1. Ana Sayfa
  2. Haberler

Kaspersky’den Virüs Alarmı


0

Rus güvenlik yazılım şirketi Kaspersky, Kido solucanının sürekli kod değiştirerek güvenlik yazılımlarını atlatabilen yeni bir sürümünü tespit etti. RIA Novosti ajansının haberine göre, Kaspersky yazılım laboratuvarı uzmanları, yeni tespit edilen Kido sürümünün çalışırken devamlı kod değiştirdiğini ve önceki sürümlerinden daha zararlı olduğunu belirttiler. Yeni Kido solucanı, yayıldığı ağ ve internet ortamında her bulaştığı bilgisayarda sürekli yenilenerek gün içinde 250 ila 50 bin arasında değişik Kido türü oluşturuyor.

Kido’nun şimdilik salgın tehlikesi bulunmadığını belirten Kaspersky uzmanları, yenilenmiş Kido’nun bulaştığı bilgisayarlarda önceden yapılmış yazılım modifikasyonlarının değiştirilmesi durumunda bu zararlı yazılıma karşı koymanın zor olacağını vurguluyor.

Kido solucanı ilk olarak geçen kasımda tespit edilmişti. Trojan-Downloader (truva atı-yükleyici) özellikleri taşıyan bu solucan diğer zararlı yazılımları bulaştığı bilgisayara aktarıyor.

Kaynak : www.sabah.com.tr

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?

Yazar Hakkında

Burak Ceylan 1981 yılında Sivas'da doğdu. 1998 yılında öğrenimine başladığı İstanbul Üniversitesi Sualtı Teknolojisi Bölümü, bilgisayar ile olan tanışıklılığında bir dönüm noktası oldu. MCSE:2003 sertifikasına sahip olan Burak Ceylan şu an özel bir kuruluşta Teknoloji Uzmanı olarak çalışmaktadır.

Yorum Yaz