Teams Grupların Yönetimi ve Takibi
  1. Anasayfa
  2. Microsoft Office 365

Teams Grupların Yönetimi ve Takibi

0

         Microsoft Teams uygulamasının ana odak noktası açılacak olan ekipler ve bu ekiplerin yönetimidir. Bu konuda yönetim ve planlanacak süreç tamamen Bilişim ekipleri olarak bizlerin sağlayacağı izinler kapsamında olacaktır.

Teams içerisinde oluşturduğunuz ekiplerin tasarlanması önceden yapmakta fayda var. Bilinmesi gereken önemli bir nokta Açılan her bir ekip ve ekip içerisinde açılan kanallar içerik olarak birbirinden farklıdır bu sayede bir ekip altında birden fazla kanal oluşturularak ihtiyaç halinde yeni bir ekip yerine yeni bir kanal oluşturarak kullanıcılar işlemlerini gerçekleştire bilmektedir.

Oluşturduğunuz ekip ile ilgili işlemleri şu şekilde yapa bilirsiniz ;

Resim-1

Buradan Ekibinizi yönete bileceğiniz gibi ekip ile ilgili yapmak istediğiniz birçok işleminde yönetimini bu sekme altında yapa bilirsiniz.

Oluşturulan bir ekip içerisindeki kısıtlamalarda sizler tarafından yönetile bilmektedir. Message sile bilme, Yeni kanal oluşturma gibi detayları sınırlamak için adımları izleye bilirsiniz.

Resim-2

Resim-3

Üyeler sizlerin onlara atadığınız yetki çerçevesinde ekip içerisinde yetki sahibi olacaklardır.

Resim-4

Burada dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan birisi.Aynı Tenant altında olmanıza rahmen Teams içerisinde dahil olmadığınız hiçbir ekibi görüntüleyemiyor olmanızdır. Bu sayede Uygulama içerisinde görüntü kirliliğinin önüne geçilmiştir.

Bu noktada Tüm ekipleri izlemek ve yönete bilmek adına Açılan tüm ekiplerin yönetimini Office 365 panel üzerinden gerçekleştire biliriz.

Office 365 panel içerisinden Yönetim > Yönetim Merkezi > Teams > Ekipler sekmesinin altında tüm grupları görüntüleye bilir ve yönete bilirsiniz.

Resim-5

Ekip içerisine farklı bir alan adına sahip ”Guest” kullanıcılar ekleye bilirsiniz. Bunun için yönetim panelinden yapmanız gereken işlemler bulunmaktadır. Burada Dışarıdan bir kullanıcı ile haberleşme ile Ekip içerisine Konuk erişimine izin verme yetkilerini karıştırılmamasını önemle belirtmek isterim.

Dış erişime izin vermek için izlenmesi gereken yol ; Yönetim > Yönetim Merkezi > Teams > Kuruluş genelindeki ayarlar > Dış Erişim

Burada haberleşmeleri Etki alanı bazlıda gerçekleştirilmesini sağlaya bilirsiniz.

Resim-6

Konuk erişime izin vermek için izlenmesi gereken yol ; Yönetim > Yönetim Merkezi > Teams > Kuruluş genelindeki ayarlar > Dış Erişim

Konuk erişimlerinde Ekip içerisine dahil edilen konukların yapa bilecekleri sizlerin onlara atadığınız izinler ile doğru orantılıdır. Genel Teams mantığında olduğu gibi konuk dahil edildiği ekip dışında hiçbir alana erişim sağlayamamaktadır.

Resim-7

Konuk erişimine izin verildikten sonra kullanıcı eklemek istendiğinde ‘de sizleri bunu uyarı mesajı olarakta göstermektedir.

Resim-8

Guest olarak eklediğiniz kişiye mail olarak bir bildirim gitmekte kullanıcı bu mail içerisindeki Open Microsoft Teams linkine tıkladığında Açılan sayfada Web üzerinden yada uygulama üzerinden kullanıcıyı Guest olarak eklendiği Ekibe yönlendirmektedir.

Resim-9

Open Microsoft Teams butonundan sonraki ekran.

Resim-10

Guest olarak eklendiğim Ekibe erişim sağlaya biliyiorum.

Resim-11

Guest olarak eklendiğiniz farklı ekipler içerisinde geçiş yapmak isterseniz yada kendi Etki alanınızdaki Teams ekranına dönüş yapmak isterseniz. Resimde belirtilen seçenekten seçim yapmanız yeterli olacaktır.

Resim-12

Teams içerisinde açtığınız ekiptlerde dosya paylaşımlarınızı yapa bilir ortak çalışma alanıda yarata bilirsiniz. Teams arka planda Sharepoint özelliklerini kullanıdığı için buraya atılan dosyalarında yönetimini ve güvenliği Bilişim ekiplerinin uyguladığı kurallar çerçevesinde yönetile bilmektedir.

Resim-13

Farklı ekipler içerinde paylaştığınız dosyaları, Nerede paylaşmıştım ? Nasıl bulucam ! gibi sorular ile mücade etmedende resimdeki gibi kolayca erişe bilir ve dosyayı hangi ekibin altına eklediğinizi göre bilirsiniz.


Resim-14

Ekipler içerisine App ekleme işlemleri yaparak oluşturulan ekiplerin kullanıcılara kullanım kolaylığı sağlamasınıda sağlaya bilirsiniz. Burada eklenecek uygulamalar Teams sizlere sunduğu uygulamalar yada Bot ‘lar kullanılarak sizlerin içeriside kullandığınız ERP uygulamalarınızda ola bilir. Ekipler içerisinde + butonunu kullanarak uyugulamalara erişe bilirsiniz.

Resim-15

Burada bulunana uygulamaları ekleye bileceğiniz gibi daha fazla uygulama için More Apps seçeneğini kullana bilirsiniz.

Resim-16

Güvenlik olarak şirketinizde bu uygulamaların kullanılmasını istemediğiniz durumlarda ‘da uygulamalar tamamen sizlerin yönetiminide dir.

Office 365 üzerinden; Yönetici > Ayarlar > Hizmet ve Eklentiler > Microsoft Teams > Uygulamalar

Yolunu izleyerek Teams üzerinde kullanılacak uygulamaların yönetimi tamamen bizlerin elindedir.

Resim-17

Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Farklı bir makalede görüşmek üzere.

 

Bu konuyla ilgili sorularınızı alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

https://www.mshowto.org

TAGs: Teams, Teams Grup Yönetimi, Office 365

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 1
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 1
    k_zd_m_
    Kızdım!

Caner AKGÜN, 1991 İstanbul doğumludur. 10 Yıla yakın bir süredir sektör içerisi farklı görev ve pozisyonlarda aktif rol almaktadır. İntercomp bilgisayar bünyesinde Technical Account Manager ve Team Leader olarak görev almıştır. Şu anda Netaş Bilişim A.Ş. Bünyesinde Microsoft Solution Architect rolünde görev almaktadır. Bulut çözümleri konusunda projelerde faaliyet göstermekte ve müşteri ihtiyacına göre Proje planlaması oluşturmaktadır. Aktif olarak 365 Çözüm mimarisi, Azure çözüm mimarisi ve Microsoft Security alanında görev almaktadır.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir