0

Microsoft Hands-on Labs ile Ellerinizi Kirleterek Öğrenmenin Keyfini Çıkarın. Aktif olarak eğitmenlik yaptığım yıllarda öğrencilerime her zaman şunu söylerdim birşeyi uygulamadan ve ellerinizi kirletmeden o şeyi çok iyi öğrenemezsiniz. Bu konuyu kendi uzmanlık alanım ve kendimle ilgili bir örnekle açıklamak istiyorum. Yeni çıkmış bir teknolojiyi ya da Azure’un yeni bir hizmetini öğrenmek istediğimde ne kadar iyi okusam da yada ilgili eğitim videosunu izlesem de bazı kısımların eksik kaldığını hissederim ve o zaman anlarım ki artık ellerimi kirletme zamanım gelmiş ve hemen uygulama yapmam ve o eksikliği kapatmam gerekiyor. Eminim birçoğunuzda benimle aynı görüştesinizdir “ama” işte o en tehlikeli kelime geldi “ama” öğrendiklerimizi uygulayacak ortamımız ya da yeterli kaynağımız bulunmuyor L diyeceksiniz ve hemen vazgeçerek belki de kendinize büyük bir haksızlık yapacaksınız. Bu yazımda sizlere uygulayarak öğrenmek isteyenler için oluşturulmuş bir Lab’dan bahsedeceğim, belki de bu sizlerin kaynak sorunu ile yaşadığınız uygulama eksikliğinizi gidermenize yardımcı olur. Karşınızda Microsoft Hands-on Labs.

Microsoft sadece çıkardığı ürünler ile değil, onlara ait kaynaklarla da bir dünya devi olmanın hakkını gerçekten veriyor. Daha önce Microsoft dışında da birçok Vendor’un eğitimlerini verdim ama Microsoft’un sunmuş olduğu materyaller ve içerikler gerçekten çok profesyonelce hazırlanmıştı. İşte bunlardan bir tanesi olan Hands-on Labs. Bazılarınız hatırlayacaktır veya kullanmıştır Microsoft Virtual Lab’lara çok fazla benziyor ama en büyük farkı Hands-on Labs’ta Canlı Instructor (eğitmen) ile yine sizler gibi konu uzmanı olmak isteyen kişilerle de birlikte eğitim alabiliyor olmanız. Çokta fazla uzatmadan Microsoft Hands-on Labs’ı nasıl kullanabileceğinizi anlatmak istiyorum.

Öncelikle bu linke tıklayarak Microsoft Hands-on Labs sayfasına gidin ve açılan sayfanın ortasındaki Show Login Options butonuna tıklayın, burada bu kaynaklara kimlerin erişebileceğini belirtiyor. Ben COMPAREX Turkey’de çalıştığım için Microsoft Partner hesabım ile oturum açtım sizler Microsoft Customer seçeneği ile ilerleyebilirsiniz.


Resim-1

Öncelikle kendi başıma öğrenebileceğim Self-paced Labs geliyorum ve benim katılabileceğim şu an 292 tane Lab’ın olduğunu görüyorum, bu sayı benim için bile çok fazla J.


Resim-2

Öğrenmek istediğim konu ile ilgili Lab’ları görmek istiyorum ve arama bölümüne “AWS” yazıyorum.


Resim-3

İstersem öğreneceğim konunun detayını yan taraftaki View details butonu ile görebilirim. AWS uzmanları için Azure lab’ı hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorum ve tıklıyorum. Lab’ın detayını, seviyesini, süresini ve bana sağlanacak erişim süresini görüyorum. Bir Robot olmadığımı da tescilledikten sonra  Launch this lab butonuna basarak devam ediyorum. Küçük bir hatırlatma bu Lab’a RDP ile bağlantı kurulacağını ve bir RDP Client uygulamasına sahip olunması gerektiğini belirtiliyor.


Resim-4

Yaklaşık 5 dakika içerisinde Lab’ın kullanımıma sunulacağı bilgisini görüyorum.


Resim-5

Birkaç kez denememe rağmen yukarıdaki Lab ile ilgili bir hata aldım bende zaman kaybetmeden yine aynı adımlarla başka bir Lab seçtim. Birkaç dakika içerisinde Building Intelligent Bot using Azure Bot Service and Cosmos DB lab kullanıma hazırlandı. RDP dosyam indim ve bağlantı sırasında kullanacağım şifre oluştu.


Resim-6

Hands-On-Lab’ım gayet hızlı bir şekilde açıldı ve içerisinde kullanacağım araçları ile birlikte geldi. Masa üstündeki Hands-on Lab ikonuna tıklıyorum ve Lab’da neleri uygulayacağımı gösteren bilgiler geliyor.


Resim-7

Yukarıdaki bölümlerde bahsettiğim gibi en önemli özellik bence Instructor Led Labs. Bu bölümü kontrol ederek eğer mevcut bir Lab varsa eğitmenli bir şekilde canlı katılabilirsiniz.


Resim-8

My Dashboard bölümünden katıldığınız Lab’ların sayısını, tamamladıklarınızı veya devam ettiklerinizi görebilir, kendinizi buradan kontrol edebilirsiniz.


Resim-9

Dediğim gibi en iyi öğrenme yöntemlerinden bir tanesidir uygulamak, hadi sizde ellerinizi kirletmeye başlayın J

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

TAGs : Microsoft Hands-on Labs, lab açma, ücretsiz lab, ücretsiz sinif, ücretsiz Microsoft lab ortami, ücretsiz ms test ortami, ücretsiz test ortamı, ücretsiz ders ortami, ücretsiz hand-on test ortami, ücretsiz laboratuvar ortami, free test ortami, free hand-on lab

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

Mustafa Kara, 1981 yılında Adana'da doğdu. Üniversite öncesi tüm öğrenimini Mersin'de tamamladı. Anadolu Üniversitesi mezunudur. İşletme Yüksek Lisansını (MBA) , Maltepe Üniversitesinde ve Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisansını da Okan Üniversitesinde gerçekleştirmiştir. Eskişehir'de okuduğu yıllarda Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Araştırma Uygulama Merkezi Bilgi işlem departmanında çalışma hayatına başladı. Üniversite sonrası İstanbul'da kendi iş dallarının öncü firmalarında görev aldı. Uzun yıllar boyunca BilgeAdam BTA ve Kurumsal‘da Sistem ve Network Eğitmeni, Kıdemli Danışman ve Birim Müdürü görevlerinde bulundu. Sonrasında COMPAREX Türkiye'de Teknik Müdür olarak çalışmıştır. Şu anda SimpliX Teknoloji Hizmetlerinde Bulut ve Güvenlik Çözümleri Direktörü olarak çalışmaktadır. Uzmanlık alanı olan Microsoft altyapı, yönetim ve iletişim ürünleri, Azure, M365 ve AWS bulut teknolojileri Veeam gibi yedekleme çözümleri ile sanallaştırma teknolojilerinde mimari düzeyde bilgi ve deneyime sahiptir. Ayrıca yeni nesil güvenlik çözümleri üzerine eğitim ve danışmanlık vermekte olup 20 yıldan daha fazla süredir birçok kişi ve firmaya binlerce saat teknik eğitim vermiştir. Kamu ve özel sektördeki kuruluşlara projeler gerçekleştirmiş ve bu projelerin bazıları Microsoft tarafında Case Study olarak duyurulmuştur. Türkiye'nin en büyük bilişim portallarında yazıları yayınlanmakta olup MSHOWTO Topluluk Lideri görevini üstlenmektedir. Üniversitelerde seminerler vermekte olup birçok teknoloji üreticisinin lansmanında uzman konuşmacı olarak yer almıştır. 2010 yılında çeşitli topluluklarda yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Microsoft tarafından MVP ünvanına layık görülmüş olup günümüzde de bu ünvanı koruma başarısını göstermektedir. Sahip olduğu sertifikalar: MVP, MCT, AWS SA, Azure Administrator, Azure Security Engineer, Azure Solution Architect, MCITP, MCTS, MCDBA, MCSE+S+M, MCSA+S+M, MCDST, MCP, CCDA, CCNA, HP AIS, HP APS ve CompTIA A+'dır.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir