1. Anasayfa
  2. EMS

Powershell Ortamında PowerBI Kullanarak Real Time (Gerçek Zamanlı) Dashboard Yaratılması – Bölüm 6


0

Powershell ile aldığımız sonuçları PowerBI içerisine gönderirken neler yapmamız gerektiğinden bahsettik. Şimdi ise gönderdiğimiz veri kümeleri (DataSet) içerisinde bulunan tabloları yayınlama kısmına geldik. PowerBI içerisinde Dashboard kısmına geldiğimiz zaman boş olarak gözükmektedir. Yeni bir Dashboard ekleyerek daha sonra mevcut veri kümeleriniz (DataSets) içerisinde tabloları kullanıp raporlar oluşturabilir veya raporlar yaratabilirsiniz.

PowerBI portal içerisinde Dashboard bölümünden hemen yeni bir DashBoard yaratıyorum.


Resim-1

Dashboard(Panolar) kısmında artı(+) işaretine bastıktan sonra oluşturmak istediğim Dashboard bir isim veriyorum. Ben makale serimizin başlığındaki gibi “Real Time Dashboard” ismini veriyorum. İsteğinize göre birden fazla Dashboard yaratılabilir. Oluşturduğum Dashboard işleminden sonra, Veri kümeleri(DataSets) üzerine gittiğim zaman bana ilgili veri kümesi içindeki tabloları(Table) listeleyecek ve istediğim field göre raporlar oluşturabileceğim. Biz örnek olarak “Get-Process” cmdlet kullanarak sonuçları PowerBI içerisine göndermiştik.


Resim-2

Oluşturmak istediğimiz veri kümesinin(Data Set) üzerine geldikten sonra, karşımıza tasarım ekranı gelmektedir. Bu kısımda, Veri Kümesi içerisindeki tablolar gözükmektedir. “processTable” içerisinde iki adet sütünüm var. Yukarıdaki resimde mümkün oldukça adımların sırası ve butonların ne işe yaradığını açıkladım.

Rapor tasarımını bitirdikten sonra, Dashboard kısmında “Real Time Dashboard” içerisine girdiğim zaman mevcut raporumu görebilmekteyim.


Resim-3

Real Time Dashboard için Powershell ile alınan sonuçların anlık olarak gönderilebilmesi için dikkat edilmesi gerekenler

  • Powershell ile oluşturulan query düzenli bir şekilde PowerBI içerisindeki veri kümelerini güncellemelidir.
  • İsteğe bağlı olarak yazılan Powershell query herhangi bir service yöntemine bağlanarak çalıştırılır.
  • Cloud-Base bir veri tabanı kullanarak Powershell sorgularını kaydedebilir ve PowerBI eşitlemesini gerçekleştirebilirsiniz.

Yazımızın son kısmında Mobile Phone ile erişimi gerçekleştirelim. IOS işletim sistemi ile App Store indirdiğimiz “PowerBI” uygulamamız ile oturum açalım.


Resim-4

Oturum açıktan sonra, oluşturduğumuz Dashboard sayfalarımızı ve Pinned ettiğimiz raporlarımızı görebiliriz.


Resim-5

Bu konuyla ilgili sorularınızı alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

www.microsoft.com

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

Hasan Güral, Istanbul doğumlu ve uzun yıllardır bilişim sektöründe danışmanlıktan eğitmenliğe farkli pozisyonlarda görev almıştır. Üniversite eğitimiyle birlikte bilişim sektöründe Kibar Holding, Bilge Adam Bilgi Teknolojileri Akademisi ve PeakUp Bilgi Teknolojileri gibi farkli kurumlarda Kıdemli Danışman ve Eğitmen olarak sektöre yön veren projelerde yer almistir.Microsoft Azure alanında yapmış olduğu paylaşımlar ve katkılarından dolayı Microsoft Valuable Professional (Azure) unvanına hak kazanmıştır. Cloud teknolojilerinin otomasyon alaninda gelişmesiyle birlikte zamaninin bir çoğunu PowerShell, Event-Driven Orchestration, Infrastructure as a Code ve Configuration as a Code ile geçirmektedir.Kariyerine Ingiltere’de DevOps Engineer ve Automation Enthusiast rolü ile Cloud Rundle’da devam etmektedir.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir