vRealize Operations 8.2
  1. Anasayfa
  2. Sanallaştırma

vRealize Operations 8.2

0

Bilgi Teknolojileri yöneticilerinin rutin olarak Sunucu Alt Yapılarını, Veri Merkezi Kapasitelerini kullanım durumlarını,sunucu sayılarını,işletim sistemi dağıtım bilgilerini Vrealize Operations Manager sayesinde izlemekte ve aylık raporlar alabilmektedir. VRealize Operations 8.2 sürümü ile beraber bizleri bambaşka dünyaya götürecek özellikler gelmektedir. Private, Hybrid ve Multi-Cloud yönetimi yapabilirsiniz. Bu sürüm ile beraber Container iş yüklerinizi tek bir konsol üzerinden izleyebilirsiniz.

Hem şirket içi hem de SaaS sürümleri olan vRealize Operations’taki en son sürümün, dört ana sürüm teması ile ilerleyecektir. Şimdi bunları hep beraber inceleyelim.

  • Application Aware Troubleshooting
  • Kubernetes management
  • Extensibility
  • Ease of Use

Application Aware Troubleshooting (Uygulamaya Duyarlı Sorun Giderme)


Resim-1

vRealize Operations Cloud APM(Application Performance Management) Entegrasyonları

Piyasada bulunan en popüler APM araçlarını kullanan müşteriler, bu araçları vRealize Operasyonlarına bağlayabilecek ve bu araçlar tarafından izlenen uygulamaları keşfedebilecek ve ardından vRealize Operations’a bu uygulamalardan veri çekebilecektir.

Açıkça belirtmek gerekirse, uygulama ekipleri genellikle APM araçlarının birincil kullanıcılarıdır, oysa vRealize Operations genellikle alt ekipler için en uygun olanıdır. Ancak, her şeyin uygulamaya bağlı olduğu bir dünyada, infra ve ops adminleri, altyapılarının desteklediği uygulamaları tam olarak görebiliyorlarsa işlerini daha iyi yapabilirler.


Resim-2

vRealize Network Insight Uygulama Keşfi

Altyapı yöneticileri, altyapılarının hangi uygulamaları desteklediğini bilirlerse her zaman daha etkili olacaktır. VRealize Operations ve vRealize Network Insight arasında entegrasyonlar oluşturmaya devam ederken , vRealize Network Insight tarafından keşfedilen uygulamaları vRealize Operations’a çekmek doğal bir ilerlemedir.

VRealize Operations, bir ortamda çalışan “paketlenmiş” uygulamaları keşfetmede çok iyi olsa da, vRealize Network Insight ağ bağımlılıklarını eşleyebilir ve bir uygulamayı neyin oluşturduğunu belirleyebilir. Hem vRealize Operations hem de vRealize Network Insight’a sahip kullanıcılar artık bu yapıları ve keşifleri ortamlarında çalışan uygulamaların daha bütünsel bir “haritası” için vRealize Operations UI’ye çekebileceklerdir.


Resim-3

vRealize Operations Cloud Real-Time Olarak İzleme

VRealize Operations Cloud için her zamankinden daha ayrıntılı ve hassas sorun gidermeye olanak tanımakta ve anlık olarak izlemektedir.

Kubernetes

8.2 sürümünde vRealize İşlemlerinde Kubernetes izleme ile ilgili birkaç büyük güncelleme gelmektedir.

İlk olarak, vRealize Operations artık Tanzu Kubernetes guest cluster için otomatik keşif özelliğine sahip olacaktır.(mevcut izleme yeteneklerine ek olarak).


Resim-4

VRealize İşlemlerinde Prometheus Desteği 8.2

vRealize Operations bir adaptör aracılığıyla Prometheus ile entegre olacaktır . Bu bağdaştırıcı, kendisine gönderilen verileri alıp vRealize Operations’a iletmektedir. Bu entegrasyon faydalı olacaktır çünkü Prometheus, developers için ortak bir seçim aracıdır , bu yüzden çok yaygın olarak kullanılmaktadır. Ve açık kaynaklı bir araç olduğu için, dinamik bir kaynak dizisinden çok çeşitli farklı ölçümleri toplayabilir ve izlediği Kubernetes’in açık kaynak teknolojisi için yararlı olmasını sağlayabilmektedir.

Extensibility

VRealize Network Insight ile derinleştirilmiş entegrasyonlara ek olarak, bu sürümde yönetim paketleriyle gelmiş olacaktır.


Resim-5

Öncelikle AWS için Yönetim Paketi, EC2 için kapasite analitiği içerecektir, böylece vRealize Operations kullanıcıları ödedikleri AWS kaynaklarından ne tür kapasite kullanımı elde ettiklerini değerlendirme imkanı bulacaktır.

VxRail için Yönetim Paketi güncellemeleri arasında 140 yeni uyarı ile gelecektir.

SNMP , NSX-T ve Skyline için yönetim paketlerinde de birkaç güncelleme olacaktır.

Ayrıca Flowgate için  yeni bir yönetim paketi sunmaktadır. Kurumsal veri merkezlerinde, BT altyapısı ve tesis genellikle ayrı ayrı yönetilir ve bu da bilgi boşluklarına yol açar. Tesis ve BT altyapı sistemleri arasındaki işbirliği sınırlıdır veya manueldir. O halde Flowgate’in amacı, BT yönetim sistemlerine tesis farkındalığını getirmek ve BT operasyon yönetimini yüksek kullanılabilirlik, maliyet tasarrufu ve iyileştirilmiş sürdürülebilirlik konusunda daha iyi bilgilendirmek ve güç, soğutma, çevre (örn. Nem, sıcaklık) ve güvenlik hakkında daha fazla bilgi sunmasıdır.

Ease of Use (Kullanım Kolaylığı)

Vrealize İşlemleri 8.2’de birden çok kullanım kolaylığı iyileştirmesi olacaktır.


Resim-6

vRealize Operations 8.2’de yeniden yapılandırılacak olan kullanım kolaylığı alanlarından biri, mevcut iş akışlarına daha iyi entegre edilecek olan politika yönetimidir.

Ardından, bir politika oluşturmaya veya güncellemeye karar verdiğinizde, bu süreç için basitleştirilmiş iş akışları olacaktır. Yeni yaklaşım, politika yönetimine akıcı bir organizasyon ve akış katacaktır.


Resim-7

Bu yazıda vRealize Operations 8.2 sürümüne kısaca göz atmaya çalıştık. Umarım faydalı olmuştur.

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

TAGs: vRealize Operations 8.2,vrops,vRealize 8.2,vRealize Operations Manager8.2,vmware vrops

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 3
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

Batuhan DEMİRDAL, 13 yılı aşkın bir süredir Bilişim sektöründe çeşitli kuruluşlarda Sistem Yöneticisi olarak görev yapmaktadır. Microsoft Sistem Mühendisliği sertifikasyon eğitimlerini tamamlamış ve “Microsoft MCSA” ünvanını almıştır. VMware Sanallaştırma Platformu sertifikasyon eğitimlerini tamamlamış olup VMware VExpert ünvanını almıştır. 2020 yılı itibari ile VMware VExpert PRO ve VExpert SECURİTY ünvanı almıştır. Dell Poweredge Sunucu’ya Müdahale Konusunda Yetkili Sertifikaya sahiptir. Sanallaştırma , Hyper-Converged ve Cloud iş alanında aktif olarak çalışmalar ve projeler yürütmeye devam etmektedir. Batuhan DEMİRDAL, Bilgi Teknolojileri Kıdemli Danışman olarak görev yapmaktadır.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir