0

Exchange Server yöneticiliği yapanlar çok iyi bilirler ki, Database ile ilgili herhangi bir sorun ortaya çıkarsa, sorunu ortadan kaldırmanın zaman almasının dışında, sorun çözülemeyebilir J yıl 2016 oldu hala mı Exchange Database sorunları çözülemiyor diyenler var biliyorum. Fakat tabi ki çok iyi geliştirmeler ile Exchange Server 2016 kullanmaya başlasak bile Database’de sorun yaşadığınızda ilk kullanacağınız eskimeyen aracınız halen ESEUTIL J. 2 TB’lık DB’yi yaklaşık 24 saatte Defrag yapabilirsiniz. Ya da Repair ya da Recovery. Tabi farklı yöntemler bulunuyor. 24 saat sürecek en basitinden bir defrag operasyonunu beklemek demek zaten BT departmanı olarak şahane saatler yaşamanıza imkan sağlar. Ya da çok eski özelliklerden bir tanesi olan Dialtone Recovery’yi kullana bilirsiniz. Bu konuda 2007 senesinde yazdığım eski bir makaleyi de burada paylaşayım. Hey gidi günler, zaman ne hızlı geçmiş.

Bu yöntemler ile uğraşmak istemiyorsunuz yazının geri kalanına devam edin.

Eğer hızlıca Exchange Mimarinizi ayağa kaldırmak ve herhangibir data kaybı yaşamak istemiyorsanız Stellar firmasının ürünü olan Stellar Phoenix Mailbox Exchange Recovery‘yi kullanabilirsiniz.

Bu ürün ile Exchange Server’ınız üzerinden alacağınız .EDB dosyası içerisinden kişilerin maillerini, takvimleri, kontaklarını vb… alabilirsiniz. Aldıktan sonra dilerseniz Exchange Server’da açacağınız yeni bir DB’ye geri yükleyebilirsiniz. Ya da farklı bir Exchange Server’a geri yükleyebilirsiniz. Ya da Office 365’e geri yükleyebilirsiniz. Hatta isterseniz, tek bir kişinin mailbox’ı içerisindeki tek bir nesneyi kurtarma şansınız da var.

Kurtarma derken illaki bir Exchange Server’a ya da Office 365’e geri yüklemek zorunda değilsiniz dilersiniz .PST (MSG, EML, HTML, RTF ve PDF) olarak tamamen yedek amaçlı kullanma şansınızda bulunuyor.

Kurulum ile Stellar Phoenix Mailbox Exchange Recovery‘ye göz atalım.

KURULUM

İlk olarak setup’ı bu linkten indirip .EDB dosyasına erişimi olan bir PC’ye ya da direkt Exchange Server’ın üzerinde çalıştırın.

Kurulum oldukça kolay yapmanız gereken Next, Next, Next…


Resim-1


Resim-2


Resim-3


Resim-4


Resim-5


Resim-6


Resim-7

Kurulumu bitirdikten sonra aracı çalıştırdığınızda karşınıza gelecek olan Open EDB ya da Find EDB ile sorun yaşadığınız .EDB dosyasına ulaşın.


Resim-8


Resim-9


Resim-10

Find EDB sonucunda Exchange Server üzerindeki tüm .EDB dosyalarına ulaşıyorum ve kurtarmak istediğimi seçiyorum.


Resim-11


Resim-12

.EDB dosyasını seçtikten sonra karşınıza gelecek olan ekranda Extensive Scan’ı seçin. Daha iyi sonuç verdiğini söyleyebilirim.


Resim-13

Bu arada Exchange Server 2010’da şu anki durumda varolan iki DB’de Dismount durumda.


Resim-14

Ve işte EDB dosyası içerisindeki Mailbox’lar karşımızda.

Araç aynı anda birden fazla EDB dosyası üzerinde işlem yapabiliyor. Dilerseniz aynı anda ikinci, üçüncü… .EDB dosyasını da ekleyebilirsiniz. Bu yazıda sadece sorun yaşadığımız .EDB dosyası ile iş yapacağımız için gelen pencereye No diyoruz.


Resim-15

Exchange Server 2010 EMC’da ki Mailbox’lar ile .EDB dosyası içerisinden aracın bulduğu Mailbox’ları şöyle bir kıyaslayalım.


Resim-16

Yazının ikinci makalesinde bu yazıda bulduğumuz Mailbox’lar nasıl kurtarabileceğimize ya da geri yükleyebileceğimize bakacağız.

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

https://www.mshowto.org

 

TAGs : Stellar Phoenix Mailbox Exchange Recovery, Stellar Phoenix Mailbox Exchange Recovery indir, Stellar Phoenix Mailbox Exchange Recovery download, Stellar Phoenix Mailbox Exchange Recovery nedir, Stellar Phoenix Mailbox Exchange Recovery kurulumu, exchange restore, exchange db kurtarma, exchange kurtarma, exchange restore, exchange db defrag, exchange db repair, exchange server database defrag, exchange server database repair, exchange server database recovery

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

2005 senesinde www.mshowto.org web sitesini kurmuştur. Sitenin fikir ve isim babasıdır. Son yıllarda Microsoft'ta çalışmaktadır.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir