1. Anasayfa
  2. OMS

Operational Insights Mobile App


0

Sistem management (yönetimi) kadar sistem monitoring’de (izleme) bir o kadar önemlidir. Özellikle alt yapıdaki sistemleri her yerden her zaman izleyebilmek büyük bir önem taşımaktadır. Eski nesil monitoring ürünlerinde uzaktan izleme yapmak için remote bağlantı yapmak ya da iletim kanallarından alertleri almak gerekiyordu. Azure Operational Insights Mobile Uygulaması ile her an her yerden sistemleri akıllı telefonlarınızdan izleyebileceksiniz.

Şu an sadece Windows Phone telefonları için oluşturulmuş bu uygulama, yakın bir zamanda IOS ve Android işletim sistemli telefonlarda olacağına eminim J

OpInsights uygulamasını Windows Phone telefonlarına aşağıdaki linkten indirebilirsiniz ya da

http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/operational-insights/4823b935-83ce-466c-82bb-bd0a3f58d865

 

 

Mağazada arama yaparak bu uygulamayı telefonunuza yükleyebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey “Operational Insights” yazmanız yeterli.

 

Ücretsiz olan OpInsights uygulamasına ait genel bakış bölümünde, uygulama hakkında kısa bilgiyi, ratingini, ekran görüntülerini ve yorumları bulabilirsiniz.

 

 

 

Yükle butonuna basarak uygulamayı Windows Phone telefonumuza kuruyoruz. Çok fazla kullanacağınız bir uygulama olacağı için start screen’e pin’lemenizi öneririm J

 

 

 

 

OpInsights için kullandığınız hesap bilgileriniz sign-in olmanız yeterli olacaktır. Eğer üye değilseniz daha sonraki makalelerimizde tüm üyelik işlemlerinin nasıl yapıldığını yazacağım bir makale serisini blogumda yayınlayacağım.

 

Kaydettiğiniz tüm aramaların dashboard’larına hemen erişebilir ve bu detaylı görseller ile sistem durumunuzu öğrenebilirsiniz.

 

 

 

Arama sonuçları ile etkileşimli bir halde ekran görüntüleri alabileceksiniz.

 

OpInsights Mobile App uygulamasını hakkında sizlerle paylaşacaklarım bu kadar.

Kaynak:
http://blogs.technet.com/b/momteam/archive/2014/11/24/access-your-operational-insights-on-the-go.aspx

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

Mustafa Kara, 1981 yılında Adana'da doğdu. Üniversite öncesi tüm öğrenimini Mersin'de tamamladı. Anadolu Üniversitesi mezunudur. İşletme Yüksek Lisansını (MBA) , Maltepe Üniversitesinde ve Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisansını da Okan Üniversitesinde gerçekleştirmiştir. Eskişehir'de okuduğu yıllarda Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Araştırma Uygulama Merkezi Bilgi işlem departmanında çalışma hayatına başladı. Üniversite sonrası İstanbul'da kendi iş dallarının öncü firmalarında görev aldı. Uzun yıllar boyunca BilgeAdam BTA ve Kurumsal‘da Sistem ve Network Eğitmeni, Kıdemli Danışman ve Birim Müdürü görevlerinde bulundu. Sonrasında COMPAREX Türkiye'de Teknik Müdür olarak çalışmıştır. Şu anda SimpliX Teknoloji Hizmetlerinde Bulut ve Güvenlik Çözümleri Direktörü olarak çalışmaktadır. Uzmanlık alanı olan Microsoft altyapı, yönetim ve iletişim ürünleri, Azure, M365 ve AWS bulut teknolojileri Veeam gibi yedekleme çözümleri ile sanallaştırma teknolojilerinde mimari düzeyde bilgi ve deneyime sahiptir. Ayrıca yeni nesil güvenlik çözümleri üzerine eğitim ve danışmanlık vermekte olup 20 yıldan daha fazla süredir birçok kişi ve firmaya binlerce saat teknik eğitim vermiştir. Kamu ve özel sektördeki kuruluşlara projeler gerçekleştirmiş ve bu projelerin bazıları Microsoft tarafında Case Study olarak duyurulmuştur. Türkiye'nin en büyük bilişim portallarında yazıları yayınlanmakta olup MSHOWTO Topluluk Lideri görevini üstlenmektedir. Üniversitelerde seminerler vermekte olup birçok teknoloji üreticisinin lansmanında uzman konuşmacı olarak yer almıştır. 2010 yılında çeşitli topluluklarda yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Microsoft tarafından MVP ünvanına layık görülmüş olup günümüzde de bu ünvanı koruma başarısını göstermektedir. Sahip olduğu sertifikalar: MVP, MCT, AWS SA, Azure Administrator, Azure Security Engineer, Azure Solution Architect, MCITP, MCTS, MCDBA, MCSE+S+M, MCSA+S+M, MCDST, MCP, CCDA, CCNA, HP AIS, HP APS ve CompTIA A+'dır.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir