Kişisel Web Sitemizi Azure’da Barındırmak
  1. Anasayfa
  2. Microsoft Azure

Kişisel Web Sitemizi Azure’da Barındırmak

6

Giderek dijitalleşen dünyamızda Covid-19 pandemisinin dijitalleşme hızına getirmiş olduğu ivmeyle şu an işlerimizde uzaktan veya hibrit olarak çalışıyoruz. Bu da bizi fiziksel ortamdan çok dijital ortamda öne çıkmamıza sebep oluyor. Bu nedenle özellikle benim gibi öğrenci olan arkadaşlarımızın dijital ortamında kendilerini gösterebilmeleri için özgeçmişimiz yerine sayılabilecek kişisel web siteleri büyük önem arz etmektedir. “Kişisel Web Sitemizi Azure’da Barındırmak (Hostlamak)” adlı yazımda size kendi web sitemizi “Azure Depolama Hesabı”nda nasıl barındıracağımızdan bahsedeceğim.

Öncelikle bir adet Microsoft Azure hesabına ihtiyacımız var. Eğer henüz bir Azure hesabınız yok ise ücretsiz olarak buradan hesabınızı kolayca oluşturabilirsiniz.

Hesabımızı oluşturduktan sonra giriş ekranında bulunan üstteki menüden portala giriş yapıyoruz.

Resim-1

Portal ekranında karşımıza gelen Azure Servisleri arasından “Depolama Hesapları” servisini seçiyoruz seçtikten sonraki açılan sayfada “Ekle”ye tıklayarak depolama hesabı oluşturma sayfasına giriyoruz.

Resim-2

Resim-3

Karşımıza gelen “Temel Ayarlar” sekmesinde abonelik türümüzü, kaynak grubumuzu, depolama hesap adımızı ve konum alanından bize en yakın konumu seçiyoruz. Eğer var olan bir kaynak grubumuz yoksa – Eğer hesabınızı yeni oluşturduysanız hali hazırda bir kaynak grubunuz olmayacaktır- yeni bir kaynak grubu oluşturmamız gerekli. Altta bulunan yeni oluştur kısmından kolayca yeni kaynak grubunu oluşturabiliriz.

Resim-4

Kaynak grubunu bilgisayarda oluşturduğumuz klasörler gibi düşünebiliriz.

Temel ayarları yaptıktan sonra Resim-3‘deki “Gözden geçir + oluştur” butonuna tıklayarak ilerliyoruz.

Resim-5

Resim-5’deki ekranda oluştura basarak depolama hesabı oluşturma işlemini bitiriyoruz. Oluşturma süresi birkaç dakika sürebilir.

Resim-6

Resim-7

Resim-7’de karşımıza gelen ekranda “Kaynağa git” diyoruz ve karşımıza depolama hesabının ayarlarının olduğu sayfa açılıyor. Açılmış olan ekranda sol taraftaki panelde “Statik web sitesi”ni seçiyoruz.

Resim-8

Resim-8’deki butona tıkladıktan sonra açılmış olan ekranda Statik web sitesi kısmını etkin hale getiriyoruz ve kişisel web sitemizin bulunduğu dosyanın adını yazıyoruz ve kaydediyoruz.

Resim-9

Resim-10

Kaydettikten sonra yine sol panele geliyoruz ve “Blob hizmeti” kısmından kapsayıcıları seçiyoruz. Buradan web sitemizin dosyalarını yükleyeceğiz.

Resim-11

Açılmış olan sayfada “$web” kapsayıcısını seçiyoruz.

Resim-12

$web kapsayıcısında karşıya yükle seçeneğine basıyoruz ve sağ tarafta açılan panelden mavi klasör şeklindeki butona tıklayarak bilgisayarımızdan yüklemek istediğimiz dosyayı seçiyoruz ve daha sonrasında “Karşıya yükle” butonuna tıklıyoruz.

Resim-13

Resim-14

Dosyalarımızın yüklenmesi bittikten sonra tekrardan Resim-8‘deki “Statik web sitesi” butonunu tıklıyoruz ve Resim-10‘daki “Birincil uç nokta” kısmındaki bulunan adrese gidiyoruz ve sitemiz başarıyla aktif olmuştur Resim-15.

Resim-15

Umarım faydalı olmuştur, gelecekteki makalelerde görüşmek üzere.

Bu konuyla ilgili sorularınızı

alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar:

https://www.mshowto.org/

https://docs.microsoft.com/en-us/azure/storage/blobs/storage-blob-static-website

TAGS: Website, Website Oluşturma, Azure, Microsoft Cloud, Cloud, Hosting, Microsoft Azure, html, Kişisel website, Website hosting.

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 15
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

1999 Yılında İstanbul'da dünyaya geldi.Eğitimini Kocaeli Üniversitesi Bilişim Sistemleri Mühendisliğibölümünde devam ettiriyor. Cloud computing , data science, webgeliştirme ve blockchain ile ilgileniyor.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (6)

Popüler Yorumlar
  1. 12/03/2021

    Değerli yorumunuz için teşekkürler.

  2. 12/03/2021

    Güzel bir yazı olmuş. Elinize sağlık.

Yapılan Yorumlar
  1. 10/03/2021

    Çok güzel ve verimli bir çalışma olmuş, ellerine sağlık

  2. 11/03/2021

    Gayet açıklayıcı bir yazı olmuş. Yazı için teşekkürler.

  3. 12/03/2021

    Güzel bir yazı olmuş. Elinize sağlık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir