Office 2007’de Quick Access Toolbar’ın Dağıtılması & Yedeklenmesi

Office 2007 ile birlikte gelen Quick Access Toolbar özelliği sayesinde en sık kullanılan fonksiyonlara tek tuşla erişim olanağı sağlanmıştır. Varsayılanda bu araç çubuğunda sadece 3 buton (Save, Undo ve Redo) hazır olarak gelmektedir.


Resim 1

Kullanıcılar bu araç çubuğuna ihtiyaçlarına göre butonlar ekleyebilirler. Sistem yöneticileri olarak bizler ise, bir şablon hazırlayıp bunu tüm kullanıcılara dağıtabiliriz. Bunun için örnek olarak Excel uygulamasını kullanacağız. Yeni bir Excel dosyası açıp, Customize Quick Access Toolbar butonuna basıp More Commands seçeneğini seçiyoruz. Şablonda bulunmasını istediğimiz butonları listemize ekliyoruz.


Resim 2


Resim 3

Ekleme işleminden sonra OK butonuyla Excel’e geri dönüyoruz.


Resim 4

Şablonumuzu oluşturduk. Sıra bu şablonu sistemimize dağıtmaya geldi. Öncelikle Excel uygulamasını kapatıyoruz. Araç çubuğunun güncel durumu;

Windows XP’de

C:\Documents and Settings\Username\Local Settings\Application Data\Microsoft\Office\

Windows Vista ve Windows 7’de

C:\Users\Username\AppData\Local\Microsoft\Office\ klasöründe Excel.qat isimli bir dosyada tutulmaktadır. Bu dosyayı bir batch file hazırlayarak sistemdeki istemcilerin ilgili klasörlerine kopyaladığımızda şablonumuzu herkesin kullanımına sunmuş oluruz.

Aynı klasör içinde her bir Office uygulaması için “qat” uzantılı bir dosya oluşturulmaktadır. Bu dosyayı yedek alarak ileride oluşabilecek problemlerde veya yeniden kurulum ihtiyaçlarında araç çubuğunu hazır halde bulundurabiliriz.

Bu konuyla ilgili sorularınızı alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık