Azure Advanced Threat Protection (Azure ATP) Kurulumu ve Yapılandırılması Part-4
  1. Anasayfa
  2. Cloud Hizmetleri (Bulut Bilişim)

Azure Advanced Threat Protection (Azure ATP) Kurulumu ve Yapılandırılması Part-4

0

Ürün ile ilgili gerekli network ortamını sağladıktan sonra (Sensor), Azure ATP workspace portalına bağlanabiliriz. Erişim sağlayan kullanıcının global administrator veya security administrator yetkilerine sahip olması gerekir. Yetkili kullanıcıhttps://portal.atp.azure.com adresine tıkladığı taktirde doğrudan Azure ATP workspace alanına erişim sağlayabilir.

Resim-1

Create Workspace butonuna tıklayarak, yeni bir çalışma alanı oluşturabilirsiniz.

Resim-2

Çalışma alanının ismini ve lokasyon bilgilerini güncelledikten sonra, Create butonu ile çalışma alanı oluşturulur. Oluşturalan çalışma alanı primary olarak düzenlendiğinde, Windows Defender ATP ile doğrudan entegrasyon yapılabilir. Primary olarak ayarlanmadığında Azure ATP ile Windows Defender ATPentegrasyonu yapılamamaktadır.

Not: Primary olarak ayarlanmamış bir çalışma alanına Windows Defender ATP entegrasyonu yapılmak istenildiğinde tüm yapıyı silip, yeniden primary olarak ayarlanması gerekir.

Resim-3

Çalışma alanını ilk kez açtığınızda sizi yukaridaki gibi bir pencereye karşılayacaktır. Burada kullanıcı erişim bilgileri Active Directory’unuzdeki bir kullanıcı hesabı olması gerekir.

Not: Bu kullanıcıya read-only user yetkisi verilir.

Resim-4

Directory Services bölümünden gerekli domain ayarlarını yaptıktan sonra, Azure ATP kurulumu paketini ister özel bir sunucuya, isterseniz AD sunucusuna indirebilirsiniz.

Resim-5

Sensors bölümünde Azure ATP sensor yazılımı indirebilirsiniz. Ayrıca yazılımın Azure ATP portalı ile iletişim kurabilmesi için Access key gereklidir.

Access key; kimlik doğrulama ve TLS şifreleme işleminden sonra bir kerelik kullanıma sunulan paroladır.

Resim-6

Çalışma alanından indirmiş olduğumuz Azure ATP Sensor yazılımını çalıştıyoruz.

Resim-7

Yüklenen sunucuda .Net Framework 4.7 yüklü değil ise Azure ATP Sensor paketi ile birlikte .Net kurulumu gerçekleştirilir.

Resim-8

.Net Framework 4.7 kurulumu tamamlandıktan sonra, Azure ATP kurulumu ekranı gelmektedir. Dil ayarını yapıp ilerliyoruz.

Resim-9

Azure ATP Sensor yazılımı, kurulum yapılacak sunucuyu denetleyerek Sensor veyaStandalone Sensor mu? olması gerektiğini karar verir. Kurulumu AD üzerindeki bir sunucuya yapıldığından dolayı Sensor butonu aktif olarak gelmektedir.

Resim-10

Bir sonraki kurulumu ekranına geçtiğimizde bu pencerede kurulum lokasyonu ve Access key bilgileri bulunmaktadır. Lokasyonu değiştirmeden Azure ATP çalışma alanındaki Access key girilerek ilerlenir.

Resim-11

Bu şekilde Azure ATP Sensor kurulumu tamamlanır.

Resim-12

Azure ATP yönetimi portalında Sensors bölümüne geldiğimizde Service Statuskısmından sunucu(DC01) ile iletişim halinde olduğunu görebilirsiniz.

Resim-13

Azure ATP’nın bağlı olduğu sunucu ismine tıkladığımızda Description – Domain Controllers (FQDN) – Capture Network adapters – Domain synchronizer candidate başlıklarını bulunmaktadır. Bu tarafta FQDN bölümü otomatik olarak ilk yapılandırmayla birlikte gelmektedir. Capture Netwprk Adapters ise Azure ATP sensorunun bağlı olduğu bilgisayarlardaki network’u simgeler. Domain synchronizer candidate Azure ATP ve Active Directory arasındaki senkronizasyondan sorumlu bölümdür.

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

TAGs: Azure ATP, Microsoft ATA, Enterprise Mobility + Security, Azure Advanced Threat Protection (ATP), Windows Defender ATP, Azure, Cloud, Advanced Threat Protection

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 1
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

İSS, Global-BT, BilgeAdam firmalarında Teknik Destek Uzmanlığı, IT Danışmanlığı ve Sistem yöneticiliği yaptım. Bu sektöre gönül vermiş biri olarak en iyi yerlerde olmayı hedefliyorum. O yüzden "DAHA İYİSİ OLABİLİR" kelimesini hayatımdan çıkartmıyorum. Şuan ise PeakUp Information Technologies firmasından Cloud Technologies Consultant olarak çalışmaktayım. İlgilendiklerim ve üzerinde çalıştıklarım; MS Windows Server Ailesi, Sanallaştırma Platformları, Active Directory, Exchange Server, System Center ürünleri, Microsoft Cloud Çözümleri (OFFİCE 365, Azure ve OMS).

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir