1. Anasayfa
  2. Exchange Server 2010

Posta Kutusunda Silinmiş Öğe Bekletme Süresini Belirlemek


0

Normalde bir kullanıcı Outlook’ta bir iletiyi sildiğinde, ileti Deleted Items klasörüne düşer. İleti, kullanıcı elle silene veya Outlook’un Deleted Items klasörünü temizlemesine izin verene kadar Deleted Items klasöründe kalır. Kişisel klasörlerde bu ileti kalıcı olarak silinir, bu yüzden geri yükleyemezsiniz. Sunucu tabanlı posta kutularında ileti aslında Exchange veritabanından silinmez. Bunun yerine ileti, gizli olarak işaretlenir ve silinmiş öğe bekletme süresi olarak adlandırılan bir süre boyunca tutulur.

Standart işlem, birkaç farklı yoldan değiştirilebilir. Bir kullanıcı Deleted Items’ı atlamak için Shift+Delete’e basabilir. Yönetici olarak, kullanıcıların öğe silmesini engellemek için ilkeler oluşturabilir ve uygulayabilirsiniz (Shift+Delete’i kullansalar bile). Ayrıca öğeleri süresiz saklamak için bir ilke de yapılandırabilirsiniz.

Varsayılan bekletme süresi ayarları, kuruluştaki her posta kutusu veritabanı için yapılandırılır. Aşağıdaki adımları izleyerek her kullanıcı için bu ayarı geçersiz kılabilirsiniz:

1. Exchange Management Console’da kullanıcı adını çift tıklayarak kullanıcının Properties iletişim kutusunu açın.

2. Mailbox Settings sekmesinde Storage Quotas’ı çift tıklayın. Böylece Storage Quotas iletişim kutusu açılır.

3. Deleted Item Retention bölmesinde Use Mailbox Database Defaults onay kutusunu temizleyin.

4. Keep Deleted Items For (Days) metin kutusuna silinen öğelerin bekletileceği gün sayısını girin. Default bekletme süresi 14 gündür. Saklama süresini 0 olarak ayarlar ve silmeyi engelleyen ilkeler kullanmazsanız İletiler saklanmaz ve kurtarılamaz. Saklama süresini 0 olarak ayarlar ama silmeyi engelleyen ilkeler kullanırsanız iletiler, ayarlanan ilkeye göre saklanır.

5. Silinen iletilerin, posta kutusu veritabanı yedeklenene kadar kalıcı olarak kaldırılamayacağını da belirleyebilirsiniz. Bu seçenek silinen öğelerin en azından bir yedeklemede arşivlenebilmesini sağlar. İki kere OK’i tıklayın.

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

2005 senesinde www.mshowto.org web sitesini kurmuştur. Sitenin fikir ve isim babasıdır. Son yıllarda Microsoft'ta çalışmaktadır.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir