ISA Server 2006 ile GFI WebMonitor Konfigürasyonu – Bölüm 1

GFI WebMonitor, ISA Server’ın 2000 ve 2004 sürümleriyle olan uyumluluğunu ve stabilitesini, ISA Server 2006’da da aynı başarıyla devam ettiriyor. Bu ilk makalemde GFI Webmonitor kurulumu ve sonrasındaki ikinci makalede ise konfigürasyonuna değineceğiz.

 

GFI Webmonitor kullanarak kullanıcılarınızın gezdikleri web sayfalarını rahatça görüntüleyebilir, indirilen dosyaları BitDefender, Kaspersky ve Norman ile yazılımları ile taratabilir ve istediğiniz uzantıları bloklayabilirsiniz.

 

Kuruluma başlamadan önce buraya klikleyerek setup dosyasını indirelim.

 

1.     Setup.exe yi çalıştırarak kurulumu başlatalım.

 

Şekil-1

 

2.     Elinizdeki setup dosyasının eski olup olmağının tespitini yapmak isterseniz, Check for a newer build of GFI WebMonitor on the GFI web site seçeneğini işaretleyip devam edelim.

 

Şekil-2

 

3.     EULA’yı kabul edip Next’e klikleyelim.

4.     Access Permissions penceresinde GFI WebMonitor’e erişecek IP’leri yazalım ve Next ile devam edelim.

 

Şekil-3

 

5.     User Information penceresinde gerekli bilgileri girerek devam edelim.

 

Şekil-4

 

6.     Service Logon Information penceresinde WebMonitor servisinin kullanacağı kimlik bilgisini Domain\Username şeklinde girelim ve Next ile devam edelim.

 

Şekil-5

 

7.     Mail Settings penceresinde kullandığınız SMTP sunucusunun bilgilerini ve uyarı maillerinin hangi adresten hangi adrese gönderileceğini belirtelim.

8.     GFI WebMonitor’un nereye kurulacağını gösterdikten sonra Next ile devam edelim ve kurulumu bitirelim.

 

Kurulum sonrasında bir URL Set ve Firewall Policy içerisinde ISA Server’ın GFI update sunucularına ulaşabilmesi için bir rule yaratılmış olacaktır.

 

Şekil-6

 

Tüm işlemlerden sonra Internet Explorer Proxy ayarlarını Şekil-7’deki gibi yapılandıralım ve sonrasında bir IE açarak http://monitor.isa/ sayfasına erişelim. Evet, artık GFI WebMonitor’ü yapılandırmaya sıra geldi.

 

Şekil-7

 

Referanslar

 

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık