısmını seçiniz.


Resim-2

Kaydettiğinizde ikinci domaininizin de eklendiğini göreceksiniz. Varsayılan olarak hala ilk domaininiz durmaktadır.


Resim-3

Eklediğiniz domainini seçip editleyiniz. Karşınıza gelen ekranda “Make this the default domain” kısmını işaretleyip kaydediniz.


Resim-4

Bu işlemden sonra Default domaininiz değişmiş olacaktır. Fakat bu mevcut kullanıcıların mail adreslerinin değiştiği anlamına gelmiyor.


Resim-5

Mevcut tüm kullanıcılarınıza bu domainden bir mail adresi vermeniz için “email address policies” kullanmanız gerekir.

Bir yanda bulunan “Email Address Policies” kısmında “Default Policy” göreceksiniz. Düzenlemek için kalem işaretine tıklayınız. Email Address format kısmında göreceğiniz gibi açılan kullanıcılara fatihteke.local mail adresi tanımlanıyor. Kalem işaretine basıp editleyiniz.


Resim-6

Genellikle firmalarda e-posta adresleri isim.soyisim şeklinde yapılır. Aşağıdaki gibi isim.soyisim olan e-posta adres tipini seçip yukarıdan domain için default domaini seçiyoruz ve kaydediyoruz.


Resim-7

Ekranı kaydettiğinizde Policy hazırlandı fakat tüm kullanıcılara uygulanmadığını ve uygulamak için apply linkine tıklamanız gerektiğini belirten yazı karşınıza gelecektir. OK e basınız.


Resim-8

Sonrasında aşağıda gördüğünüz gibi sağ alt tarafta Apply linkini tıklayınız.


Resim-9

Bu işlemin tüm kullanıcılara uygulanacağını ve eğer 3000 kişiden fazla kişiye bu işlemi uygulayacaksanız Exchange Shell den ilgili komut olan Update-EmailAddressPolicy komutunu çalıştırmanızı isteyen uyarı ekranı gelecektir. Yes’e basarak devam ediniz.


Resim-10

Policy uygulandıktan sonra kullanıcıların e-posta adreslerinin değiştiğini ve uygulandığını göreceksiniz.

Not: Eğer aşağıda bulunan “Automatically update email addresses based on the mail address policy applied to this recipient” Chekbox’ı işaretli değil ise bu kullanıcıda güncelleme yapmayacaktır.


Resim-11

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

1982 yılında İstanbul'da doğan Fatih Teke, Atatürk Üniversitesi Endüstriyel Elektronik Bölümünü bitirdikten sonra şirketlerin bilgi işlem departmanlarında çalışmaya başladı. Commodore 64 ile başlayan bilgisayar macerası, 2003 yılında profesyonel olarak devam etmiştir. Şu anda Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezinde Birim Yöneticisi olarak görev almakta olan Fatih Teke, Microsoft yetkili eğitmeni MCT (Microsoft Certified Trainer) sertifikasına sahiptir. Ayrıca Symantec Official Web sitesinde yaptığı çözümler, paylaştığı videolar ve makaleler ile Symantec Trusted Advisor unvanına layık görülmüştür. Türkiye’deki ilk ve tek Trusted Advisor olan Fatih Teke boş zamanlarında tenis ve satranç müsabakalarına katılmaktadır. Active Directory, Exchange Server, Symantec EndPoint Protection, Skype For Business, Teams, SCCM, SCOM, Powershell Scripting ve Server İşletim Sistemleri ilgi alanları dahilindedir.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir